Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

PROTEUS 170 OD

Χρήση του εντομοκτόνου PROTEUS 170 OD

PROTEUS 170 OD

Thiacloprid 15% / Deltamethrin 2%

Ελαιώδες εναιώρημα (OD) / Βοηθητικές ουσίες: 82.92%


Το σκευασμα εχει αποσυρθεί

Δείτε αν κυκλοφορούν άλλα σκευάσματα με τη δραστική ουσία Deltamethrin ,
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευασματος: Εντομοκτόνο για την καταπολέμηση μασητικών και μυζητικών εντόμων. Το Proteus 170 OD περιέχει δύο δραστικές ουσίες το thiacloprid & το deltamethrin. Το thiacloprid είναι διασυστηματικό εντομοκτόνο επαφής και στομάχου το οποίο ανήκει στην ομάδα των χλωρονικοτινυλίων και δρα στο κεντρικό νευρικό σύστημα των εντόμων παρεμποδίζοντας τη μεταβίβαση των νευρικών ερεθισμάτων. Δρα ανταγωνιστικά ως προς την ακετυλοχολίνη που είναι υπεύθυνη για τη μεταφορά των νευρικών σημάτων στα έντομα και δεσμεύεται αντί αυτής στoυς υποδοχείς της που υπάρχουν στις νευρικές συνάψεις. Το thiacloprid δεν αποδομείται αλλά παραμένει δεσμευμένο στη συγκεκριμένη θέση, με αποτέλεσμα να προκαλείται διατάραξη της ισορροπίας στη λειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος. Το deltamethrin είναι μη διασυστηματικό εντομοκτόνο επαφής και στομάχου το οποίο ανήκει στην ομάδα των πυρεθρινοειδών και δρα επίσης στο νευρικό σύστημα των εντόμων με διαφορετικό τρόπο σε βιοχημικό επίπεδο από ότι το thiacloprid. Πιο συγκεκριμένα επιδρά στις διαύλους των ιόντων Na στις προσυναπτικές μεμβράνες των νευρικών κυττάρων.
Τρόπος Εφαρμογής: Ψεκασμοί καλύψεως φυλλώματος.
-Η είσοδος στην περιοχή εφαρμογής να πραγματοποιείται αφού έχει στεγνώσει το ψεκαστικό διάλυμα.
-Αερίστε τα θερμοκήπια μέχρι να στεγνώσει το ψεκαστικό υγρό πριν την επανείσοδο.
-Για λόγους ασφαλείας δεν πρέπει να πραγματοποιούνται δραστηριότητες που συνεπάγονται παρατεταμένη επαφή με την καλλιέργεια μέχρι τουλάχιστον 5 ημέρες στα ζαχαρότευτλα, και στην τομάτα θα χρησιμοποιούνται προστατευτικά γάντια.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του εντομοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Οριστική έγκριση διάθεσης στην αγορά σύμφωνα με τον Κανονισμό 1107/2009, με αμοιβαία αναγνώριση από άλλη χώρα της Ε.Ε.
Λήξη έγκρισης: 03/08/2020
ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ
Παρασκευάζεται από την:
Bayer AG, Leverkusen
Kaiser-Wilhelm-Allee 1
51373
Leverkusen
GERMANY

Επιστροφή στην αναζήτηση