Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

PERGADO C

Χρήση του μυκητοκτόνου PERGADO C

PERGADO C

Copper oxychloride 13.95% / mandipropamid 2.5%

Βρέξιμοι Κόκκοι (WG) / Βοηθητικές ουσίες: 72.84%


Το σκευασμα εχει αποσυρθεί

Δείτε αν κυκλοφορούν άλλα σκευάσματα με τη δραστική ουσία mandipropamid ,
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευασματος: Διελασματικό μυκητοκτόνο για την καταπολέμηση του περονόσπορου σε τομάτα και αμπέλι. Περιέχει τις δραστικές ουσίες mandipropamid και οξυχλωριούχο χαλκό. Η δραστική ουσία mandipropamid παρεμποδίζει την βλάστηση των σπορίων, την ανάπτυξη του μυκηλίου και τη σποριογέννεση με προληπτική δράση. Ο οξυχλωριούχος χαλκός είναι προστατευτικό μυκητοκτόνο επαφής που δρα παρεμποδίζοντας τη βλάστηση σπορίων των ευαίσθητων μυκήτων στην επιφάνεια των φυτικών ιστών.
Τρόπος Εφαρμογής: Ψεκασμός φυλλώματος.
-Το Pergado C, προτείνεται για προληπτικές εφαρμογές. Ξεκινήστε τις εφαρμογές πριν την εμφάνιση της ασθένειας και όταν οι συνθήκες ευνοούν τις προσβολές. Στο αμπέλι οι εφαρμογές μπορούν να αρχίσουν από το στάδιο των 3ων φύλλων της καλλιέργειας και στη τομάτα από το στάδιο των 6 φύλλων.
-Χρησιμοποιείστε τις μεγάλες δόσεις και τα σύντομα μεσοδιαστήματα μεταξύ των εφαρμογών, σε περίπτωση που οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τις γρήγορες και έντονες προσβολές (συχνές ή/και έντονες βροχοπτώσεις).
-Σε περίπτωση χρησιμοποίησης μηχανημάτων μικρού ή υπέρμικρου όγκου, προσαρμόστε τον όγκο νερού και την ποσότητα προϊόντος ανά εκατόλιτρο και διατηρείστε τη δοσολογία ανά στρέμμα που υποδεικνύεται στον παραπάνω πίνακα (δηλαδή 400-500 γρ./στρέμμα στο αμπέλι και 500 γρ./στρέμμα στη τομάτα).
-Χρησιμοποιείστε ποσότητες νερού επαρκείς για τη πλήρη και ομοιογενή κάλυψη των καλλιεργειών στις οποίες εφαρμόζεται το σκεύασμα, ούτως ώστε να αποτρέπεται η απορροή του ψεκαστικού διαλύματος.
Για την αποφυγή ανάπτυξης ανθεκτικότητας
O μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλιεργητική περίοδο να μην ξεπερνά τις τέσσερις (4) εφαρμογές με προϊόντα που ανήκουν στη ομάδα CCA, σύμφωνα με την κατάταξη του FRAC.
Χρησιμοποιείτε το σκεύασμα στις εγκεκριμένες δοσολογίες του.
Nα εφαρμόζεται σε εναλλαγή με άλλα μυκητοκτόνα διαφορετικού τρόπου δράσης, με μέγιστο 2-3 συνεχόμενες εφαρμογές του Pergado C.

Συνδυαστικότητα και φυτοτοξικότητα


Copper oxychloride:
Δεν συνδυάζεται με: σκευάσματα αλκαλικής αντίδρασης, Thiram, Captan, Maneb, Folpet, Thiram, Dinocap, Dodine, Ziram, fardam, διθειοκαρβαμιδικά εντομοκτόνα, καρβαμιδικά εντομοκτόνα, οργανοφωσφορικά εντομοκτόνα, Formetanate, πολύ όξινα σκευάσματα, διαφυλλικά λιπάσματα, Cydia pomonella granulosis virus,

Αν στην ετικέτα ή οι πίνακες συνδυαστικότητας δεν δίδονται πληροφορίες για τη συνδυαστικότητα, θα πρέπει να γίνεται δοκιµαστική ανάµειξη για να εξετασθεί τουλάχιστον η περίπτωση φυσικής ασυµβατότητας του συνδυασµού.
H προσθήκη των φυτοφαρμάκων με τη σειρά: WP, FL, WDG και EC ή S

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Προσωρινή έγκριση σύμφωνα με τον Κανονισμό 1107/2009
Λήξη έγκρισης: 17/07/2015
ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ
Παρασκευάζεται από την:
Syngenta Crop. Protection AG.
Lichtstrasse 35
CH-4002
BASLE
SWITZERLAND
TEL: 41616974638
FAX: 41616978970

Επιστροφή στην αναζήτηση