Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

FORCE 1,5 GR

Χρήση του εντομοκτόνου FORCE 1,5 GR

FORCE 1,5 GR

Tefluthrin 1.5%

Κοκκώδες (GR) / Βοηθητικές ουσίες: 98.34%


Πεδία εφαρμογής / Eγκρίσεις σκευάσματος

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τις εγκρισεις του σκευάσματος σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης, δραστικές ουσίες, δόσεις σκευάσματος και τρόπο εφαρμογής του FORCE 1,5 GR εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευασματος: Πυρεθρινοειδές εντομοκτόνο. Καταπολεμά έντομα εδάφους. Παρεμποδίζει τη λειτουργία των διαύλων ιόντων νατρίου (sodium channel modulator) προκαλώντας παρατεταμένο άνοιγμα αυτών που οδηγεί σε υπερευαισθησία του νευρικού συστήματος, διακοπή της διατροφής, παράλυση και τελικά το θάνατο των εντόμων. Δρα δι' επαφής μέσω της απορρόφησής του από την επιδερμίδα, αλλά έχει και κάποια δράση δια στομάχου. Δεν είναι διασυστηματικό, αλλά έχει δράση με ατμούς. Έχει γρήγορη αρχική δράση (knockdown effect) και αρκετή υπολειμματική διάρκεια. Επιπλέον, λόγω των ατμών που δημιουργούνται στην εδαφική ζώνη, τα έντομα απομακρύνονται και δεν πλησιάζουν τα φυτά στη γραμμή εφαρμογής.
Τρόπος Εφαρμογής: Εφαρμογή κατά τη σπορά ή τη φύτευση, με κατάλληλο κοκοδιανομέα.
Εάν δεν υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός, μπορεί να κατανεμηθεί κατά μήκος της γραμμής σποράς ή φύτευσης με άλλα κατάλληλα μέσα και στη συνέχεια να ενσωματωθεί ελαφρά στο έδαφος (3-5cm). Να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην καλή ενσωμάτωση για την προστασία πτηνών και άλλων ζώων.
1.Το εύρος της δόσης είναι ανάλογο του αναμενόμενου επιπέδου προσβολής και του ιστορικού της περιοχής.
2.Συνιστάται εναλλαγή σκευασμάτων με διαφορετικό τρόπο δράσης για την αποφυγή ανάπτυξης ανθεκτικότητας των εντόμων. Ειδικότερα για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο των προνυμφών του εντόμου του Diabrotica virgifera στον αραβόσιτο, λόγω της μειωμένης κινητικότητας που εμφανίζουν, συνιστάται η εφαρμογή της αμειψισποράς ως ακολούθως:
α)1:2 (δηλαδή στα 2 χρόνια καλλιέργειας ενός αγρού, το ένα έτος να καλλιεργείται με αραβόσιτο). Εκτός του αραβοσίτου προτείνονται οι εαρινές καλλιέργειες όπως το βαμβάκι, η ελαιοκράμβη, ο βίκος, τα τεύτλα, η πατάτα ή τα χειμερινά σιτηρά.
ή
β)1:3 (δηλαδή στα 3 χρόνια καλλιέργειας ενός αγρού, το ένα έτος να καλλιεργείται με αραβόσιτο). Εκτός του αραβοσίτου προτείνεται η καλλιέργεια της μηδικής, ή άλλα φυτά όπως της παραγράφου 2α).
Στο πρόγραμμα αμειψισποράς να αποφεύγεται η καλλιέργεια της σόγιας, διότι υπάρχουν στοιχεία ότι στην αμειψισπορά αραβόσιτου/σόγιας το έντομο αυτό έχει προσαρμοστεί και ωοθετεί στα φυτά της σόγιας (γιατί είναι συνήθως ανθισμένα όταν πετούν τα ακμαία).
Φυτοτοξικότητα:
Δεν είναι φυτοτοξικό όταν εφαρμόζεται σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στην ετικέτα του.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του εντομοκτόνου

Συσκευασία:
-Είδος-Μέγεθος-Υλικό:
1.Κονσέρβα 0.25 kg,0.3kg, 0.5 kg, 1,5 kg, 2kg, 20 kg 3 στρώματα (χαρτόνι-ΡΕΤ-πολυαιθυλένιο) με μεταλλικό καπάκι και βάση.
2.Σακκούλα εντός χαρτοκυτίου 0.25 kg,0.3kg,0.5 kg, 1,5 kg , 2kg, 20 kg Πολυαιθυλένιο με πρόσθετο ενισχυτικό υλικό (πολυαιθυλένιο- terephthalate- πολυαμίδιο).
3.Σακκί 0.25 kg,0.3kg, 0.5 kg, 1,5 kg, 2kg, 20 kg. Πολυαιθυλένιο με πρόσθετο ενισχυτικό υλικό (πολυαιθυλένιο- terephthalate- πολυαμίδιο).
4.Βαζάκι ή μπουκάλι 50g, 100g, 200g, 250g, 300g, 500g, 1kg, 1,5 kg , 2kg, 3kg, 5kg, 10kg, 10 kg και 12 kg ΗDPE.

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Παλιές δραστικές ουσίες, οι οποίες δεν συμπεριλαμβάνονται ακόμη στο Παράρτημα 1 της Οδηγίας 91/414/ΕΕ
Λήξη έγκρισης: 31/12/2015

Σημείωση: Οσα σκευάσματα εμφανίζονται στους καταλόγους, παρόλο που η ημερομηνία λήξης τους είναι προγενέστερη της σημερινής, για τα οποία δεν υπάρχει ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ή δεν εμφανίζεται η λέξη ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ, η έγκρισή τους είναι σε ισχύ και βρίσκονται σε διαδικασία ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS09
Παρασκευάζεται από την:
Syngenta Crop. Protection AG.
Lichtstrasse 35
CH-4002
BASLE
SWITZERLAND
TEL: 41616974638
FAX: 41616978970
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά:
Syngenta Hellas Α.Ε.Β.Ε.
Λ. Ανθούσας
15344
Ανθούσα Αττικής
TEL: 210 6664415
FAX: 210 6665777
e-mail: voula.kalliakaki@syngenta.com

Επιστροφή στην αναζήτηση