Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

SEGURIS ERA

Χρήση του μυκητοκτόνου SEGURIS ERA

SEGURIS ERA

prothioconazole 15% / Isopyrazam 12.5%

Συμπ. Αιώρημα (SC) / Βοηθητικές ουσίες: 73.93%


Το σκευασμα εχει αποσυρθεί

Δείτε αν κυκλοφορούν άλλα σκευάσματα με τη δραστική ουσία Isopyrazam ,
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευασματος: To σκεύασμα είναι μυκητοκτόνο που περιέχει τα δραστικά συστατικά isopyrazam και prothiconazole και επιδρά προστατευτικά και θεραπευτικά κατά διαφόρων μυκητολογικών ασθενειών σε κριθάρι και σιτάρι. Το isopyrazam δρα ως παρεμποδιστής στο σύμπλοκο ΙΙ της αναπνευστικής αλυσίδας και έχει κυρίως προστατευτική δράση. Πιο συγκεκριμένα παρεμποδίζει την αύξηση των βλαστικών κυττάρων, μειώνει τον αριθμό των πλακών συγκράτησης (appressorium) και συνεπώς αναστέλλει την διείσδυση και εγκατάσταση του παθογόνου στο ξενιστή. Το prothioconazole δρα παρεμποδίζοντας την βιοσύνθεση της εργοστερόλης. Έχει κυρίως προληπτική δράση και παρουσιάζει πολύ καλή διασυστηματική κίνηση στο φυτό μέσω των αγγείων του ξύλου (ακροπεταλική διασυστηματική κίνηση), ενώ εμποδίζει την επιμήκυνση του βλαστικού σωλήνα του μύκητα και την ανάπτυξη των μυκηλιακών υφών.
Τρόπος Εφαρμογής: Ψεκασμός φυλλώματος.
*Για την μείωση της μυκοτοξίνης δεσοξυνιβαλενόλης (DON) που παράγει ο μύκητας μετασυλλεκτικά, στην περίπτωση του Fusarium spp. στο σιτάρι, συνίσταται ο ψεκασμός να πραγματοποιείται με την ολοκλήρωση της ανάπτυξης της ταξιανθίας (BBCH 61-69).
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του μυκητοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Οριστική έγκριση διάθεσης στην αγορά σύμφωνα με τον Κανονισμό 1107/2009, με αμοιβαία αναγνώριση από άλλη χώρα της Ε.Ε.
Λήξη έγκρισης: 20/10/2022
ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ
Παρασκευάζεται από την:
Syngenta Crop Protection AG, Basel
Schwarzwaldallee 215
CH-4058
Basel
SWITZERLAND

Επιστροφή στην αναζήτηση