Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

STEWARD 30 WG

Χρήση του εντομοκτόνου STEWARD 30 WG

STEWARD 30 WG

Indoxacarb 30%

Βρέξιμοι Κόκκοι (WG) / Βοηθητικές ουσίες: 57.7%


Το σκευασμα εχει αποσυρθεί

Δείτε αν κυκλοφορούν άλλα σκευάσματα με τη δραστική ουσία Indoxacarb ,
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευασματος: Εντομοκτόνο επαφής και στομάχου για την καταπολέμηση λεπιδοπτέρων. Το indoxacarb δρα στο κεντρικό νευρικό σύστημα των εντόμων, και συγκεκριμένα στους διαύλους των ιόντων Na στους νευράξονες των νευρικών κυττάρων των εντόμων. Mετά την εφαρμογή του τα έντομα σταματούν κάθε κίνηση και πρόσληψη τροφής. Τα ευαίσθητα έντομα θανατώνονται μέσα σε 24-60 ώρες από την εφαρμογή. Έχει δράση σε όλα τα προνυμφικά στάδια των λεπιδοπτέρων. Παραμένει δραστικό και στις υψηλές θερμοκρασίες.
Τρόπος Εφαρμογής: Το σκεύασμα αραιώνεται σε νερό και γίνεται ψεκασμός καλύψεως.
1. Στην καλλιέργεια επιτραπέζια σταφύλια να λαμβάνεται υπόψη κατά την προετοιμασία του ψεκαστικού διαλύματος ότι δεν πρέπει να ξεπεραστεί το όριο των 15 γρ. σκευάσματος στο στρέμμα, ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια του καταναλωτή.
2. Συνιστάται εναλλαγή σκευασμάτων με διαφορετικό τρόπο δράσης για την αποφυγή ανάπτυξης ανθεκτικότητας των εντόμων. Ειδικότερα για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο των προνυμφών του εντόμου του Diabrotica virgifera στον αραβόσιτο, λόγω της μειωμένης κινητικότητας που εμφανίζουν, συνιστάται η εφαρμογή της αμειψισποράς ως ακολούθως:
α) 1:2 (δηλαδή στα 2 χρόνια καλλιέργειας ενός αγρού, το ένα έτος να καλλιεργείται με αραβόσιτο). Εκτός του αραβοσίτου προτείνονται οι εαρινές καλλιέργειες όπως το βαμβάκι, η ελαιοκράμβη, ο βίκος, τα τεύτλα, η πατάτα ή τα χειμερινά σιτηρά.
ή
β) 1:3 (δηλαδή στα 3 χρόνια καλλιέργειας ενός αγρού, το ένα έτος να καλλιεργείται με αραβόσιτο). Εκτός του αραβοσίτου προτείνεται η καλλιέργεια της μηδικής, ή άλλα φυτά όπως της παραγράφου 2α).
Στο πρόγραμμα αμειψισποράς να αποφεύγεται η καλλιέργεια της σόγιας, διότι υπάρχουν στοιχεία ότι στην αμειψισπορά αραβόσιτου/σόγιας το έντομο αυτό έχει προσαρμοστεί και ωοθετεί στα φυτά της σόγιας (γιατί είναι συνήθως ανθισμένα όταν πετούν τα ακμαία).
Διαχείριση ανθεκτικότητας,
Εφαρμογή πρακτικών ολοκληρωμένης διαχείρισης και προστασίας των ωφελίμων αρθροπόδων, ώστε να περιοριστούν οι επεμβάσεις στις απολύτως απαραίτητες.
Παρακολούθηση των πληθυσμών τοπικά και επέμβαση όταν φτάσουν τα όρια οικονομικής ζημιάς.
Εφαρμογές στις συνιστώμενες δόσεις και μεσοδιαστήματα.
Επεμβάσεις σε εναλλαγή με εντομοκτόνα που ανήκουν σε διαφορετικές χημικές ομάδες και έχουν διαφορετικό τρόπο δράσης από αυτόν του indoxacarb.
Μέγιστος αριθμός εφαρμογών/καλλιεργητική περίοδο για όλες τις καλλιέργειες: 3
Για τους βομβίνους συνιστάται η κυψέλη να διατηρείται κλειστή και να απομακρύνεται από το θερμοκήπιο για τουλάχιστον 72 ώρες μετά την εφαρμογή του σκευάσματος
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του εντομοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Οριστική έγκριση για ΔΟ του Παραρτήματος Ι της Οδηγίας 91/414/ΕΕ (σύμφωνα με το άρθρο 4 της Οδηγίας 91/414/ΕΕ)
Λήξη έγκρισης: 19/03/2022
ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ
Παρασκευάζεται από την:
FMC international Switzerland Sarl (Vernier)
Chemin de Blandonnet 8
CH 1214
Vernier
SWITZERLAND

Επιστροφή στην αναζήτηση