Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

CHORUS FORTE 7.5/11.5 SC

Χρήση του μυκητοκτόνου CHORUS FORTE 7.5/11.5 SC

CHORUS FORTE 7.5/11.5 SC

Dithianon 11.5% / Cyprodinil 7.5%

Συμπ. Αιώρημα (SC) / Βοηθητικές ουσίες: 81.6%


Το σκευασμα εχει αποσυρθεί

Δείτε αν κυκλοφορούν άλλα σκευάσματα με τη δραστική ουσία Cyprodinil ,
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευασματος: Μυκητοκτόνο σκεύασμα επαφής με προστατευτική και θεραπευτική δράση κατά του φουζικλάδιου στα μηλοειδή. To cyprodinil είναι διασυστηματικό μυκητοκτόνο με διελασματική και αποπλαστική δράση. Μεταφέρεται ακροπεταλικά σε όλο το φυτό αναστέλλοντας είτε την διείσδυση του παθογόνου στο φυτό είτε την ανάπτυξη μυκηλίου εφόσον έχει διεισδύσει. Δρα ως αναστολέας της βιοσύνθεσης της μεθειονίνης. Το dithianon είναι μυκητοκτόνο ευρέως φάσματος. Δρα ως αναστολέας πολλαπλών τοποθεσιών, τροποποιώντας τις oμάδες σουλφυδρυλίων που βρίσκονται σε πολλές πρωτεΐνες.
Τρόπος Εφαρμογής: Ψεκασμός φυλλώματος.
Η εφαρμογή του σκευάσματος προτείνεται να γίνεται ως εξής:
*Δόση LWA: Σε γραμμικά συστήματα φύτευσης, για την εφαρμογή της βέλτιστης δόσης σε σχέση με το στάδιο ανάπτυξης της καλλιέργειας, να γίνεται υπολογισμός της δόσης ανά στρέμμα λαμβάνοντας υπόψη τις διαστάσεις της καλλιέργειας (ύψος βλάστησης και απόσταση μεταξύ των γραμμών) και τη δόση LWA ως εξής:
Τελική εφαρμοζόμενη δόση ανά στρέμμα= (LWA/100.000) x Δόση LWA (από τον ανωτέρω πίνακα), όπου LWA= 2 x (ύψος βλάστησης (μέτρα) x 10.000/ απόσταση μεταξύ των γραμμών (μέτρα)
Ως ύψος βλάστησης ορίζεται η απόσταση από την έναρξη έκπτυξης του φυλλώματος μέχρι την κορυφή της βλάστησης.
H Δόση LWA είναι σταθερή (2000 κ.εκ. ανά 10.000 τ.μ. LWA), ενώ η τελική εφαρμοζόμενη δόση ανά στρέμμα αυξάνεται ακολουθώντας το μέγεθος της φυλλικής επιφάνειας, με μέγιστη επιτρεπτή δόση αυτή των 360 κ.εκ. ανά στρέμμα.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του μυκητοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Νέα έγκριση (ZRMS) (άρθρο 33)
Λήξη έγκρισης: 21/07/2023
ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ
Παρασκευάζεται από την:
Syngenta Crop Protection AG, Basel
Schwarzwaldallee 215
CH-4058
Basel
SWITZERLAND

Επιστροφή στην αναζήτηση