Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

CONSENTO 450 SC

Χρήση του μυκητοκτόνου CONSENTO 450 SC

CONSENTO 450 SC

Propamocarb Hydrochloride 37.5% / Fenamidone 7.5%

Συμπ. Αιώρημα (SC) / Βοηθητικές ουσίες: 56.74%


Το σκευασμα εχει αποσυρθεί

Δείτε αν κυκλοφορούν άλλα σκευάσματα με τη δραστική ουσία Fenamidone ,
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευασματος: Μυκητοκτόνο για τη καταπολέμηση του Περονόσπορου και της Αλτερναρίωσης στην Πατάτα και στην Τομάτα. Το fenamidone ανήκει στη χημική ομάδα των imidazolinone και η δράση του εντοπίζεται στην παρεμπόδιση της μιτοχονδριακής αναπνοής. Δρα σε διάφορα στάδια του παθογόνου και κυρίως εναντίον της απελευθέρωσης των ζωοσπορίων και της άμεσης βλάστησης κυστών και σποριαγγείων. Το fenamidone παρουσιάζει διελασματική κίνηση στα φύλλα. Έχει κυρίως προληπτική δράση αλλά παρουσιάζει επίσης θεραπευτικές ιδιότητες. Το propamocarb hydrochloride είναι διασυστηματικό μυκητοκτόνο και η δράση του επηρεάζει τη σύνθεση των φωσφολιπιδίων και των λιπαρών οξέων, παρεμποδίζοντας το σχηματισμό των κυτταρικών μεμβρανών. Απορροφάται γρήγορα από το φύλλωμα και μετακινείται στο εσωτερικό του φύλλου, ενώ επαρκή ποσότητα του propamocarb hydrochloride είναι διαθέσιμη στο φυτό σε λιγότερο από 1 ώρα μετά την εφαρμογή. Το propamocarb hydrochloride παρεμποδίζει τη μυκηλιακή ανάπτυξη καθώς και τη παραγωγή και βλάστηση των σπορίων του περονόσπορου.
Τρόπος Εφαρμογής: Ψεκασμός φυλλώματος.
Να μην εφαρμόζεται το σκεύασμα εάν αναμένεται βροχόπτωση σε 24 ώρες. Να μην επιτρέπεται η είσοδος στις περιοχές όπου έχει γίνει εφαρμογή με το σκεύασμα πριν στεγνώσει το ψεκαστικό υγρό στην φυλλική επιφάνεια.

Συνδυαστικότητα και φυτοτοξικότητα


Propamocarb Hydrochloride:
Δεν συνδυάζεται με: Methiocarb, Iprodione,

Αν στην ετικέτα ή οι πίνακες συνδυαστικότητας δεν δίδονται πληροφορίες για τη συνδυαστικότητα, θα πρέπει να γίνεται δοκιµαστική ανάµειξη για να εξετασθεί τουλάχιστον η περίπτωση φυσικής ασυµβατότητας του συνδυασµού.
H προσθήκη των φυτοφαρμάκων με τη σειρά: WP, FL, WDG και EC ή S
Τύπος έγκρισης: Νέα έγκριση (CMS) (άρθρο 37.4)
Λήξη έγκρισης: 14/02/2019
ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ
Παρασκευάζεται από την:
Bayer S.A.S., Division Crop Science, Environmental Science
16, rue Jean-Marie Leclair, CP 90106
69266
Lyon Cedex 09
FRANCE

Επιστροφή στην αναζήτηση