Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

LANNATE 25 WP

Χρήση του εντομοκτόνου LANNATE 25 WP

LANNATE 25 WP

Methomyl 25%

Βρέξιμη Σκόνη (WP) / Βοηθητικές ουσίες: 75%


Το σκευασμα εχει αποσυρθεί

Δείτε αν κυκλοφορούν άλλα σκευάσματα με τη δραστική ουσία Methomyl ,
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευασματος: ∆ιασυστηµατικό καρβαµιδικό εντοµοκτόνο επαφής και στοµάχου για την καταπολέµηση µασητικών και µυζητικών εντόµων.
Τρόπος Εφαρμογής: Ψεκασµός φυλλώµατος
Για χρήση σε θερµοκηπιακές καλλιέργειες, αποµακρύνατε τις κυψέλες των επικονιαστών κατά την εφαρµογή και επαναφέρατε µετά από 3 ηµέρες.
Απαγορεύεται η εφαρµογή του σε κατοικηµένες περιοχές ή σε απόσταση µικρότερη των 50 µέτρων από αυτές.
Πολύ τοξικό για τις µέλισσες. Να µην χρησιµοποιείται όταν οι µέλισσες είναι σε φάση κινητικότητας. Για την προστασία των εντόµων επικονιαστών µην ψεκάζετε κατά την ανθοφορία ή την προάνθηση (3 µέρες πριν τουλάχιστον). Μη ψεκάζετε όταν υπάρχουν ανθισµένα ζιζάνια ή καταστρέψτε τα πριν την ανθοφορία.
Επικίνδυνο για τα παραγωγικά ζώα, τα άγρια ζώα και τα πουλιά. Μην υπερβαίνετε τις δόσεις κατ’ έτος ανεξάρτητα της χρησιµοποιούµενης µορφής σκευάσµατος Methomyl.
∆εν απαιτείται επανάληψη του ψεκασµού αν έχουν περάσει 2 ώρες από την βροχή
∆ιαχείριση ανθεκτικότητας
Η συνεχής χρήση στον ίδιο αγρό εντοµοκτόνων που έχουν παρόµοιο τρόπο δράσης οδηγεί συχνά στην επιλογή ανθεκτικών βιοτύπων εντόµων στα χρησιµοποιούµενα εντοµοκτόνα. Τέτοιοι βιότυποι αν δεν καταπολεµηθούν πολλαπλασιάζονται γρήγορα και επικρατούν έναντι των ευαίσθητων βιοτύπων. Η ανάπτυξη ανθεκτικών βιοτύπων ενός είδους εντόµου µπορεί να
αποφευχθεί ή να επιβραδυνθεί µε :
- Εφαρµογή πρακτικών ολοκληρωµένης διαχείρισης και προστασίας των ωφελίµων αρθροπόδων, ώστε να περιοριστούν οι επεµβάσεις στις απολύτως απαραίτητες.
- Παρακολούθηση των πληθυσµών τοπικά και επέµβαση όταν φτάσουν τα όρια οικονοµικής ζηµιάς.
- Εφαρµογές στις συνιστώµενες δόσεις και µεσοδιαστήµατα.
- Επεµβάσεις σε εναλλαγή µε εντοµοκτόνα που ανήκουν σε διαφορετικές χηµικές οµάδες και έχουν διαφορετικό τρόπο δράσης από αυτόν του methomyl.
Εντοµοκτόνο IRAC Group 1A
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του εντομοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Νέα έγκριση (CMS) (άρθρο 37.4)
Λήξη έγκρισης: 06/10/2020
ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ

Επιστροφή στην αναζήτηση