Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

CORSAIR 50 SC

Χρήση του μυκητοκτόνου CORSAIR 50 SC

CORSAIR 50 SC

Iprodione 50%

Συμπ. Αιώρημα (SC) / Βοηθητικές ουσίες: 58.2%


Το σκευασμα εχει αποσυρθεί

Δείτε αν κυκλοφορούν άλλα σκευάσματα με τη δραστική ουσία Iprodione ,
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευασματος: Μυκητοκτόνο επαφής με προστατευτική και θεραπευτική δράση. Δρα παρεμποδίζοντας την ανάπτυξη του μυκηλίου και τη βλάστηση των σπορίων στους ευαίσθητους μύκητες.
Τρόπος Εφαρμογής: Ψεκασμοί καλύψεως.
Στρατηγική διαχείρισης ανθεκτικότητας
-Εφαρμογή καλλιεργητικών πρακτικών που μειώνουν τους πληθυσμούς των παθογόνων
-Ελαχιστοποίηση της πίεσης επιλογής με ελαχιστοποίηση του αριθμού των εφαρμογών. Ανάλογα με την καλλιέργεια, να μην γίνονται περισσότερες από τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό εφαρμογών ανά καλλιεργητική περίοδο
-Συνιστάται η χρήση του μόνο ως μέρος ολοκληρωμένου προγράμματος ψεκασμών για όλα τα παθογόνα στόχους και σε εναλλαγή με μυκητοκτόνα άλλων ομάδων που δεν ανήκουν στα δικαρβοξιμίδικα, αρωματικούς υδρογονάνθρακες και φαινυλοπυρρόλες.
-Ειδικά για το Βοτρύτη (παθογόνο υψηλού κινδύνου) όπου η πιθανότητα ανάπτυξης ανθεκτικότητας είναι υψηλή, χρησιμοποιείστε νωρίς κατά την καλλιεργητική περίοδο ένα μη-δικαρβοξιμιδικό μυκητοκτόνο και εφαρμόστε το CORSAIR 50 SC αργότερα, σαν τμήμα προγράμματος ψεκασμών (σε εναλλαγή ως ανωτέρω). Στις περιπτώσεις που υπάρχει διαπιστωμένη ανθεκτικότητα στο iprodione, διατηρείστε μια καλ/κή περίοδο χωρίς έκθεση του παθογόνου στα δικαρβοξιμίδια και εφαρμόστε μυκητοκτόνα άλλων ομάδων που δεν εμφανίζουν διασταυρωτή ανθεκτικότητα με αυτά (απουσία δικαρβοξιμιδίων η συχνότητα των ανθεκτικών στελεχών στον αγρό τείνει να μειωθεί)
Να μην εφαρμόζεται σε εδάφη με pH < 6 καθώς υπάρχει κίνδυνος έκπλυσης.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του μυκητοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Επανέγκριση (άρθρο 80.5). Σκευάσματα που υπέβαλαν φάκελο προ 6/2011 και εγκρίθηκαν με το ΠΔ 115
Λήξη έγκρισης: 05/03/2018
ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ
Παρασκευάζεται από την:
SIPCAM SPA
Via Sempione 195
20016
Pero Milan
ITALY
TEL: +39 02 35378118
FAX: +39 02 3390275

Επιστροφή στην αναζήτηση