Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

INFLUX XL

Χρήση του μυκητοκτόνου INFLUX XL

INFLUX XL

Fludioxonyl 2.5% / Metalaxyl-m 0.97%

Πυκνό εναιώρημα για επένδυση σπόρων (FS) / Βοηθητικές ουσίες: 96.43%


Το σκευασμα εχει αποσυρθεί

Δείτε αν κυκλοφορούν άλλα σκευάσματα με τη δραστική ουσία Metalaxyl-m ,
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευασματος: Το INFLUX XL είναι ένα διασυστηματικό μυκητοκτόνο για επένδυση σπόρων για την καταπολέμηση της τήξης των φυταρίων που προκαλούνται από τους μύκητες του γένους Pythium και Fusarium. To δραστικό συστατικό metalaxyl-m, της ομάδας των φαινυλαμιδίων, διαπερνά το περίβλημα του σπόρου και μεταφέρεται σε όλα τα μέρη του φυτού κατά την διάρκεια του φυτρώματος προστατεύοντας τα νεαρά φυτά. Σε βιοχημικό επίπεδο παρεμποδίζει τη βιοσύνθεση του r-RNΑ. To fludioxanil είναι ένα μυκητοκτόνο επαφής της ομάδας των φαινυλπυρρολών που προκαλεί βλάβες στις κυτταρικές μεμβράνες των μυκήτων και παρεμποδίζει την ανάπτυξη του μυκηλίου.
Τρόπος Εφαρμογής: Το INFLUX XL εφαρμόζεται στους σπόρους διαλυμένο σε νερό με τη μέθοδο της υγρής εφαρμογής χρησιμοποιώντας όγκο νερού 500-1000 κυβ. εκ. νερό ανά 100 κιλά σπόρου.
Η επένδυση των σπόρων μπορεί να γίνει με ειδικά μηχανήματα απολύμανσης μεγάλων ποσοτήτων σπόρων με συνεχή λειτουργία με την χρήση ενός πυκνού πολτού (slurry). Σε αυτά τα μηχανήματα το διάλυμα εφαρμόζεται κατευθείαν πάνω στον σπόρο με τα μηχανήματα συνεχούς ροής (flow seed treaters) μέσω ψεκαστικών μπέκ. Επίσης η εφαρμογή μπορεί να γίνει με την χρήση απλών περιστροφικών συσκευών κλειστού τύπου (όπως μπετονιέρα, δοχεία, βαρέλι). Για εφαρμογές με μηχανήματα με περιστρεφόμενο κάδο:
1) Τοποθετούμε πρώτα τον σπόρο στον κάδο
2) Διαλύουμε την απαιτούμενη ποσότητα του σκευάσματος σε αντίστοιχη ποσότητα νερού (αφού υπολογίσουμε το σκεύασμα και το νερό που χρειαζόμαστε ανάλογα με την ποσότητα του σπόρου που θέλουμε να επενδύσουμε)
3) Εφαρμόζουμε το διάλυμα πάνω στο σπόρο και αναδεύουμε καλά το σπόρο για 1-3 λεπτά.

Οδηγίες για την ασφαλή απόσυρση του φυτοπροστατευτικού προϊόντος και της συσκευασίας: Οι φιάλες και τα δοχεία ξεπλένονται υπό πίεση ή γίνεται τριπλό ξέπλυμα (τα νερά του ξεπλύματος τα ρίχνουμε στο ψεκαστικό υγρό) και στη συνέχεια αφού καταστραφούν προηγουμένως με τρύπημα, για τη διασφάλιση της μη περαιτέρω χρήσης, εναποτίθενται σε σημεία συλλογής για ανακύκλωση ή ανάκτηση ενέργειας.
Οι επενδεδυμένοι σπόροι, δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για τρόφιμα ή ζωοτροφή.
Οι συσκευασίες των επενδεδυμένων σπόρων (σακιά), δεν πρέπει να επαναχρησιμοποιούνται.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του μυκητοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Επανέγκριση (άρθρο 80.5). Σκευάσματα που υπέβαλαν φάκελο προ 6/2011 και εγκρίθηκαν με το ΠΔ 115
Λήξη έγκρισης: 24/10/2018
ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ
Παρασκευάζεται από την:
Syngenta Crop. Protection AG.
Lichtstrasse 35
CH-4002
BASLE
SWITZERLAND
TEL: 41616974638
FAX: 41616978970

Επιστροφή στην αναζήτηση