Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

WAKIL XL

Χρήση του μυκητοκτόνου WAKIL XL

WAKIL XL

Metalaxyl-m 16.96% / Cymoxanil 10% / Fludioxonyl 5%

Βρέξιμοι Κόκκοι (WG) / Βοηθητικές ουσίες: 66%


Το σκευασμα εχει αποσυρθεί

Δείτε αν κυκλοφορούν άλλα σκευάσματα με τη δραστική ουσία Fludioxonyl ,
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευασματος: Το WAKIL XL είναι μυκητοκτόνο σε μορφή εναιωρηματοποιήσιμων κόκκων που χρησιμοποιείται για επένδυση σπόρων για την καταπολέμηση μυκήτων του γένους Pythium, Peronospora και Ascochyta. To metalaxyl-m διαπερνά το περίβλημα του σπόρου και μεταφέρεται σε όλα τα μέρη του φυτού κατά την διάρκεια του φυτρώματος προστατεύοντας τα νεαρά φυτά. Σε βιοχημικό επίπεδο παρεμποδίζει τη βιοσύνθεση του r-RNΑ. Το cymoxanil είναι ένα προστατευτικό και θεραπευτικό μυκητοκτόνο με ειδική δραστικότητα έναντι των παθογόνων που ανήκουν στους Ωομύκητες. Το fludioxonil είναι μη διασυστηματικό μυκητοκτόνο επαφής. Ανήκει στην ομάδα των φαινοπυρρολλών και προκαλεί βλάβες στις κυτταρικές μεμβράνες των μυκήτων, των οποίων αναστέλλει την ανάπτυξη.
Τρόπος Εφαρμογής: Το σκεύασμα εφαρμόζεται με την μέθοδο slurry χρησιμοποιώντας ειδικά μηχανήματα εφαρμογής τα οποία εξασφαλίζουν ομοιόμορφη κάλυψη των σπόρων.
Ανομοιόμορφη ή μη πλήρης κάλυψη είναι πιθανόν να μη δώσει τον αναμενόμενο έλεγχο της καταπολεμούμενης ασθένειας.
Το σκεύασμα εφαρμόζεται στους σπόρους διαλυμένο σε νερό. Να ανακινείτε πολύ καλά το προϊόν πριν τη χρήση και να γίνεται πολύ προσεκτική ανάμειξη της προτεινόμενης ποσότητας του σκευάσματος με το απαιτούμενο νερό. Κατά την επένδυση να αναδεύεται συνεχώς τον σπόρο.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του μυκητοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Εγκριση έκτακτης ανάγκης (άρθρο 53)
Λήξη έγκρισης: 28/02/2023
ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ
Παρασκευάζεται από την:
Syngenta Crop Protection AG, Basel
Schwarzwaldallee 215
CH-4058
Basel
SWITZERLAND

Επιστροφή στην αναζήτηση