Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

AQUAPY

Χρήση του εντομοκτόνου AQUAPY

AQUAPY

Pyrethrins 3%

Εναιώρημα (λάδι σε νερό) (EW) / Βοηθητικές ουσίες: 94%


Το σκευασμα εχει αποσυρθεί

Δείτε αν κυκλοφορούν άλλα σκευάσματα με τη δραστική ουσία Pyrethrins ,
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευασματος: Πυρεθρινοειδές εντομοκτόνο για την αντιμετώπιση εντόμων σε χώρους αποθήκευσης τροφίμων (σιτηρών, δημητριακών, ρυζιού, άλευρων) καθώς και στη βιομηχανία καπνού.
Τρόπος Εφαρμογής: Ψεκασμοί εσωτερικών χώρων (ως αερόλυμα υπερμικρού όγκου ULV ή με ψυχρό νεφελοψεκασμό) ή/και ψεκασμοί επιφάνειας.
Α.Ψεκασμοί χώρου (εσωτερικοί):
Για τους ψεκασμούς χώρου το Aquapy EW μπορεί να εφαρμοστεί αδιάλυτο σαν αερόλυμα υπερμικρού όγκου (ULV) ή διαλυμένο σε νερό με ψυχρό νεφελοψεκασμό.
Για τη δημιουργία αερολύματος υπερμικρού όγκου (ULV) η αντλία του ψεκαστικού πρέπει να έχει τη δυνατότητα να διανείμει τα σταγονίδια με ένα μέγιστο μέσης διαμέτρου σταγονιδίων 50 μικρά (microns) και κατά προτίμηση λιγότερο από 25 μικρά (microns).
Για την εφαρμογή ψυχρού νεφελοψεκασμού το ψεκαστικό θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα για παραγωγή σταγονιδίων διαμέτρου 50 - 100 μικρά (microns).
Κλείστε τα παράθυρα και τις πόρτες, καθώς και κάθε σύστημα κλιματισμού πριν το ψεκασμό και μην τα ανοίξετε τουλάχιστον για 30 λεπτά μετά την εφαρμογή. Τα σπρέι χώρου θα πρέπει να εφαρμόζονται στον κατάλληλο χρόνο εφαρμογής για την επίτευξη άριστων αποτελεσμάτων. Οι εφαρμογές πρέπει να γίνονται στο χρονικό διάστημα που κορυφώνεται η δραστηριότητα πτήσης των εντόμων, π.χ. Στην περίπτωση του σκαθαριού του καπνού συνήθως αργά το απόγευμα. Διανέμετε το σπρέι σε όλη την περιοχή ομοιόμορφα. Ψεκάστε με το ψεκαστικό μηχάνημα σε όλα τα πιθανά καταφύγια εντόμων για να εξασφαλίσετε την καλή εισχώρηση του ψεκαστικού υγρού.
Β.Ψεκασμοί επιφάνειας:
Για τους ψεκασμούς επιφάνειας το Aquapy EW μπορεί να εφαρμοστεί διαλυμένο στο νερό, με τη χρήση ενός ψεκαστικού μηχανήματος που θα εξασφαλίσει συνολικά άρτια κάλυψη της περιοχής και καλή διείσδυση σε καταφύγια εντόμων. Εφαρμόζεται κατευθείαν πάνω σε έντομα παρόντα στα κατασκευαστικά υλικά αποθηκών, στην επιφάνεια σακιών ή κιβωτίων που περιέχουν αποθηκευμένα τρόφιμα.
1.Για την επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων, οι εφαρμογές θα πρέπει χρονικά να συμπίπτουν με το μέγιστο της δραστηριότητας πτήσεως των εντόμων. Στην περίπτωση του σκαθαριού του καπνού (Lasioderma serricorne), η ώρα αυτή είναι συνήθως αργά το απόγευμα. Το ψεκαστικό υγρό θα πρέπει να κατανέμεται ομοιόμορφα σε όλο το χώρο, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή σε όλα τα πιθανά καταφύγια εντόμων.
2.Το προϊόν μπορεί να διαχωρίζεται κατά την αποθήκευση, γι’ αυτό αναδεύσατε καλά πριν τη χρήση. Για άριστα αποτελέσματα βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία του προϊόντος δεν πέφτει κάτω από 10°C κατά την εφαρμογή.
3.Μην ψεκάζετε πάνω ή κοντά σε ηλεκτρικούς κινητήρες, διακόπτες εξαρτημάτων ή κινητά τμήματα μηχανών.
4.Αν εύθραυστες ή ευαίσθητες επιφάνειες πρόκειται να ψεκαστούν, κάντε ένα δοκιμαστικό ψεκασμό σε μια μικρή επιφάνεια πριν την κανονική εφαρμογή.
5.Κατά την εφαρμογή τα αποθηκευμένα προϊόντα θα πρέπει να καλύπτονται, ώστε να μην έρχονται σε επαφή με το εκνέφωμα ή το ψεκαστικό υγρό
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του εντομοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Παλιές δραστικές ουσίες, οι οποίες δεν συμπεριλαμβάνονται ακόμη στο Παράρτημα 1 της Οδηγίας 91/414/ΕΕ
Λήξη έγκρισης: 31/08/2015
ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ
Παρασκευάζεται από την:
BAYER Environmental Science SA
Lyon
FRANCE

Επιστροφή στην αναζήτηση