Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

AXORIS ENDOM SPRAY για ερασιτεχνικη χρηση

Χρήση του εντομοκτόνου AXORIS ENDOM SPRAY για ερασιτεχνική χρήση

AXORIS ENDOM SPRAY για ερασιτεχνική χρήση

Thiamethoxam 0.01% / Abamectine 0.0015%

Άλλο υγρό (AL) / Βοηθητικές ουσίες: 99.99%


Το σκευασμα εχει αποσυρθεί

Δείτε αν κυκλοφορούν άλλα σκευάσματα με τη δραστική ουσία Abamectine ,
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευασματος: Το AXORIS ENDOM SPRAY (AL) είναι ένα ετοιμόχρηστο εντομοκτόνο-ακαρεοκτόνο σκεύασμα, το οποίο περιέχει thiamethoxam (διασυστηματικό) με εντομοκτόνο δράση (κυρίως) και abamectin (επαφής και στομάχου) με ακαρεοκτόνο δράση (κυρίως). H δραστική ουσία thiamethoxam είναι διασυστηματικό εντομοκτόνο επαφής και στομάχου της ομάδας των νεονικοτινοειδών. Η εντομοκτόνος δράση του οφείλεται στη δέσμευση των υποδοχέων της ακετυλοχολίνης που υπάρχουν στις συνάψεις του περιφερειακού νευρικού συστήματος των εντόμων. Εισέρχεται στα φυτά από τα φύλλα και τις ρίζες και μεταφέρεται ακροπεταλικά. Καταπολεμά μασητικά και μυζητικά έντομα. Η δραστική ουσία abamectin είναι ακαρεοκτόνο-εντομοκτόνο επαφής και στομάχου. Δρα κατά των ακμαίων και νυμφών. Δεν έχει ωοκτόνο δράση. Έχει διελασματική και περιορισμένη διασυστηματική κίνηση.
Τρόπος Εφαρμογής: Το εντομοκτόνο-ακαρεοκτόνο AXORIS ENDOM SPRAY (ΑL) είναι ένα ετοιμόχρηστο σκεύασμα. Εφαρμόζεται με ασφάλεια και ευκολία από τον ερασιτέχνη χρήστη σε μικρή κλίμακα χωρίς να χρειάζεται προετοιμασία του ψεκαστικού διαλύματος ή του διαλύματος για ριζοπότισμα και χρήση άλλων ψεκαστικών μηχανημάτων.
Εφαρμόζεται α) με ψεκασμό φυλλώματος
β) με ριζοπότισμα.
1.Για την καλύτερη καταπολέμηση των θριπών φροντίστε να ψεκαστεί και η κάτω πλευρά των φύλλων. Να φροντίζετε να γίνεται καλή και ομοιόμορφη κάλυψη του φυλλώματος των φυτών αποφεύγοντας την απορροή.
2.Εφαρμογή με ριζοπότισμα:
Το χώμα της γλάστρας πρέπει να είναι ελαφρά υγρό για την εφαρμογή με ριζοπότισμα. Μετά το ριζοπότισμα, ποτίστε τα φυτά φροντίζοντας το νερό να είναι μόνο τόσο όσο μπορεί να απορροφηθεί από το χώμα της γλάστρας.
Για ορθή εφαρμογή υπολογίστε προηγουμένως τον όγκο του χώματος της γλάστρας με βάση τον παρακάτω βοηθητικό πίνακα :
Διάμετρος γλάστρας
Έως 14 εκ.
Έως 17 εκ
Έως 19 εκ
Έως 21 εκ
Έως 23 εκ
Έως 27 εκ
Έως 28 εκ
Όγκος χώματος κατά προσέγγιση
1 λίτρο
2 λίτρα
3 λίτρα
4 λίτρα
5 λίτρα
8 λίτρα
10 λίτρα
Διάρκεια προστασίας: Υπό συνθήκες μεγάλης πίεσης προσβολής η διάρκεια προστασίας είναι περίπου 30 έως 42 ημέρες.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του εντομοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Οριστική έγκριση σύμφωνα με τον Κανονισμό 1107/2009
Λήξη έγκρισης: 30/09/2013
ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ

Επιστροφή στην αναζήτηση