Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

FONTELIS 20 SC (60461)

Χρήση του μυκητοκτόνου FONTELIS 20 SC (60461)

FONTELIS 20 SC (60461)

penthiopyrad 20%

Συμπ. Αιώρημα (SC) / Βοηθητικές ουσίες: 79.2%


Το σκευασμα εχει αποσυρθεί

Δείτε αν κυκλοφορούν άλλα σκευάσματα με τη δραστική ουσία penthiopyrad ,
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευασματος: Μυκητοκτόνο επαφής και διεισδυτικό, ευρέως φάσματος με προστατευτική και θεραπευτική δράση. To penthiopyrad ανήκει στην οικογένεια των πυραζολο-καρβοξαμιδίων της ομάδας των Παρεμποδιστών της Αφυδρογονάσης του Ηλεκτρικού Οξέος (Succinate Dehydrogenase Inhibitors-SDHIs) και δρα παρεμβαίνοντας στη διαδικασία αναπνοής των μυκήτων (σύμπλοκο ΙΙ). Δρα κυρίως προληπτικά στη βλάστηση των σπορίων και, επιπλέον, έχει θεραπευτική δράση παρεμποδίζοντας την ανάπτυξη του μυκηλίου.
Τρόπος Εφαρμογής: Ψεκασμός φυλλώματος με τα συνήθη ψεκαστικά μέσα.
1)Μην εφαρμόζεται όταν οι καλλιέργειες βρίσκονται υπό στρες
2)Σε περιόδους με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, συνιστάται η εφαρμογή νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ, όταν οι θερμοκρασιακές και υγρομετρικές συνθήκες είναι πιο ευνοϊκές και προκειμένου να περιορίζεται ο κίνδυνος πολύ γρήγορης εξάτμισης του ψεκαστικού υγρού
Διαχείριση ανθεκτικότητας
Η συνεχής χρήση στον ίδιο αγρό μυκητοκτόνων που έχουν παρόμοιο τρόπο δράσης οδηγεί συχνά στην επιλογή ανθεκτικών βιοτύπων μυκήτων στα χρησιμοποιούμενα μυκητοκτόνα. Τέτοιοι βιότυποι αν δεν καταπολεμηθούν πολλαπλασιάζονται γρήγορα και επικρατούν έναντι των ευαίσθητων βιοτύπων.
Ένας βιότυπος θεωρείται ανθεκτικός σε κάποιο μυκητοκτόνο όταν επιβιώνει μετά από ορθή εφαρμογή της συνιστώμενης δόσης του.
Η ανάπτυξη ανθεκτικών βιοτύπων μπορεί να αποφευχθεί ή να επιβραδυνθεί με την εναλλαγή (ή ανάμειξη) μυκητοκτόνων με διαφορετικό τρόπο δράσης.
Για την βέλτιστη διαχείριση της ανθεκτικότητας προτείνεται να ακολουθηθούν οι κατευθυντήριες οδηγίες του FRAC για την ομάδα 7.
Το σκεύασμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί 1 ώρα πριν βρέξει.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του μυκητοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Οριστική έγκριση διάθεσης στην αγορά σύμφωνα με τον Κανονισμό 1107/2009, με αμοιβαία αναγνώριση από άλλη χώρα της Ε.Ε.
Λήξη έγκρισης: 24/02/2016
ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ

Επιστροφή στην αναζήτηση