Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

AVAUNT 15 EC (14399)

Χρήση του εντομοκτόνου AVAUNT 15 EC (14399)

AVAUNT 15 EC (14399)

Indoxacarb 15%

Γαλακτοποιήσιμο υγρό (EC) / Βοηθητικές ουσίες: 83%


Το σκευασμα εχει αποσυρθεί

Δείτε αν κυκλοφορούν άλλα σκευάσματα με τη δραστική ουσία Indoxacarb ,
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευασματος: Εντομοκτόνο επαφής και στομάχου για την καταπολέμηση λεπιδοπτέρων. Το indoxacarb δρα στο κεντρικό νευρικό σύστημα των εντόμων, και συγκεκριμένα στους διαύλους των ιόντων Na στους νευράξονες των νευρικών κυττάρων των εντόμων. Mετά την εφαρμογή του τα έντομα σταματούν κάθε κίνηση και πρόσληψη τροφής. Τα ευαίσθητα έντομα θανατώνονται μέσα σε 24-60 ώρες από την εφαρμογή. Έχει δράση σε όλα τα προνυμφικά στάδια των λεπιδοπτέρων. Παραμένει δραστικό και στις υψηλές θερμοκρασίες.
Τρόπος Εφαρμογής: Ψεκασμοί καλύψεως κατά προτίμηση νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ. Να αποφεύγεται ο διασκορπισμός του ψεκαστικού νέφους εκτός της ζώνης εφαρμογής και ιδιαίτερα πλησίον επιφανειακών υδάτων. Ψεκαστικά μέσα που μειώνουν την διασπορά (anti-drift), μειώνουν τον κίνδυνο διασκόρπισης αλλά δεν την παρεμποδίζουν εάν η εφαρμογή πραγματοποιείται με μη ορθό τρόπο ή υπό δυσμενείς συνθήκες.
1.Στην καλλιέργεια επιτραπέζια σταφύλια να λαμβάνεται υπόψη κατά την προετοιμασία του ψεκαστικού διαλύματος ότι δεν πρέπει να ξεπεραστεί το όριο των 30 γρ. σκευάσματος στο στρέμμα, ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια του καταναλωτή
2.Στο αμπέλι οι ψεκασμοί αρχίζουν από το στάδιο BBCH55 (διόγκωση ανθοταξίας) έως την ωρίμανση.
3.Στη Ροδακινιά οι ψεκασμοί αρχίζουν από το στάδιο της ανάπτυξης των ωοθηκών μέχρι την ωρίμανση. Για όγκους ψεκαστικού διαλύματος μικρότερους ή μεγαλύτερους των 100λίτρων, να ακολουθήται η δόση ανά στρέμμα.
4.Σε καλλιέργειες θερμοκηπίου συνιστάται να απομακρύνονται τα έντομα επικονίασης (βόμβοι) 3 ημέρες προ της εφαρμογής και για 3 ημέρες μετά.
5.Στα λαχανικά αγρού εφαρμόζεται από το στάδιο των 5 φύλλων στο κύριο στέλεχος μέχρι πριν την άνθηση. Στη μελιτζάνα θερμοκηπίου με την εμφάνιση της ανθοφορίας (εφόσον η επικονίαση είναι εξασφαλισμένη από βόμβους ) έως 3 ημέρες πριν τη συγκομιδή.
6.Πεπόνι, Καρπούζι και Κολοκύθι: εφαρμόζεται από το στάδιο των 3 φύλλων στο κύριο στέλεχος έως 3 ημέρες πριν τη συγκομιδή. Στο θερμοκήπιο εφαρμόζεται με μέσα που εξασφαλίζουν την προστασία των χειριστών.
7.Σε τομάτα και πιπεριά αγρού εφαρμόζεται από την πρώτη εμφανή ανθοφορία έως πρίν την άνθηση και στη συνέχεια μέχρι 3 ημέρες πριν τη συγκομιδή. Η εφαρμογή να γίνεται απουσία άνθησης. Σε καλλιέργειες θερμοκηπίου εφόσον η επικονίαση είναι εξασφαλισμένη από βόμβους εφαρμόζεται από την πρώτη εμφανή ανθοφορία μέχρι 3 ημέρες πριν τη συγκομιδή.
Διαχείριση ανθεκτικότητας,
Εφαρμογή πρακτικών ολοκληρωμένης διαχείρισης και προστασίας των ωφελίμων αρθροπόδων, ώστε να περιοριστούν οι επεμβάσεις στις απολύτως απαραίτητες.
Παρακολούθηση των πληθυσμών τοπικά και επέμβαση όταν φτάσουν τα όρια οικονομικής ζημιάς.
Εφαρμογές στις συνιστώμενες δόσεις και μεσοδιαστήματα.
Επεμβάσεις σε εναλλαγή με εντομοκτόνα που ανήκουν σε διαφορετικές χημικές ομάδες και έχουν διαφορετικό τρόπο δράσης από αυτόν του indoxacarb.
Συνιστάται η εφαρμογή του σκευάσματος να γίνεται όταν οι μέλισσες δεν έχουν δραστηριότητα (η εφαρμογή να γίνει νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα).
Για τους βομβίνους συνιστάται η κυψέλη να διατηρείται κλειστή και να απομακρύνεται από το θερμοκήπιο για τουλάχιστον 72 ώρες μετά την εφαρμογή του σκευάσματος.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του εντομοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Οριστική έγκριση διάθεσης στην αγορά σύμφωνα με τον Κανονισμό 1107/2009, με αμοιβαία αναγνώριση από άλλη χώρα της Ε.Ε.
Λήξη έγκρισης: 05/04/2016
ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ

Επιστροφή στην αναζήτηση