Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

APRON XL 350 ES

Χρήση του επενδυτικού σπόρων APRON XL 350 ES

APRON XL 350 ES

Metalaxyl-m 33.92%

Βρέξιμη Σκόνη (ES) / Βοηθητικές ουσίες: 66.4%


Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευασματος: Το APRON XL ένα διασυστηματικό μυκητοκτόνο της ομάδας των φαινυλαμιδίων για επένδυση σπόρων βαμβακιού για την καταπολέμηση της τήξης των φυταρίων εξ΄αιτίας μυκήτων του γένους Pythium. To δραστικό συστατικό metalaxyl-m διαπερνά το περίβλημα του σπόρου και μεταφέρεται σε όλα τα μέρη του φυτού κατά την διάρκεια του φυτρώματος προστατεύοντας τα νεαρά φυτά. Σε βιοχημικό επίπεδο παρεμποδίζει τη βιοσύνθεση του r-RNΑ.
Τρόπος Εφαρμογής: Το APRON XL εφαρμόζεται στους σπόρους διαλυμένο σε νερό με τη μέθοδο της υγρής εφαρμογής χρησιμοποιώντας όγκο νερού 500-1000 κυβ. εκ. νερό ανά 100 κιλά σπόρου.
Η επένδυση των σπόρων μπορεί να γίνει με ειδικά μηχανήματα απολύμανσης μεγάλων ποσοτήτων σπόρων με συνεχή λειτουργία με την χρήση ενός πυκνού πολτού
(slurry). Σε αυτά τα μηχανήματα το διάλυμα ή το προϊόν εφαρμόζεται κατευθείαν πάνω στον σπόρο με τα μηχανήματα συνεχούς ροής ( flow seed treaters ) μέσω ψεκαστικών μπέκ. Επίσης η εφαρμογή μπορεί να γίνει με την χρήση απλών συσκευών όπως μπετονιέρα, δοχεία. Βαρέλια. Για εφαρμογές με μηχανήματα με περιστρεφόμενο κάδο:
1)Τοποθετούμε πρώτα τον σπόρο στον κάδο
2)Διαλύουμε την απαιτούμενη ποσότητα του σκευάσματος σε αντίστοιχη ποσότητα νερού (αφού υπολογίσουμε το σκεύασμα και το νερό που χρειαζόμαστε ανάλογα με την ποσότητα του σπόρου που θέλουμε να επενδύσουμε).
3)Εφαρμόζουμε το διάλυμα πάνω στο σπόρο και αναδεύουμε καλά το σπόρο για 1-3 λεπτά.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του επενδυτικού σπόρων

Συσκευασία:
-Είδος: Φιάλες, Δοχεία.
-Μέγεθος: 500 κ.εκ. και 1, 5, 10 και 20 λίτρων.
-Υλικό: ΗDPE (πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητος).
-Συσκευασίες: Σύνολο συσκευασιών: 5.

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Οριστική έγκριση για ΔΟ του Παραρτήματος Ι της Οδηγίας 91/414/ΕΕ (σύμφωνα με το άρθρο 4 της Οδηγίας 91/414/ΕΕ)
Λήξη έγκρισης: 30/06/2021

Σημείωση: Οσα σκευάσματα εμφανίζονται στους καταλόγους, παρόλο που η ημερομηνία λήξης τους είναι προγενέστερη της σημερινής, για τα οποία δεν υπάρχει ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ή δεν εμφανίζεται η λέξη ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ, η έγκρισή τους είναι σε ισχύ και βρίσκονται σε διαδικασία ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07

Επιστροφή στην αναζήτηση