Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

COMET 20 EC

Χρήση του μυκητοκτόνου COMET 20 EC

COMET 20 EC

Pyraclostrobin 19.2%

Γαλακτοποιήσιμο υγρό (EC) / Βοηθητικές ουσίες: 80.3%


Το σκευασμα εχει αποσυρθεί

Δείτε αν κυκλοφορούν άλλα σκευάσματα με τη δραστική ουσία Pyraclostrobin ,
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευασματος: Το COMET 20 EC είναι ένα μυκητοκτόνο με προστατευτική και θεραπευτική δράση κατά των ασθενειών που προσβάλουν το φύλλωμα των δημητριακών (σιτάρι, κριθάρι, σίκαλη, βρώμη, τριτικάλε). Περιέχει Pyraclostrobin το οποίο παρεμποδίζει την κυτταρική αναπνοή στη θέση Qo του συμπλόκου ΙΙΙ της αναπνευστικής αλυσίδας και εμφανίζει αποπλαστική και διελασματική κίνηση.
Τρόπος Εφαρμογής: Ψεκασμοί καλύψεως.
1.Για την ανάπτυξη ανθεκτικότητας συστήνεται η εφαρμογή με στρομπιλουρίνες ή άλλες δραστικές ουσίες των μυκητοκτόνων QoI (quinone outside inhibitors) να περιορίζεται στις 2 ανά έτος. Συνεπώς το COMET 20 EC δεν μπορεί να εφαρμοστεί στο ίδιο αγροτεμάχιο περισσότερες από 2 φορές, και μία φορά στο κριθάρι για την καταπολέμηση της Δικτυωτής κηλίδωσης.
2.Σε περίπτωση εμφάνισης σεπτορίασης με ανθεκτικότητα στις στρομπιλουρίνες συστήνεται εφαρμογή με τριαζόλες για τον έλεγχο της ασθένειας.
3.Σε περίπτωση εμφάνισης ωιδίου συστήνεται συμπληρωματική εφαρμογή με ένα άλλο μυκητοκτόνο αποτελεσματικό στην ασθένεια.
4.Η επιτυχής αντιμετώπιση των μυκητολογικών ασθενειών εξαρτάται τόσο από την ποιότητα του ψεκασμού όσο και από τις μετεωρολογικές συνθήκες τη στιγμή της εφαρμογής (θερμοκρασία < 25°C και υγρασία < 60%). Σε περίπτωση θερμοκρασιών > 250 C νωρίς το πρωί ή το βράδυ ανάλογα με την υγρασία.
Μην ψεκάζετε παρουσία έντονων ανέμων.
Διαχείριση ανθεκτικότητας:
Για τη μείωση της εμφάνισης ανθεκτικότητας, τηρείτε τις οδηγίες χρήσης (προτεινόμενη δόση, αριθμός εφαρμογών, μεσοδιαστήματα και περιορισμοί κατά την εφαρμογή) και εναλλάσσετε με σκευάσματα με διαφορετικό τρόπο δράσης ή σκευάσματα που περιέχουν δραστικές ουσίες με διαφορετικό τρόπο δράσης.
Για την αποφυγή ανάπτυξης ανθεκτικότητας συστήνεται η συνδυαστικότητα του COMET 20 EC με τριαζόλες.
Επιτρέπεται η είσοδος μετά την πάροδο 48 ωρών.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του μυκητοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Οριστική έγκριση διάθεσης στην αγορά σύμφωνα με τον Κανονισμό 1107/2009, με αμοιβαία αναγνώριση από άλλη χώρα της Ε.Ε.
Λήξη έγκρισης: 16/04/2014
ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ
Παρασκευάζεται από την:
BASF SE Crop Protection Division
P.O. Box 120
67056
Ludwigshafen
GERMANY

Επιστροφή στην αναζήτηση