Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ESQUIRE 4 OD

Χρήση του ζιζανιοκτόνου ESQUIRE 4 OD

ESQUIRE 4 OD

Nicosulfuron 4%

Ελαιώδες εναιώρημα (OD) / Βοηθητικές ουσίες: 95.6%


Το σκευασμα εχει αποσυρθεί

Δείτε αν κυκλοφορούν άλλα σκευάσματα με τη δραστική ουσία Nicosulfuron ,
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευασματος: Διασυστηματικό μεταφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο, για την καταπολέμηση ορισμένων αγρωστωδών και πλατύφυλλων ζιζανίων σε καλλιέργειες αραβοσίτου. To nicosulfuron δρα παρεμποδίζοντας το ένζυμο ALS, συνθετάση του οξειγαλακτικού.
Τρόπος Εφαρμογής: Καθολικός ψεκασμός φυλλώματος με τα συνήθη ψεκαστικά εδάφους με υδραυλικά μπεκ, με πίεση μικρότερη από 2,5 Atm (40 psi) και με όγκο ψεκαστικού υγρού 20-40 λίτρα ανά στρέμμα.
1)Οι εφαρμογές γίνονται στα 2-8 φύλλα της καλλιέργειας του αραβόσιτου.
2)Όταν έχουμε σταδιακή εμφάνιση των ζιζανίων στο χρόνο, συνιστώνται 2 εφαρμογές σε μεσοδιάστημα 7-14 ημέρες, ως εξής : 1η εφαρμογή με δόση 100 κ.εκ/στρέμμα και 2η εφαρμογή με δόση 50κ.εκ/στρέμμα.
Να μη χρησιμοποιείται όταν ο αραβόσιτος βρίσκεται υπό καταπόνηση (stress λόγω ασφυξίας από περίσσεια νερού, ισχυρό ψύχος ή παγετό) καθώς και σε θερμοκρασίες πάνω από 25 ° C και κάτω από 10° C.
Να μην πραγματοποιείται ψεκασμός εάν αναμένεται βροχή στις επόμενες 6 ώρες.
Διαχείριση ανθεκτικότητας:
Να εφαρμόζονται εναλλακτικές μέθοδοι αντιμετώπισης ζιζανίων (μηχανική μέθοδος, καλλιεργητικά μέτρα κ.λπ.) όπου αυτό είναι δυνατόν και να γίνεται εναλλαγή ζιζανιοκτόνων με διαφορετικό τρόπο δράσης για την αποφυγή ανάπτυξης ανθεκτικότητας.
Σε περίπτωση καταστροφής της καλλιέργειας μπορεί να γίνει επανασπορά στον ίδιο αγρό, την ίδια περίοδο, μόνο με αραβόσιτο μετά από βαθειά άροση του εδάφους.
Για σπορά χειμερινού σιταριού πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 4 μήνες και οποιασδήποτε άλλης καλλιέργειας και οποιασδήποτε άλλης καλλιέργειας την επόμενη άνοιξη (1 έτος μετά) από την εφαρμογή του σκευάσματος και αφού προηγηθεί βαθιά άροση
Δεν επιτρέπεται η είσοδος των εργαζομένων σε ψεκασμένες περιοχές πριν στεγνώσουν εντελώς.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του ζιζανιοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Επανέγκριση (άρθρο 80.5). Σκευάσματα που υπέβαλαν φάκελο προ 6/2011 και εγκρίθηκαν με το ΠΔ 115
Λήξη έγκρισης: 11/06/2021
ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ
Παρασκευάζεται από την:
NUFARM S.A.S. (Gennevilliers)
28 Boulevard Camelinat
BP 75 92230
Gennevilliers Cedex
FRANCE

Επιστροφή στην αναζήτηση