Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

BOLT XL

Χρήση του μυκητοκτόνου BOLT XL

BOLT XL

Propiconazole 25%

Γαλακτοποιήσιμο υγρό (EC) / Βοηθητικές ουσίες: 75%


Το σκευασμα εχει αποσυρθεί

Δείτε αν κυκλοφορούν άλλα σκευάσματα με τη δραστική ουσία Propiconazole ,
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευασματος: Διασυστηματικό μυκητοκτόνο. Η δραστική ουσία propiconazole ανήκει στην ομάδα των τριαζολών, γνωστή επίσης ως DMΙ. Ο βιοχημικής δράσης μηχανισμός τους παρεμποδίζει την βιοσύνθεση της εργοστερόλης (αναστολή του ενζύμου 14α-διμεθυλάση), βασικό στοιχείο στη δόμηση του κυτταρικού τοιχώματος των μυκήτων. Χωρίς αυτό το στάδιο απομεθυλίωσης, οι εργοστερόλες δεν ενσωματώνονται στις αναπτυσσόμενες μυκητιακές κυτταρικές μεμβράνες και η κυτταρική ανάπτυξη διακόπτεται. Η δραστική ουσία propiconazole έχει ταυτόχρονα προληπτική και θεραπευτική δράση.
Τρόπος Εφαρμογής: Πλήρης ψεκασμός φυλλώματος.
1. Σεπτορίωση σιταριού και τριτικάλε: Πρόωρη εμφάνιση της ασθένειας /καταστάσεις υψηλού κινδύνου: Ψεκάστε εφόσον χρειάζεται μόλις εμφανιστούν ενεργά συμπτώματα και πριν φθάσουν στο τελευταίο ή στο προτελευταίο φύλλο. Ψεκάστε μετά την ανάδειξη του τελευταίου φύλλου. Ανάμεσα στην εμφάνιση του νέου φύλλου και την πλήρη εμφάνιση του σταχυού: Ψεκάστε μόλις εμφανιστεί το τελευταίο φύλλο και το στάδιο “διόγκωση του σταχυού” (συμπεριλαμβανομένου). Εάν η ασθένεια παρατηρείται πάνω στα χαμηλά φύλλα και οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για τη διάδοσή της, ψεκάστε μόλις είναι εφικτό μετά την εμφάνιση του τελευταίου φύλλου. Μη ψεκάζετε μετά το υδάτινο στάδιο του σπόρου.
2. Κίτρινη σκωρίαση σιταριού: Ψεκάστε μόλις τα πρώτα συμπτώματα καταστούν εμφανή και ως το τέλος της άνθησης.
3. Καστανόχρου σκωρίαση σιταριού: Ψεκάστε μόλις τα πρώτα συμπτώματα καταστούν εμφανή στα υψηλά φύλλα. Μη ψεκάζετε μετά το υδάτινο στάδιο του σπόρου.
4. Ελμινθοσπορίωση κριθαριού: Φθινόπωρο: Ψεκάστε αν το 25% ή περισσότερο της επιφάνειας των κατωτέρων φύλλων καλύπτεται από την ασθένεια. Άνοιξη: Ψεκάστε από το στάδιο του παραβλαστήματος έως στο στάδιο του πρώτου ρόζου, μόλις τα συμπτώματα εντοπιστούν εύκολα. Άνοιξη και αρχές καλοκαιριού: Ψεκάστε ανάμεσα στην εμφάνιση του τελευταίου φύλλου και του υδατώδους σταδίου του σπόρου. Ψεκάστε αμέσως αν τα συμπτώματα είναι ορατά στο επίπεδο των τριών φύλλων.
5. Ρυγχοσπορίωση κριθαριού: Αρχή της άνοιξης: Εάν οι κλιματικές συνθήκες υπήρξαν ευνοϊκές στη μόλυνση, ψεκάστε μόλις οι μετεωρολογικές συνθήκες το επιτρέψουν. Άνοιξη και αρχές καλοκαιριού: Ψεκάστε έως το στάδιο της σταχυοποίησης. Αν τα συμπτώματα έχουν φθάσει στα τρία ανώτερα φύλλα προστατεύστε ιδιαίτερα την περίοδο έκπτυξης του τελευταίου φύλλου.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του μυκητοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Οριστική έγκριση διάθεσης στην αγορά σύμφωνα με τον Κανονισμό 1107/2009, με αμοιβαία αναγνώριση από άλλη χώρα της Ε.Ε.
Λήξη έγκρισης: 19/06/2019
ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ
Παρασκευάζεται από την:
Barclay Chemicals (R&D) Ltd.
Damastown Way, Damastown Industrial Park, Mulhuddart
Dublin 15
IRELAND
TEL: + 353 1 8112900
FAX: + 353 1 8224678
e-mail: info@barclay.ie

Επιστροφή στην αναζήτηση