Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

PROTEUS 110 OD

Χρήση του εντομοκτόνου PROTEUS 110 OD

PROTEUS 110 OD

Thiacloprid 10% / Deltamethrin 1%

Ελαιώδες εναιώρημα (OD) / Βοηθητικές ουσίες: 88.72%


Το σκευασμα εχει αποσυρθεί

Δείτε αν κυκλοφορούν άλλα σκευάσματα με τη δραστική ουσία Deltamethrin ,
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευασματος: Εντομοκτόνο για την καταπολέμηση του Δάκου και του Πυρηνοτρύτη (καρπόβια γενιά) της Ελιάς, καθώς και της Πιερίδας του Λάχανου. Το thiacloprid ανήκει στην ομάδα των νεονικοτινοειδών και δρα στο νευρικό σύστημα των εντόμων προκαλώντας προβλήματα στη μεταβίβαση των νευρικών ερεθισμάτων με τελικό αποτέλεσμα το θάνατο τους. Το deltamethrin ανήκει στην ομάδα των πυρεθρινοειδών και δρα επίσης στο νευρικό σύστημα των εντόμων παρεμποδίζοντας τη μεταβίβαση των νευρικών ερεθισμάτων με διαφορετικό σε βιοχημικό επίπεδο τρόπο από ότι το thiacloprid.
Τρόπος Εφαρμογής: Δολωματικοί ψεκασμοί και ψεκασμοί φυλλώματος.
Στρατηγική Διαχείρισης Ανθεκτικότητας
Χρήση καλλιεργητικών τεχνικών και φυσικών και βιολογικών μεθόδων ώστε να περιορίζεται ο πληθυσμός των εχθρών/στόχων και να μειώνεται ο αριθμός των εφαρμογών στις απολύτως απαραίτητες για αποτελεσματικό έλεγχο.
Εφαρμογές, μόνο όταν είναι απαραίτητο, με βάση τα όρια οικονομικής ζημιάς (εφόσον υπάρχουν) και με τρόπο ώστε να μειώνεται ο κίνδυνος για τα ωφέλιμα αρθρόποδα.
Το PROTEUS 110 OD θα πρέπει να εφαρμόζεται την κατάλληλη χρονική στιγμή, στοχεύοντας τα πλέον ευαίσθητα βιολογικά στάδια των εχθρών/στόχων.
Το σκεύασμα θα πρέπει να εφαρμόζεται στις προτεινόμενες δόσεις και μεσοδιαστήματα και με τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται καλή και ομοιόμορφη κάλυψη της φυλλικής επιφάνειας με το ψεκαστικό υγρό (στους ψεκασμούς πλήρους καλύψεως φυλλώματος).
Να αποφεύγονται οι διαδοχικές εφαρμογές με PROTEUS 110 OD. Το σκεύασμα να εφαρμόζεται σε εναλλαγή με εντομοκτόνα από άλλη ομάδα με διαφορετικό τρόπο δράσης.
Να διενεργείται συστηματικός έλεγχος των πληθυσμών των εχθρών/στόχων ώστε να εντοπισθεί έγκαιρα ενδεχόμενη ανάπτυξη ανθεκτικότητας. Εάν διαπιστωθούν περιπτώσεις μειωμένης αποτελεσματικότητας, οι εφαρμογές που ακολουθούν θα πρέπει να γίνονται με σκευάσματα διαφορετικής ομάδας
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του εντομοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Επανέγκριση (άρθρο 80.5). Σκευάσματα που υπέβαλαν φάκελο προ 6/2011 και εγκρίθηκαν με το ΠΔ 115
Λήξη έγκρισης: 03/08/2020
ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ
Παρασκευάζεται από την:
Bayer AG, CropScience Division, Monheim am Rhein
Alfred-Nobel-Strasse 50
40789
Monheim am Rhein
GERMANY

Επιστροφή στην αναζήτηση