Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

GEMINI 10/50 WG

Χρήση του μυκητοκτόνου GEMINI 10/50 WG

GEMINI 10/50 WG

Mancozeb 50% / Fenamidone 10%

Βρέξιμοι Κόκκοι (WG) / Βοηθητικές ουσίες: 30.92%


Το σκευασμα εχει αποσυρθεί

Δείτε αν κυκλοφορούν άλλα σκευάσματα με τη δραστική ουσία Fenamidone ,
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευασματος: Μυκητοκτόνο με προστατευτική δράση για τον έλεγχο του περονοσπόρου στην πατάτα. Το fenamidone είναι εκλεκτικό μυκητοκτόνο επαφής με προληπτική κυρίως δράση. Δρα παρεμποδίζοντας το σχηματισμό και τη βλάστηση των ζωοσπορίων καθώς και την ανάπτυξη του μυκηλίου. Σε βιοχημικό επίπεδο παρεμποδίζει το σύμπλοκο ΙΙΙ της αναπνευστικής αλυσίδας παρεμποδίζοντας τη μιτοχονδριακή αναπνοή. Το Mancozeb δρα εμποδίζοντας τον κυτταρικό μεταβολισμό των μυκήτων σε πολλαπλά σημεία. Το mancozeb, ως συστατικό του εν λόγω σκευάσματος συμβάλλει στην πρόληψη φαινομένων ανθεκτικότητας.
Τρόπος Εφαρμογής: Ψεκασμοί πλήρους καλύψεως. Το σκεύασμα θα πρέπει να εφαρμόζεται σε στεγνό φύλλωμα. ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΒΡΟΧΗ Ή ΠΟΤΙΣΜΑ.
Διαχείριση ανθεκτικότητας:
-Εφαρμόστε το GEMINI WG προληπτικά στα πρώτα στάδια της ανάπτυξης της ασθένειας και αποφύγετε τις θεραπευτικές εφαρμογές.
-Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλιεργητική περίοδο: 4 (Ο περιορισμός αφορά όλα τα μυκητοκτονα της ομάδας των QoIs).
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του μυκητοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Οριστική έγκριση για ΔΟ του Παραρτήματος Ι της Οδηγίας 91/414/ΕΕ (σύμφωνα με το άρθρο 4 της Οδηγίας 91/414/ΕΕ)
Λήξη έγκρισης: 14/02/2019
ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ
Παρασκευάζεται από την:
Bayer S.A.S., Bayer CropScience
16 rue Jean-Marie Leclair
CP 90106
69266 Lyon Cedex 09
FRANCE

Επιστροφή στην αναζήτηση