Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ACTARA 240 SC

Χρήση του εντομοκτόνου ACTARA 240 SC

ACTARA 240 SC

Thiamethoxam 24%

Συμπ. Αιώρημα (SC) / Βοηθητικές ουσίες: 75.51%


Το σκευασμα εχει αποσυρθεί

Δείτε αν κυκλοφορούν άλλα σκευάσματα με τη δραστική ουσία Thiamethoxam ,
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευασματος: Διασυστηματικό εντομοκτόνο επαφής και στομάχου της ομάδας των νεονικοτινοειδών. Η εντομοκτόνος δράση του οφείλεται στη δέσμευση των υποδοχέων της ακετυλοχολίνης στις συνάψεις του περιφερειακού νευρικού συστήματος . Εισέρχεται στα φυτά από τα φύλα και τις ρίζες και μεταφέρεται ακροπεταλικά . Καταπολεμά μυζητικά και μασητικά έντομα.
Τρόπος Εφαρμογής: Το προϊόν εφαρμόζεται είτε με ψεκασμό φυλλώματος ή με ριζοπότισμα. Στον ψεκασμό φυλλώματος πρέπει να εξασφαλίζεται πολύ καλή και ομοιόμορφη κάλυψη του φυλλώματος.
Μην ψεκάζεται κατά την διάρκεια των ζεστών ωρών της ημέρας ή όταν αναμένεται να βρέξει μέσα σε 4 ώρες.
1.το εύρος της δόσης είναι ανάλογο της πυκνότητας της προσβολής
2.για την εφαρμογή μέσω στάγδην άρδευσης θα πρέπει να γίνεται στην αρχή πότισμα με τα 2/4 το προβλεπόμενου όγκου νερού προκειμένου το έδαφος να έχει την βέλτιστη υγρασία, στη συνέχεια θα πρέπει να γίνεται πότισμα με το ¼ του προβλεπόμενου όγκου νερού και τέλος το υπόλοιπο ¼ προκειμένου να ξεπλυθεί το σύστημα
3.για την εφαρμογή σε φυτώρια διαλύετε η προβλεπόμενη δόση σκευάσματος σε 200-1000 ml/φυτό
4.Τελευταία επέμβαση πριν την συγκομιδή 3 μέρες
Για τις ακόλουθες χρήσεις μικρής σημασίας δεν έχει αποδειχθεί η αποτελεσματικότητα και συνεπώς η χρήση γίνεται με ευθύνη του χρήστη:
-μαρούλι με ριζοπότισμα
-ρόκα
Διαχείριση ανθεκτικότητας
Σε ένα πρόγραμμα διαχείρισης ανθεκτικότητας αποφύγετε συνεχόμενες εφαρμογές νεονικοτινοειδών και πραγματοποιείστε εναλλαγές με εντομοκτόνα άλλων ομάδων που δεν εμφανίζουν διασταυρωτή ανθεκτικότητα.
Αποφύγετε εφαρμογές φυλλώματος με Actara ή με άλλα νεονικοτινοειδή μετά την εφαρμογή από το έδαφος με σκεύασμα που περιέχει thiamethoxam ή άλλο εντομοκτόνο της ίδιας ομάδας
Χρησιμοποιείτε το Actara μέχρι 2 εφαρμογές ανά έτος και καλλιέργεια
Μην εισέρχεστε στον αγρό πριν να έχουν στεγνώσει πλήρως τα φύλλα μετά τον ψεκασμό. Σε περίπτωση που οι εργάτες πρέπει να εισέλθουν στον αγρό σύντομα μετά τον ψεκασμό, θα πρέπει να φοράνε γάντια.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του εντομοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Επανέγκριση (άρθρο 80.5). Σκευάσματα που υπέβαλαν φάκελο προ 6/2011 και εγκρίθηκαν με το ΠΔ 115
Λήξη έγκρισης: 19/09/2018
ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ

Επιστροφή στην αναζήτηση