Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

EPOK 600 EC

Χρήση του μυκητοκτόνου EPOK 600 EC

EPOK 600 EC

Fluazinam 40% / Metalaxyl-m 19.36%

Γαλακτοποιήσιμο υγρό (EC) / Βοηθητικές ουσίες: 48%


Το σκευασμα εχει αποσυρθεί

Δείτε αν κυκλοφορούν άλλα σκευάσματα με τη δραστική ουσία Metalaxyl-m ,
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευασματος: Μυκητοκτόνο με προστατευτική και θεραπευτική δράση για την καταπολέμηση του περονοσπόρου (Phytophthora infestans) στην πατάτα. Το metalaxyl-m είναι εκλεκτικό διασυστηματικό μυκητοκτόνο με δράση κατά των ωομυκήτων που κινείται μέσα στο φυτό με αποπλαστική κυρίως κίνηση παρεμποδίζοντας την ανάπτυξη του παθογόνου μέσα στους φυτικούς ιστούς. Στο βιοχημικό επίπεδο η δράση του είναι στη βιοσύνθεση του rRNA. Το fluazinam έχει προστατευτική δράση και δρα αναστέλλοντας την βλάστηση των σπόρων. Στο βιοχημικό επίπεδο η δράση του είναι στη λειτουργία της οξειδωτικής φωσφορυλίωσης.
Τρόπος Εφαρμογής: Ψεκασμοί κάλυψης του φυλλώματος.
-Να μην εφαρμόζεται σε αμμώδη εδάφη με περιεκτικότητα σε οργανική ουσία μικρότερη ή ίση με 1%.
Διαχείριση ανθεκτικότητας
-Εφαρμόστε το ΕΡΟΚ προληπτικά στην έναρξη της καλλιεργητικής περιόδου κατά τη φάση της έντονης ανάπτυξης των φυτών και αποφύγετε τις θεραπευτικές εφαρμογές
-Εφαρμόστε το ΕΡΟΚ σε προγράμματα ψεκασμών σε εναλλαγή με μυκητοκτόνα άλλων ομάδων με διαφορετικό τρόπο δράσης εκτός από τα φαινυλαμίδια.
-Σε περίπτωση που εμφανισθεί περονόσπορος σε χωράφι ψεκασμένο με ΕΡΟΚ σταματήστε τη χρήση του ΕΡΟΚ και συνεχίστε με μυκητοκτόνα άλλων ομάδων από τα φαινυλαμίδια.
-Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλιεργητική περίοδο 3.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του μυκητοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Οριστική έγκριση για ΔΟ του Παραρτήματος Ι της Οδηγίας 91/414/ΕΕ (σύμφωνα με το άρθρο 4 της Οδηγίας 91/414/ΕΕ)
Λήξη έγκρισης: 08/07/2021
ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ
Παρασκευάζεται από την:
ISK Biosciences Europe N.V.
Pegasus Park, De Kleetlaan 12b Box 9
B-1831
Diegem
BELGIUM
TEL: +32 26278675
e-mail: dorothee.hoischen@isk.be

Επιστροφή στην αναζήτηση