Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

GOLDOR BAIT 0.5 GB

Χρήση του εντομοκτόνου GOLDOR BAIT 0.5 GB

GOLDOR BAIT 0.5 GB

Fipronil 0.5%

Κοκκώδες δόλωμα (GB) / Βοηθητικές ουσίες: 99.374%


Το σκευασμα εχει αποσυρθεί

Δείτε αν κυκλοφορούν άλλα σκευάσματα με τη δραστική ουσία Fipronil ,
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευασματος: Το GOLDOR BAIT είναι εντομοκτόνο επαφής και στομάχου για την καταπολέμηση των σιδηροσκούληκων στην πατάτα. Περιέχει το δραστικό συστατικό fipronil που δρα στο νευρικό σύστημα των εντόμων, παρεμποδίζοντας τη διέλευση των ιόντων χλωρίου από τη δίαυλο του γ-αμινοβουτυρικού οξέος (GABA). Αυτό οδηγεί στη διατάραξη της κανονικής μετάδοσης των νευρικών σημάτων και τελικά στη θανάτωση των εντόμων.
Τρόπος Εφαρμογής: Εφαρμογή επί της γραμμής σποράς με ταυτόχρονη ενσωμάτωση.
1)Το Goldor Bait πρέπει να εφαρμόζεται ταυτόχρονα με τη φύτευση των κονδύλων της πατάτας στο ίδιο πέρασμα του ελκυστήρα, απευθείας πάνω στην ανοιχτή γραμμή φύτευσης σε βάθος 15-20 cm και στη συνέχεια να επικαλύπτεται αμέσως με χώμα.
2)Για την αποφυγή της έκθεσης του δολώματος στην επιφάνεια του εδάφους, η εφαρμογή του κοκκώδους ΠΡΕΠΕΙ να σταματάει 4 μέτρα πριν το τέλος της γραμμής φύτευσης, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η πλήρης απορροή του σκευάσματος από τον εφαρμογέα και η 100% ενσωμάτωση του.
3)Οι μηχανές φύτευσης πρέπει να διαθέτουν ξεχωριστό και ανεξάρτητο σύστημα που να δίνει τη δυνατότητα κλεισίματος της παροχής του σκευάσματος πριν το τέλος της γραμμής φύτευσης
4)Ο εξοπλισμός εφαρμογής να είναι κατάλληλος για κοκκομετρία του σκευάσματος.
5)Οι μηχανές φύτευσης πρέπει να είναι εξοπλισμένες με διανομέα κατάλληλο να διανείμει το σκεύασμα σε μια περιοχή εύρους 15-20 εκ. στο αυλάκι φύτευσης (κατά τη φύτευση).
6) Τα λάστιχα/σωληνώσεις που μεταφέρουν το σκεύασμα στους διανομείς πρέπει να είναι λεία στο εσωτερικό τους και κατά το δυνατό κατακόρυφα προκειμένου να αποφευχθεί κατακράτηση του σκευάσματος στα στόμια εκροής.
7)Οι μηχανές φύτευσης πρέπει να είναι εξοπλισμένες με δοχεία που έχουν καπάκι ώστε να κλείνουν καλά προκειμένου να αποφευχθεί πιθανή έκλυση σκόνης από τη χοάνη.
8)Πρέπει να γίνεται βαθμονόμηση πριν την εφαρμογή προκειμένου να διασφαλιστεί η εφαρμογή της σωστής δόσης σκευάσματος.
9)Να μην χρησιμοποιούνται πνευματικές μηχανές.
10)Να μην χρησιμοποιούνται μηχανές με δυνατότητα εφαρμογής σε πάνω από δύο γραμμές φύτευσης προκειμένου να αποφευχθεί η χρήση μακριών και καμπυλωτών λάστιχων/σωληνώσεων.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του εντομοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Εγκριση έκτακτης ανάγκης (άρθρο 53)
Λήξη έγκρισης: 07/06/2014
ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ
Παρασκευάζεται από την:
BASF SE (Ludwigshafen)
Carl-Bosch-Strasse 38
67056
Ludwigshafen
GERMANY

Επιστροφή στην αναζήτηση