Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ORTIVA OPTI 8/40 SC

Χρήση του μυκητοκτόνου ORTIVA OPTI 8/40 SC

ORTIVA OPTI 8/40 SC

Chlorothalonil 40% / Azoxystrobin 8%

Συμπ. Αιώρημα (SC) / Βοηθητικές ουσίες: 59.88%


Το σκευασμα εχει αποσυρθεί

Δείτε αν κυκλοφορούν άλλα σκευάσματα με τη δραστική ουσία Azoxystrobin ,
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευασματος: Διασυστηματικό μυκητοκτόνο με προστατευτική και θεραπευτική δράση κατά διαφόρων μυκητολογικών ασθενειών. Το azoxystrobin είναι μυκητοκτόνο προστατευτικό με μερική διελασματική δράση που παρεμποδίζει τη βλάστηση των σπορίων, την ανάπτυξη του μυκηλίου και την παραγωγή των σπορίων, ελέγχοντας ένα μεγάλο εύρος μυκήτων. Στο βιοχημικό επίπεδο η δράση του είναι στο σύμπλοκο ΙΙΙ της αναπνευστικής αλυσίδας. Το chlorothalonil είναι προστατευτικό μυκητοκτόνο που δρα παρεμποδίζοντας τη βλάστηση των σπορίων των ευαίσθητων μυκήτων στην επιφάνεια των φυτικών ιστών.
Τρόπος Εφαρμογής: Ψεκασμοί καλύψεως. Ψεκάστε με τον απαραίτητο όγκο νερού ώστε να επιτευχθεί καλή κάλυψη και διείσδυση της φυλλικής επιφάνειας από το ψεκαστικό υγρό.
-Εφαρμόζετε τις χαμηλότερες δόσεις όταν η πίεση του μολύσματος είναι ακόμη χαμηλή.(προληπτικά ή με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων) και τις υψηλότερες όταν η πίεση του μολύσματος είναι μεγάλη(συνθήκες ευνοϊκές για την ανάπτυξη της ασθένειας).
-Εφαρμόστε το ORTIVA OPTI 8/40 SC προληπτικά στα πρώτα στάδια ανάπτυξης των ασθενειών και αποφύγετε τις θεραπευτικές εφαρμογές.
Διαχείρηση ανθεκτικότητας:
-Εφαρμόστε το ORTIVA OPTI 8/40 SC προληπτικά στα πρώτα στάδια ανάπτυξης των ασθενειών και αποφύγετε τις θεραπευτικές εφαρμογές.
-Εφαρμόστε το ORTIVA OPTI 8/40 SC σε προγράμματα ψεκασμών σε εναλλαγή με μυκητοκτόνα άλλων ομάδων με διαφορετικό τρόπο δράσης από τους QoIs με τα οποία δεν εμφανίζεται διασταυρωτή ανθεκτικότητα.
-Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλιεργητική περίοδο 2.

Συνδυαστικότητα και φυτοτοξικότητα


Chlorothalonil:
Δεν συνδυάζεται με: εντομοκτλόνα γαλακτοποιησημης μορφής (EC), σκευάσματα που έχουν ισχυρή αλκαλική αντίδραση, Tetradifon, Abamectine, Pyriproxyfen, Fosetyl aluminium, προσκολλητικά,

Azoxystrobin:
Δεν συνδυάζεται με: meptyldinocap, Metalaxyl-m, Metalaxyl, Propamocarb hydrochloride, Propamocarb Hydrochloride, Fosetyl aluminium, Διαφυλλικά λιπάσματα,

Αν στην ετικέτα ή οι πίνακες συνδυαστικότητας δεν δίδονται πληροφορίες για τη συνδυαστικότητα, θα πρέπει να γίνεται δοκιµαστική ανάµειξη για να εξετασθεί τουλάχιστον η περίπτωση φυσικής ασυµβατότητας του συνδυασµού.
H προσθήκη των φυτοφαρμάκων με τη σειρά: WP, FL, WDG και EC ή S
Τύπος έγκρισης: Οριστική έγκριση για ΔΟ του Παραρτήματος Ι της Οδηγίας 91/414/ΕΕ (σύμφωνα με το άρθρο 4 της Οδηγίας 91/414/ΕΕ)
Λήξη έγκρισης: 07/08/2019
ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ
Παρασκευάζεται από την:
Syngenta Crop. Protection AG.
Lichtstrasse 35
CH-4002
BASLE
SWITZERLAND
TEL: 41616974638
FAX: 41616978970

Επιστροφή στην αναζήτηση