Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

REGENT 500 FS

Χρήση του εντομοκτόνου REGENT 500 FS

REGENT 500 FS

Fipronil 50%

Πυκνό εναιώρημα για επένδυση σπόρων (FS) / Βοηθητικές ουσίες: 57.91%


Το σκευασμα εχει αποσυρθεί

Δείτε αν κυκλοφορούν άλλα σκευάσματα με τη δραστική ουσία Fipronil ,
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευασματος: Εντομοκτόνο επαφής και στομάχου που ανήκει στην ομάδα των φαινυλοπυραζολών για την καταπολέμηση του εντόμου Diabrotica virgifera LeConte σε προνυμφικά στάδια στον αραβόσιτο. Περιέχει τη δραστική ουσία fipronil που παρεμποδίζει τη διέλευση ιόντων χλωρίου από τη δίαυλο που ρυθμίζεται απο το γ-αμινοβουτυρικό οξύ (GABA) επιδρώντας στο κεντρικό νευρικό σύστημα των εντόμων.
Τρόπος Εφαρμογής: Επένδυση σπόρων αραβοσίτου.
Η σπορά των επενδεδυμένων σπόρων ΔΕΝ πρέπει να γίνεται από πνευματικές σπαρτικές μηχανές υποπίεσης. Αυτές οι πνευματικές σπαρτικές μηχανές υποπίεσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο αν εφαρμοστεί στην σπαρτική το κατάλληλο εξάρτημα εκτροπής της σκόνης (εκτροπή προς την επιφάνεια του εδάφους ή μέσα σε αυτό).
Οι σπόροι που επενδύθηκαν πρέπει να ελέγχονται για την αντοχή στην τριβή. Για τον αραβόσιτο ισχύουν τα κάτωθι όρια σκόνης (υπολογισμός με τη μέθοδο Heubach)
Καλλιέργεια - Όριο σκόνης κατά Heubach - Αραβόσιτος - 1.0 g/100.000 σπόρους
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΣΤΑΣΗ: να γίνεται εναλλαγή σκευασμάτων με διαφορετικό τρόπο δράσης για την αποφυγή ανάπτυξης ανθεκτικότητας του εντόμου. Επιπλέον, επειδή οι προνύμφες του εντόμου εμφανίζουν μειωμένη κινητικότητα, για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο του Diabrotica virgifera LeConte συστήνεται η εφαρμογή αμειψισποράς ως ακολούθως:
i) 1:2 (στα 2 χρόνια καλλιέργειας ενός αγρού, το ένα έτος καλλιεργείται με αραβόσιτο). Μπορεί να έχουμε αντικατάσταση του αραβοσίτου με εαρινές καλλιέργειες όπως το βαμβάκι, ο ηλίανθος, η ελαιοκράμβη, ο βίκος, τα τεύτλα, η πατάτα ή τα χειμερινά σιτηρά,
ή
ii) 1:3 (στα 3 χρόνια καλλιέργειας ενός αγρού, το ένα έτος καλλιεργείται με αραβόσιτο). Μπορεί να έχουμε αντικατάσταση του αραβοσίτου με μηδική, ή με άλλα φυτά όπως το σημείο i).
Να μην εντάσσεται στο πρόγραμμα αμειψισποράς η καλλιέργεια της σόγιας, διότι υπάρχουν στοιχεία ότι το Diabrotica έχει προσαρμοστεί στην αμειψισπορά αραβόσιτου/σόγιας και ωοθετεί στα φυτά της σόγιας.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του εντομοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Εγκριση 120 ημερών σύμφωνα με το άρθρο 8(4) της Οδηγίας 91/414/ΕΕ
Λήξη έγκρισης: 16/06/2011
ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ
Παρασκευάζεται από την:
BASF SE Crop Protection Division
P.O. Box 120
67056
Ludwigshafen
GERMANY

Επιστροφή στην αναζήτηση