Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

MELODY DUO WG

Χρήση του μυκητοκτόνου MELODY DUO WG

MELODY DUO WG

Propineb 60% / Iprovalicarb 9%

Βρέξιμοι Κόκκοι (WG) / Βοηθητικές ουσίες: 24.6%


Το σκευασμα εχει αποσυρθεί

Δείτε αν κυκλοφορούν άλλα σκευάσματα με τη δραστική ουσία Iprovalicarb ,
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευασματος: Μίγμα δύο μυκητοκτόνων, ενός με διασυστηματική δράση (iprovalicarb) και ενός με προστατευτική δράση (propineb) για την καταπολέμηση του Περονόσπορου του Αμπελιού. Το iprovalicarb (ομάδα αμιδο-καρβαμιδικών εστέρων) δρα εξειδικευμένα κυρίως εναντίων μυκήτων της τάξης Peronosporales (γένη Peronospora, Plasmopara, Pseudoperonospora, Bremia & Phytophthora) της κλάσης των Ωομυκήτων. Γενικά το iprovalicarb θεωρείται ότι εμφανίζει αξιόλογη προληπτική κυρίως δράση αλλά ικανοποιητική θεραπευτική και αντισπορογόνο δράση, απορροφάται ταχέως από το φύλλωμα, με αποπλαστική κυρίως κίνηση. Το propineb (ομάδα διθειοκαρβαμιδικών - μονοαλκυλοδιθειοκαρβαμιδικά) δρα σε περισσότερες από μία θέσεις στο υποκυτταρικό επίπεδο των μυκήτων.
Τρόπος Εφαρμογής: Ψεκασμός φυλλώματος.
1.Η μεγάλη δόση ανά εκατόλιτρο (285 γρ. σκευάσματος) να χρησιμοποιείται με το μικρό όγκο ψεκαστικού υγρού (60 λίτρα/στρέμμα) και η μικρή δόση ανά εκατόλιτρο (170 γρ. σκευάσματος) να χρησιμοποιείται με το μεγάλο όγκο ψεκαστικού υγρού (100 λίτρα/στρέμμα). Σε διαφορετική περίπτωση προκύπτει υπέρβαση της μέγιστη ποσότητας σκευάσματος ανά στρέμμα (170 γρ. σκευάσματος/στρέμμα).
2.Να μην πραγματοποιούνται περισσότερες από 2 εφαρμογές μετά την άνθηση.
Χρονικό διάστημα ασφαλείας μεταξύ εφαρμογής και
-σποράς ή φύτευσης της προστατευόμενης καλλιέργειας -
-σποράς ή φύτευσης τωνκαλλιεργειών που ακολουθούν -
-της πρόσβασης του ανθρώπου ή των ζώων στην καλλιέργεια στην οποία έχει εφαρμοστεί το
σκεύασμα: Μετά την εφαρμογή η επανείσοδος επιτρέπεται αφού η φυλλική επιφάνεια έχει στεγνώσει πλήρως. Σε περίπτωση που οι εργάτες εισέλθουν στο πεδίο εφαρμογής σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την εφαρμογή, θα πρέπει να φέρουν κατάλληλη προστατευτική ενδυμασία και γάντια.
Διαχείριση Ανθεκτικότητας:
Εφαρμόστε το Melody Duo 69 WG προληπτικά ή στα πρώτα στάδια ανάπτυξης των ασθενειών.
Εφαρμόστε το Melody Duo 69 WG το πολύ (max) στο 50% του συνολικού αριθμού εφαρμογών χωρίς να γίνεται υπέρβαση τριών (3) εφαρμογών με αμιδοκαρβαμιδικούς εστέρες (CAA) ανά καλλιεργητική περίοδο.
Εφαρμόστε το Melody Duo 69 WG σε εναλλαγή με μυκητοκτόνα άλλων ομάδων με διαφορετικό τρόπο δράσης από τους αμιδοκαρβαμιδικούς εστέρες (CAA).
Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλιεργητική περίοδο: 3.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του μυκητοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Νέα έγκριση (ZRMS) (άρθρο 33)
Λήξη έγκρισης: 22/06/2018
ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ
Παρασκευάζεται από την:
Bayer S.A.S., Bayer CropScience
16 rue Jean-Marie Leclair
CP 90106
69266 Lyon Cedex 09
FRANCE

Επιστροφή στην αναζήτηση