Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

EXIREL 10 SE

Χρήση του εντομοκτόνου EXIREL 10 SE

EXIREL 10 SE

cyanthraniliprole 10%

Γαλακτώδες αιώρημα (SE) / Βοηθητικές ουσίες: 89.15%


Το σκευασμα εχει αποσυρθεί

Δείτε αν κυκλοφορούν άλλα σκευάσματα με τη δραστική ουσία cyanthraniliprole ,
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευασματος: Το EXIREL είναι εντομοκτόνο σκεύασμα, επαφής και στομάχου, για τον έλεγχο μυζητικών και μασητικών εντόμων σε ένα ευρύ φάσμα καλλιεργειών. Διαθέτει προνυμφοκτόνο δράση αλλά ανάλογα με το στόχο μπορεί να επιδείξει και ωοπρονυμφοκτόνο, ωοκτόνο ή ακμαιοκτόνο δράση. Περιέχει την δραστική ουσία cyantraniliprole, η οποία ανήκει στην χημική οικογένεια των ανθρανιλικών διαμιδίων και έχει ένα νέο τρόπο δράσης μέσω της ενεργοποίησης των υποδοχέων ρυανοδίνης των εντόμων. Αυτή η ενεργοποίηση προκαλεί την απελευθέρωση ασβεστίου από τις εσωτερικές αποθήκες των μυών των εντόμων, με άμεσο αποτέλεσμα την μειωμένη μυϊκή λειτουργία, παράλυση και ακολούθως θανάτωση των εντόμων-στόχων.
Τρόπος Εφαρμογής: Ψεκασμός φυλλώματος με τα συνήθη ψεκαστικά μέσα.
1)Μην εφαρμόζεται όταν οι καλλιέργειες βρίσκονται υπό στρες.
Το εγκεκριμένο Έντυπο Ορθής Γεωργικής Πρακτικής (GΑP) παρουσιάζεται στο Παράρτημα ΙΙ Διαχείριση ανθεκτικότητας
Η συνεχής χρήση στον ίδιο αγρό εντομοκτόνων που έχουν παρόμοιο τρόπο δράσης οδηγεί συχνά στην επιλογή ανθεκτικών πληθυσμών εντόμων στα χρησιμοποιούμενα εντομοκτόνα. Τέτοιοι πληθυσμοί αν δεν καταπολεμηθούν πολλαπλασιάζονται γρήγορα και επικρατούν έναντι των ευαίσθητων ειδών.
Ένας πληθυσμός εντόμων θεωρείται ανθεκτικός σε κάποιο εντομοκτόνο όταν επιβιώνει μετά από ορθή εφαρμογή της συνιστώμενης δόσης του.
Για την βέλτιστη διαχείριση της ανθεκτικότητας προτείνεται να ακολουθηθούν οι κατευθυντήριες οδηγίες του IRAC για την ομάδα 28
Χρήση καλλιεργητικών τεχνικών και φυσικών και βιολογικών μεθόδων ώστε να μειώνεται ο αριθμός των εφαρμογών στις απολύτως απαραίτητες για τον αποτελεσματικό έλεγχο των εχθρών.
Μην υπερβείτε τις 2 διαδοχικές εφαρμογές εντός χρονικού διαστήματος 30 ημερών για τον ίδιο εχθρό και μην χρησιμοποιείτε μικρότερες δόσεις από τις συνιστώμενες.
Οι εφαρμογές να γίνονται με την συνιστώμενη δόση και να εξασφαλίζεται καλή και ομοιόμορφη κάλυψη της φυλλικής επιφάνειας με το ψεκαστικό υγρό.
Το EXIREL να εφαρμόζεται μέχρι 2 φορές ανά καλλιεργητική περίοδο και σε εναλλαγή με εντομοκτόνα άλλων ομάδων με διαφορετικό τρόπο δράσης.
Να διενεργείται συστηματική παρακολούθηση των πληθυσμών των εχθρών/στόχων έτσι ώστε να εντοπιστεί έγκαιρα ενδεχόμενη ανάπτυξη ανθεκτικότητας.
Εάν διαπιστωθούν περιπτώσεις μειωμένης αποτελεσματικότητας οι εφαρμογές που ακολουθούν θα πρέπει να γίνονται με σκευάσματα διαφορετικής ομάδας.
Το δραστικό συστατικό ανήκει στην Ομάδα 28, σύμφωνα με την ταξινόμηση της επιτροπής IRAC (Ιnsecticides Resistance Action Committee).
Τοξικό για τις μέλισσες. Για να προστατέψετε τις μέλισσες κατά την περίοδο ανθοφορίας των καλλιεργειών ή των ζιζανίων χρησιμοποιείστε το προϊόν τις ώρες που οι μέλισσες δεν είναι ενεργές, ιδανικά μετά το πέρας της ημερήσιας δραστηριότητάς τους. Αποφύγετε τη μεταφορά σταγονιδίων του ψεκαστικού διαλύματος σε περιοχές εκτός της καλλιέργειες που αποτελούν κατάλληλα ενδιαιτήματα για τις μέλισσες.
Δεν απαιτείται επανάληψη της εφαρμογής αν βρέξει 2 ώρες μετά τον ψεκασμό.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του εντομοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Εγκριση έκτακτης ανάγκης (άρθρο 53)
Λήξη έγκρισης: 15/09/2020
ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ
Παρασκευάζεται από την:
FMC international Switzerland Sarl
Chemin des Coquelicots 16
CH 1214
Vernier
SWITZERLAND

Επιστροφή στην αναζήτηση