Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ALTACOR 35 WG

Χρήση του εντομοκτόνου ALTACOR 35 WG

ALTACOR 35 WG

chlorantraniliprole 35%

Βρέξιμοι Κόκκοι (WG) / Βοηθητικές ουσίες: 63.9%


Το σκευασμα εχει αποσυρθεί

Δείτε αν κυκλοφορούν άλλα σκευάσματα με τη δραστική ουσία chlorantraniliprole ,
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευασματος: Εντομοκτόνο επαφής και στομάχου. Η δραστική ουσία chlorantraniliprole, ανήκει στην χημική ομάδα των ανθρανιλικών διαμιδίων και έχει ένα νέο τρόπο δράσης σε βιοχημικό επίπεδο χωρίς να εμφανίζει διασταυρωτή ανθεκτικότητα με καμιά από τις γνωστές ομάδες εντομοκτόνων. Δρα ενεργοποιώντας τους υποδοχείς της ρυανοδίνης (ryanodine receptor modulator), με αποτέλεσμα την παρεμπόδιση της λειτουργίας του μυϊκού συστήματος, την παράλυση και τον θάνατο των εντόμων.
Τρόπος Εφαρμογής: Ψεκασμοί φυλλώματος
1.Χρησιμοποιείστε την μεγαλύτερη δόση για την αντιμετώπιση της σποντόπτερας.
2.Στις καλλιέργειες τοµάτας, μελιτζάνας και πιπεριάς χρησιμοποιείστε την μεγαλύτερη δόση για την αντιμετώπιση της Tuta absoluta.
3.Ανεξάρτητα τον όγκο του ψεκαστικού υγρού ανά στρέμμα, συνιστάται να μην εφαρμόζεται μικρότερη δόση από 8 γραμ. σκευάσματος/στρέμμα σε όλες τις προαναφερθείσες καλλιέργειες.
Διαχείριση ανθεκτικότητας:
Για μείωση του κινδύνου ανάπτυξης ανθεκτικότητας συνιστώνται τα παρακάτω:
Εφαρμογή μη χημικών μεθόδων και πρακτικών ολοκληρωμένης διαχείρισης ώστε να διατηρηθεί ο πληθυσμός των εντόμων-στόχων σε χαμηλά επίπεδα.
Οι εφαρμογές να γίνονται με τη συνιστώμενη δόση και να εξασφαλίζεται η πλήρη κάλυψη των φυτών (φύλλα, καρποί) με το ψεκαστικό υγρό.
Συνιστάται να εφαρμόζεται μέχρι 2 φορές/καλλιεργητική περίοδο και εναλλάξ με εντομοκτόνα άλλων ομάδων με διαφορετικό τρόπο δράσης.
Να διενεργείται συστηματική παρακολούθηση των πληθυσμών των εντόμων-στόχων έτσι ώστε να εντοπισθεί έγκαιρα ενδεχόμενη ανάπτυξη ανθεκτικότητας.
Εάν διαπιστωθούν περιπτώσεις μειωμένης αποτελεσματικότητας, οι εφαρμογές που ακολουθούν θα πρέπει να γίνονται με σκευάσματα διαφορετικής ομάδας.
Η δραστική ουσία chlorantraniliprole, ανήκει στην Ομάδα 28, σύμφωνα με την ταξινόμηση της επιτροπής IRAC (Ιnsecticides Resistance Action Committee).
Αερίστε το χώρο του θερμοκηπίου μέχρι να στεγνώσει το ψεκαστικό διάλυμα που εφαρμόσατε, προτού ξαναμπείτε σε αυτόν.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του εντομοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Προσωρινή έγκριση σύμφωνα με το άρθρο 8(1) της Οδηγίας 91/414/ΕΕ
Λήξη έγκρισης: 06/09/2016
ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ

Επιστροφή στην αναζήτηση