Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

TOPAS 200 EW

Χρήση του μυκητοκτόνου TOPAS 200 EW

TOPAS 200 EW

Penconazole 20%

Γαλακτοποιήσιμο υγρό (EC) / Βοηθητικές ουσίες: 79.56%


Το σκευασμα εχει αποσυρθεί

Δείτε αν κυκλοφορούν άλλα σκευάσματα με τη δραστική ουσία Penconazole ,
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευασματος: Διασυστηματικό μυκητοκτόνο με προστατευτική και θεραπευτική δράση για την καταπολέμηση του ωιδίου σε μηλοειδή, πυρηνόκαρπα, αμπέλι, λαχανικά, καπνό, ανθοκομικά και άλλες καλλιέργειες.
Τρόπος Εφαρμογής: Ψεκασμός φυλλώματος.
Να μην εφαρμόζεται σε καλλιέργειες που προορίζονται για μεταποίηση (τομάτα, φράουλα).
Χρονικό διάστημα ασφαλείας μεταξύ εφαρμογής και:
- σποράς ή φύτευσης της προστατευόμενης καλλιέργειας -
- σποράς ή φύτευσης των καλλιεργειών που ακολουθούν -
- της πρόσβασης του ανθρώπου ή των ζώων στην καλλιέργεια στην οποία έχει εφαρμοστεί το σκεύασμα Η είσοδος επιτρέπεται όταν έχει στεγνώσει πλήρως το ψεκαστικό διάλυμα στις φυλλικές επιφάνειες των καλλιεργειών.
Οι χρήσεις στις καλλιέργειες Σμέουρα και Βατόμουρα θα χορηγηθούν όταν και εάν καθοριστούν στον κανονισμό 396/2005 MRLs σύμφωνα με την παρακάτω ΟΓΠ. Ο κάτοχος της έγκρισης υποχρεούται να ενημερώσει άμεσα την αρμόδια αρχή.
Ειδικές συνθήκες γεωργικές, φυτοϋγείας ή περιβαντολλογικές υπό τις οποίες το σκεύασμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ή να αποκλειστεί - Στο αμπέλι και στα μηλοειδή η εφαρμογή του πρέπει να εναλλάσσεται με μυκητοκτόνα διαφορετικού τρόπου δράσης και οι επεμβάσεις με το σκεύασμα να μην ξεπερνούν τις τρεις (3) ανά καλλιεργητική περίοδο, στις υπόλοιπες καλλιέργειες (πυρηνόκαρπα, φράουλα, αγκινάρα, πιπεριά, τομάτα, μελιτζάνα και καλλωπιστικά) οι επεμβάσεις με το σκεύασμα να μην ξεπερνούν τις δύο (2) ανά καλλιεργητική περίοδο.
- Για την αποφυγή ανάπτυξης ανθεκτικότητας, να μην ξεπερνούν οι ψεκασμοί με μυκητοκτόνα DMIs το 50% των συνολικών επεμβάσεων.
- Στις περιπτώσεις πολύ υψηλών προσβολών ή σε πολύ καθυστερημένες θεραπευτικές εφαρμογές, να εφαρμόζονται εναλλαγές μυκητοκτόνων διαφορετικών ομάδων ή μείγματα μυκητοκτόνων με διαφορετικό τρόπο δράσης.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του μυκητοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Νέα έγκριση (CMS) (άρθρο 37.4)
Λήξη έγκρισης: 08/07/2021
ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ
Παρασκευάζεται από την:
Syngenta Crop Protection AG, Basel
Schwarzwaldallee 215
CH-4058
Basel
SWITZERLAND

Επιστροφή στην αναζήτηση