Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

BASAMID 98 GR

Χρήση του νηματοδοκτόνου BASAMID 98 GR

BASAMID 98 GR

Dazomet 98%

Κοκκώδες (GR) / Βοηθητικές ουσίες: 2%


Το σκευασμα εχει αποσυρθεί

Δείτε αν κυκλοφορούν άλλα σκευάσματα με τη δραστική ουσία Dazomet ,
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευασματος: Απολυμαντικό εδάφους. Καταπολεμά νηματώδεις (πλην κυστονηματωδών), έντομα και μύκητες εδάφους και καταστρέφει τα βλαστάνοντα ζιζάνια.
Τρόπος Εφαρμογής: Εφαρμόζεται με υποκαπνισμό.
Η υψηλή δόση συνιστάται για βαριά εδάφη και η χαμηλή για ελαφριά.
Έχουμε καλύτερα αποτελέσματα όταν το ΒΑSAMID εφαρμόζεται με θερμοκρασίες εδάφους 10-25°C. Δεν είναι αποτελεσματικό όταν η θερμοκρασία εδάφους είναι μικρότερη από 8°C.
Προσοχή: σε ορισμένα είδη καλλωπιστικών που παρουσιάζουν μεγάλη ευαισθησία στους ατμούς του ΒΑSAMID GR να προηγείται δοκιμή.
Στα θερμοκήπια να εξασφαλίζεται ο καλός αερισμός κατά την εφαρμογή και η είσοδος του χρήστη να γίνεται φορώντας κατάλληλη μάσκα.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
Το ΒΑSAMID εφαρμόζεται ομοιόμορφα με διανομέα κοκκωδών σκευασμάτων ή με το χέρι (φοράτε ανθεκτικά χημικά γάντια) και ενσωματώνεται αμέσως μετά, σε βάθος 15 εκατοστών. Το έδαφος πρέπει να είναι λεπτοχωματισμένο και να μην περιέχει υπολείμματα βλαστών ή ριζών. Επιπλέον πρέπει να διατηρείται υγρό για 8-14 ημέρες πριν την εφαρμογή (άριστη υγρασία: 60-70% της συνολικής ποσότητας νερού που μπορεί να συγκρατήσει το έδαφος). Ικανοποιητική υγρασία να υπάρχει και για 5-7 ημέρες μετά την εφαρμογή.

Μη ρίχνετε κοπριά ή άλλα οργανικά λιπάσματα καθώς και ασβέστη ή νιτρικό ασβέστιο αμέσως πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά την εφαρμογή του ΒΑSAMID

Σφράγισμα της επιφάνειας του εδάφους: γίνεται μετά την εφαρμογή για διατήρηση της υγρασίας και αποφυγή γρήγορης διαρροής του αερίου, ως εξής: πότισμα με 10-15 λίτρα νερό /τ.μ.. Επανάληψη ποτίσματος πριν γίνουν ρωγμές στο έδαφος ή συμπίεση (κυλίνδρισμα), μετά πότισμα ή πότισμα και κάλυψη του εδάφους με πολυαιθυλένιο.

ΑΕΡΙΣΜΟΣ- ΧΡΟΝΟΣ ΣΠΟΡΑΣ Ή ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ
Μετά την εφαρμογή το φάρμακο αφήνεται να δράσει επί ορισμένες μέρες (τουλάχιστον 12-14 μέρες για θερμοκρασίες εδάφους 10-25°C αντίστοιχα) και στη συνέχεια το έδαφος αναστρέφεται για να αεριστεί σε όλο το βάθος της ενσωμάτωσης αλλά όχι βαθύτερα.
Ανάλογα με τις επικρατούσες θερμοκρασίες εδάφους χρειάζεται και ανάλογος χρόνος αερισμού πριν τη φύτευση ή τη σπορά που κυμαίνεται σε 2 μέρες σε θερμοκρασία εδάφους 25°C, έως 20 μέρες σε θερμοκρασία εδάφους 5°C.
Προσοχή: πριν τη σπορά ή τη φύτευση σε έδαφος που εφαρμόστηκε Μπαζαμίντ, επιβάλλεται να γίνεται έλεγχος βλαστικότητας. Ο έλεγχος αυτός γίνεται με τη χρήση ευαίσθητων σπόρων (κάρδαμου) μετά τον αερισμό εδάφους (βλ. οδηγίες στη σχετική παράγραφο).
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για αποφυγή επιμόλυνσης χρησιμοποιείτε πάντα καθαρά εργαλεία και υγιή φυτά ή σπόρους.
ΕΛΕΓΧΟΣ ΒΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Πάρτε αντιπροσωπευτικά δείγματα εδάφους 1)από το στρώμα που έγινε η ενσωμάτωση 2) από το στρώμα κάτω από το στρώμα ενσωμάτωσης και 3) χώμα μη απολυμασμένο. Τοποθετείστε τα σε 3 χωριστά γυάλινα δοχεία με βιδωτό πώμα γεμίζοντας μέχρι τη μέση. Βυθίστε κομμάτια υγρού βαμβακιού σε σπόρους κάρδαμου και κρεμάστε με σπάγκο από ένα τέτοιο βαμβάκι σε κάθε δοχείο. Κλείστε σφιχτά τα βάζα και τοποθετείστε τα σε ζεστό, ηλιόλουστο χώρο.
Οι σπόροι του κάρδαμου φυσιολογικά βλαστάνουν σε 1-2 ημέρες στους 20°C. Αν δείτε απουσία ή καθυστέρηση βλάστησης ή μεταχρωματισμό των σποροφύτων σε σχέση με το μη απολυμασμένο χώμα, αερίστε το έδαφος ξανά και επαναλάβετε τον έλεγχο μετά 2-5 ημέρες.
Έχουμε καλύτερα αποτελέσματα όταν το ΒΑSAMID εφαρμόζεται με θερμοκρασίες εδάφους 10-25°C. Δεν είναι αποτελεσματικό όταν η θερμοκρασία εδάφους είναι μικρότερη από 8°C.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του νηματοδοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Παλιές δραστικές ουσίες, οι οποίες δεν συμπεριλαμβάνονται ακόμη στο Παράρτημα 1 της Οδηγίας 91/414/ΕΕ
Λήξη έγκρισης: 18/06/2019
ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ
Παρασκευάζεται από την:
Kanesho Soil Treatment SPRL/BVBA
Boulevard de la Woluwe 60
B-1200
Brussels
BELGIUM

Επιστροφή στην αναζήτηση