Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

TRI-FORM 40 EC

Χρήση του νηματοδοκτόνου TRI-FORM 40 EC

TRI-FORM 40 EC

1,3-dichloropropene 55.6% / Chloropicrin 37.8%

Γαλακτοποιήσιμο υγρό (EC) / Βοηθητικές ουσίες: 6.6%


Κάντε κλικ για να δείτε τις δόσεις αναλυτικά και τις οδηγίες χρήσης του σκευασματος.

Επιτρεπόμενα πεδία εφαρμογής:

Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευασματος: Νηματωδοκτόνο υποκαπνιστικό εδάφους. Δρα εξ’ επαφής.
Τρόπος Εφαρμογής: • Εφαρμόζεται με έγχυση του σκευάσματος στην γραμμή άρδευσης, μέσω του συστήματος στάγδην άρδευσης , με όγκο νερού 30-35 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο.
• Μια εβδομάδα πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία εφαρμογής, θα διενεργείται άρδευση με περίπου 25 λίτρα νερού ανά τετραγωνικό μέτρο.
• Το έδαφος θα πρέπει να είναι αφράτο, ελεύθερο από σβώλους και φυτικά υπολείμματα, σχετικά υγρό, και όχι πολύ ψυχρό.
• Πριν από την εφαρμογή, το έδαφος πρέπει να καλύπτεται αεροστεγώς με αδιάβροχο πλαστικό φύλλο, το οποίο θα στερεώνεται στα άκρα σε βάθος τουλάχιστον 10-15 εκ. και θα παραμένει στην θέση του για τουλάχιστον 7-10 ημέρες μετά την εφαρμογή σκευάσματος.
• Αμέσως μετά την εφαρμογή πρέπει να διενεργηθεί άρδευση, με 5-10 λίτρα νερού ανά τετραγωνικό μέτρο, προκειμένου να καθαριστούν οι αγωγοί και το προϊόν να απορροφήσει στο έδαφος.
ΠΡΟΣΟΧΗ:
Η εφαρµογή του προϊόντος συµπεριλαµβανοµένης και της αφαίρεσης του πλαστικού, πρέπει να πραγµατοποιείται παρουσία γεωπόνου και µόνο από εκπαιδευµένους χειριστές.
1) Για να αποφεύγονται νέες μολύνσεις σε απολυμασμένα εδάφη, μη φέρνετε χώματα, απορρίμματα ή άλλα υλικά από περιοχές μολυσμένες ή ύποπτες για μόλυνση.
2) Η οργανική λίπανση θα πρέπει να γίνεται πολύ πριν την απολύμανση ή εάν γίνεται μετά από αυτή, κατά το σβάρνισμα του εδάφους, να χρησιμοποιηθεί καλά χωνεμένη κοπριά.
3) Επιτρέπεται μία εφαρμογή ανά τρία έτη στο ίδιο αγροτεμάχιο.
Φυτοτοξικότητα:
Όταν τηρούνται οι οδηγίες που αναγράφονται στην ετικέτα, δεν υπάρχει κίνδυνος φυτοτοξικότητας. Σε κάθε περίπτωση να ακολουθούνται τα παρακάτω:
Μην πραγµατοποιείτε εφαρµογές κοντά σε άλλες καλλιέργειες.
Αερισµός του εδάφους: Πριν το φύτεµα της καλλιέργειας, το χώµα πρέπει να αεριστεί για τουλάχιστον 4 εβδοµάδες µετά την αφαίρεση του πλαστικού καλύµµατος. Κατά τη διάρκεια του χρονικού αυτού διαστήµατος το χώµα πρέπει να οργωθεί όσο το δυνατό περισσότερο µε τη χρήση σβάρνας ή καλλιεργητικών µηχανηµάτων κατά µήκος και εγκαρσίως, ώστε να
διασκορπιστούν τα υπολείµµατα του φαρµάκου πριν τη φύτευση. Ο χρόνος αυτός θα αυξάνεται κατά 50% (δηλαδή κατά δύο τουλάχιστον εβδοµάδες), στην περίπτωση που σηµειωθούν βροχοπτώσεις ή χαµηλές θερµοκρασίες µετά την εφαρµογή, καθώς και στην περίπτωση βαριών εδαφών ή εδαφών που δεν είναι δυνατό να αεριστούν (όπως τα αµµώδη εδάφη).
Να μην χρησιμοποιείται σε βαριά αργιλώδη εδάφη. Το έδαφος δεν πρέπει να έχει οσμή από το φάρμακο όταν πρόκειται να σπαρεί ή να φυτευτεί καλλιέργεια.
Για την αποφυγή φυτοτοξικότητας να γίνεται έλεγχος βλαστικότητας πριν τη
σπορά ή τη µεταφύτευση.

Συσκευασία:
-Είδος-Μέγεθος-Υλικό: Δοχεία. 20, 25 και 50 λίτρα. Ατσάλι, πλαστικό.

Τύπος έγκρισης: Εγκριση έκτακτης ανάγκης (άρθρο 53)
Λήξη έγκρισης: 28/09/2022

Σημείωση: Οσα σκευάσματα εμφανίζονται στους καταλόγους, παρόλο που η ημερομηνία λήξης τους είναι προγενέστερη της σημερινής, για τα οποία δεν υπάρχει ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ή δεν εμφανίζεται η λέξη ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ, η έγκρισή τους είναι σε ισχύ και βρίσκονται σε διαδικασία ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS02+GHS06+GHS08+GHS09
Παρασκευάζεται από την:
TriCal Inc.
8770 CA-25
95023
Hollister, CA
USA
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά:
ΑΓΡΟΦΙΛΙΑ ΑΕ
ΚΛΕΑΝΘΗ 9
71307
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
TEL: 2816007643
e-mail: info@agrofilia.gr

Επιστροφή στην αναζήτηση