Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

HAYABUSA SC

Χρήση του εντομοκτόνου HAYABUSA SC

HAYABUSA SC

Buprofezin 25%

Συμπ. Αιώρημα (SC) / Βοηθητικές ουσίες: 76.28%


Το σκευασμα εχει αποσυρθεί

Δείτε αν κυκλοφορούν άλλα σκευάσματα με τη δραστική ουσία Buprofezin ,
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευασματος: Εντομοκτόνο, που δρα ως παρεμποδιστής βιοσύνθεσης χιτίνης των εντόμων. Επιδρά δι" επαφής και στομάχου κατά των προνυμφών που βρίσκονται στην επιφάνεια των φύλλων. ∆εν σκοτώνει άμεσα τα ενήλικα έντομα αλλά εμποδίζει την εξέλιξη των προνυμφών έτσι δεν ολοκληρώνεται ο βιολογικός κύκλος και μειώνονται τα ενήλικα έντομα. Ακμαία που έχουν ψεκαστεί µε το σκεύασμα γεννούν στείρα αυγά.
Τρόπος Εφαρμογής: Ψεκασμός φυλλώματος.
1) Στις περιοχές που εφαρμόζονται, να ακολουθούνται οι οδηγίες των Δελτίων Γεωργικών Προειδοποιήσεων
2) Το εγκεκριμένο Έντυπο Ορθής Γεωργικής Πρακτικής (GEP) παρουσιάζεται στο Παράρτημα ΙΙ της παρούσας
3) Η δράση του σκευάσματος είναι πιο έντονη στα πρώτα στάδια της ανάπτυξης των εντόμων δηλαδή στο πρώτα στάδια των νεαρών ερπουσών προνυμφών.
4) Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα για τις χρήσεις ήσσονος σημασίας και δεν έχει γίνει έλεγχος για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στην καλλιέργεια της μπανάνας από τη χρήση του σκευάσματος. Για τις ήσσονος σημασίας χρήσεις ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα από τη χρήση του σκευάσματος.
5) Η χρήση στα εσπεριδοειδή θα χορηγηθεί σύμφωνα με την παρακάτω ΟΓΠ όταν καθοριστούν αναθεωρημένα MRLs για τη δραστική ουσία buprofezin σύμφωνα με τον Κανονισμό 396/2005. Ο κάτοχος της έγκρισης υποχρεούται να ενημερώσει άμεσα την αρμόδια αρχή.
Διαχείριση ανθεκτικότητας:
• Εφαρμόστε το σκεύασμα σε εναλλαγή με εντομοκτόνα άλλων ομάδων με διαφορετικό τρόπο δράσης.
• Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλιεργητική περίοδο: όπως αναφέρονται στο φάσμα δράσης.
Το σκεύασμα διατηρείται για τουλάχιστον δύο (2) χρόνια, στην αρχική του κλειστή συσκευασία, σε χώρο δροσερό, ξηρό και καλά αεριζόμενο, μακριά από πηγές θερμότητας και προστατευμένο από παγετό.
-Να μην επιτρέπεται η είσοδος στις περιοχές όπου έχει γίνει εφαρμογή με το σκεύασμα πριν στεγνώσει το ψεκαστικό υγρό στην φυλλική επιφάνεια.

-Χρόνος επανεισόδου: 22 ημέρες για την ελιά,
7 ημέρες για τα μηλοειδή και τη μπανάνα εάν οι εργασίες διαρκούν πάνω από 2 ώρες ημερησίως
Τύπος έγκρισης: Νέα έγκριση (CMS) (άρθρο 37.4)
Λήξη έγκρισης: 20/06/2017
ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ
Παρασκευάζεται από την:
Nihon Nohyaku Co. Ltd. (Tokyo)
Kyobashi OM Building, 19-8, Kyobashi 1-Chome, Chuo-ku
104-8386
Tokyo
JAPAN

Επιστροφή στην αναζήτηση