Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

EXPLICIT 15 EC

Χρήση του εντομοκτόνου EXPLICIT 15 EC

EXPLICIT 15 EC

Indoxacarb 15%

Γαλακτοποιήσιμο υγρό (EC) / Βοηθητικές ουσίες: 83%


Το σκευασμα εχει αποσυρθεί

Δείτε αν κυκλοφορούν άλλα σκευάσματα με τη δραστική ουσία Indoxacarb ,
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευασματος: Εντομοκτόνο επαφής και στομάχου για την καταπολέμηση κύρια Λεπιδοπτέρων. Περιέχει indoxacarb που ανήκει στην ομάδα οξαδιαζινών. Δρα στο κεντρικό νευρικό σύστημα των εντόμων, και συγκεκριμένα στους διαύλους των ιόντων Na στους νευράξονες των νευρικών κυττάρων των εντόμων. Mετά την εφαρμογή του τα έντομα σταματούν κάθε κίνηση και πρόσληψη τροφής. Τα ευαίσθητα έντομα θανατώνονται μέσα σε 24-60 ώρες από την εφαρμογή. Έχει δράση σε όλα τα προνυμφικά στάδια των λεπιδοπτέρων αλλά και σε ακμαία ορισμένων ειδών. Παραμένει δραστικό και στις υψηλές θερμοκρασίες.
Τρόπος Εφαρμογής: Ψεκασμοί φυλλώματος κατά προτίμηση νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ. Να αποφεύγεται ο διασκορπισμός του ψεκαστικού νέφους εκτός της ζώνης εφαρμογής και ιδιαίτερα πλησίον επιφανειακών υδάτων. Μειώστε τον κίνδυνο διασποράς ρυθμίζοντας τον εξοπλισμό να παράγει μεγαλύτερες σταγόνες ή χρησιμοποιώντας ακροφύσια χαμηλής διασποράς. Εφαρμόστε μόνο όταν οι επιβλαβείς πληθυσμοί εντόμων φθάσουν τα όρια οικονομικής ζημίας που καθορίζονται από τον αρμόδιο τεχνικό ή σύμβουλο της περιοχής σας. Πριν αποφασιστεί η εφαρμογή του προϊόντος, θα πρέπει να λαμβάνονται υπ’ όψιν οι πληθυσμοί των ωφέλιμων εντόμων. Μην εφαρμόζετε εάν η καλλιέργεια είναι σε κατάσταση στρες.
1. Ειδικότερα, με την εμφάνιση της σποντόπτερας (Spodoptera spp.), συνιστάται η εναλλαγή με άλλο αποτελεσματικό εντομοκτόνο, με διαφορετικό τρόπο δράσης, όπως το Altacor® 35 WG.
2. Οι ψεκασμοί γίνονται με βάση την εμφάνιση των εντόμων και την τελευταία επέμβαση πριν τη συγκομιδή και όχι με το στάδιο της καλλιέργειας εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά.
3. Οι ψεκασμοί να γίνονται σύμφωνα με τις κατά τόπους γεωργικές προειδοποιήσεις.
4. Μην εφαρμόζεται το σκεύασμα αν οι καλλιέργειες βρίσκονται σε κατάσταση στρες.
5. Ο ψεκασμός δεν χρειάζεται να επαναληφθεί αν ακολουθήσει βροχή μετά από 2 ώρες.+6
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του εντομοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Οριστική έγκριση διάθεσης στην αγορά σύμφωνα με τον Κανονισμό 1107/2009, με αμοιβαία αναγνώριση από άλλη χώρα της Ε.Ε.
Λήξη έγκρισης: 19/03/2022
ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ
Παρασκευάζεται από την:
FMC international Switzerland Sarl (Vernier)
Chemin de Blandonnet 8
CH 1214
Vernier
SWITZERLAND

Επιστροφή στην αναζήτηση