Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

GLEAN 75 WG

Χρήση του ζιζανιοκτόνου GLEAN 75 WG

GLEAN 75 WG

Chlorsulfuron 75%

Βρέξιμοι Κόκκοι (WG) / Βοηθητικές ουσίες: 21.87%


Το σκευασμα εχει αποσυρθεί

Δείτε αν κυκλοφορούν άλλα σκευάσματα με τη δραστική ουσία Chlorsulfuron ,
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευασματος: Το GLEAN 75 WG είναι ζιζανιοκτόνο για την προφυτρωτική και μεταφυτρωτική καταπολέμηση πλατύφυλλων και καταστολή ορισμένων αγρωστωδών ζιζανίων σε σιτάρι, κριθάρι και βρώμη. Απορροφάται από το φύλλωμα και την ρίζα των ζιζανίων και μετακινούμενο διασυστηματικά, αναστέλλει την ανάπτυξη της βλάστησης και της ριζοφυΐας. Η ανάπτυξη των ζιζανίων σταματά 1-2 ώρες μετά τον ψεκασμό. Τα χαρακτηριστικά συμπτώματα της δράσης του GLEAN 75 WG γίνονται ορατά αφού περάσουν 1-3 εβδομάδες από τον ψεκασμό.
Τρόπος Εφαρμογής: Καθολικός ψεκασμός με χαμηλή πίεση (μικρότερη από 2.5 ατμόσφαιρες) με τα συνήθη ψεκαστικά εδάφους και με 10-60 λίτρα νερό /στρέμμα (συνήθεις όγκοι για την Ελλάδα 20-40 λίτρα νερό /στρέμμα) με μπεκ τύπου σκούπας με συνεχή ανάδευση.
-Οι μεγαλύτερες δόσεις (1.5-2 γραμ./στρ.) συνιστώνται μόνο στις πολύ όψιμες μεταφυτρωτικές εφαρμογές, όταν τα ζιζάνια είναι ήδη μεγάλα και σε εδάφη με μεγάλη περιεκτικότητα σε οργανική ουσία. Επίσης μεγαλύτερες δόσεις (1.5-2 γραμ./στρ.) συνιστώνται για την καλύτερη καταστολή των αγρωστωδών ζιζανίων.
-Το στάδιο ανάπτυξης των ζιζανίων δεν έχει μεγάλη σημασία για τη δράση του GLEAN 75 WG. Τα αποτελέσματα είναι καλύτερα όταν ο ψεκασμός γίνεται νωρίς και τα ζιζάνια είναι πολύ μικρά και βρίσκονται στο στάδιο της γρήγορης ανάπτυξης. Χάρη στην υπολειμματική του δράση το GLEAN 75 WG απορροφάται από τη ρίζα και καταπολεμά τα όψιμα ζιζάνια που φυτρώνουν μετά τον ψεκασμό.
-Η δράση του GLEAN 75 WG δεν επηρεάζεται πολύ από τη βροχή ούτε από τον τύπο του εδάφους.
-Η μεγάλη ξηρασία και το πολύ κρύο επιβραδύνουν τη δράση του ενώ η υγρασία και ο ζεστός καιρός την επιταχύνουν.
-Στις μεταφυτρωτικές εφαρμογές συνιστάται η χρήση επιφανειοδραστικού 0,1% (π.χ. Trend) του ψεκαστικού όγκου.
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ
1.Να χρησιμοποιείται μόνο σε αγρούς που θα ακολουθείται η αμειψισπορά: χειμερινά σιτηρά – χειμερινά σιτηρά – χειμερινά σιτηρά χωρίς τη μεσολάβηση καμιάς άλλης καλλιέργειας όπως αναφέρεται στις ειδικές προφυλάξεις.
2.Να μην εφαρμόζεται σε αμμώδη και αμμοπηλώδη εδάφη και εδάφη με περιεκτικότητα σε οργανική ουσία μικρότερη του 1%.
3.Σε περίπτωση αποτυχίας της καλλιέργειας να σπέρνετε μόνο σιτάρι την ίδια χρονιά χωρίς να γίνει επανάληψη της εφαρμογής.
Το GLEAN 75 WG θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε μίγμα δοχείου με 0,1% μη ιονικό επιφανειοδραστικό π.χ. Trend για την καταπολέμηση των ζιζανίων: Galium aparine, Bilderdykia convolvulus and Veronica hederifolia. Το GLEAN 75 WG σε μίγμα δοχείου με 0,1% μη ιονικό επιφανειοδραστικό έδειξε μέτρια αποτελεσματικότητα (αποτελεσματικότητα 75-85 %) κατά του Lolium rigidum.
ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ
-Φυλάξτε το χωριστά από άλλα φυτοφάρμακα, λιπάσματα και σπόρους.
-Χρησιμοποιείτε χωριστά ψεκαστικά μέσα για τα ζιζανιοκτόνα.
-Μη σπέρνετε και μη φυτεύετε άλλη καλλιέργεια εκτός από σιτηρά για 3 ολοκληρωμένες καλλιεργητικές περιόδους και όχι νωρίτερα από 36 μήνες από την εφαρμογή του GLEAN 75 WG.
-Σε περίπτωση αποτυχίας της καλλιέργειας μπορεί να σπαρεί μόνο σιτάρι.
-Αποφύγετε τη χρήση του σε πολύ αλκαλικά εδάφη (pH>7.9). Να μην εφαρμόζεται σε αμμώδη και αμμοπηλώδη εδάφη και εδάφη με περιεκτικότητα σε οργανική ουσία μικρότερη του 1 % για την αποφυγή της ρύπανσης του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα.
-Μη ρυπαίνετε αρδευτικό ή πόσιμο νερό και γειτονικές ευαίσθητες καλλιέργειες.
-Μην ψεκάζετε όταν φυσάει.
-Ψεκάστε με πίεση μικρότερη από 2.5 ατμόσφαιρες (40 psi).
-Χρησιμοποιείστε μπεκ τύπου σκούπας.
-Μην το χρησιμοποιείτε σε καλλιέργειες για τις οποίες δεν συνιστάται.
-Αμέσως μετά τον ψεκασμό:
-Αδειάστε το βυτίο τελείως και γεμίστε το βυτίο και όλα τα μέρη του ψεκαστικού με καθαρό νερό.-Αδειάστε το ξανά.-Μισογεμίστε το βυτίο με καθαρό νερό, προσθέστε 1 λίτρο οικιακή αμμωνία (περιεκτικότητας 3%) για κάθε 100 λίτρα νερό και απογεμίστε με καθαρό νερό.
-Γεμίστε όλα τα μέρη του ψεκαστικού, αφήστε να κυκλοφορήσει το διάλυμα μέσω των σωληνώσεων για τουλάχιστον 15 λεπτά με συνεχή ανάδευση και αδειάστε τελείως. ▪ Για να αφαιρεθούν όλα τα ίχνη του διαλύματος, ξεπλύντε σχολαστικά το βυτίο και όλα τα μέρη του ψεκαστικού με άφθονο καθαρό νερό. Αφαιρέστε και καθαρίστε χωριστά σε διάλυμα αμμωνίας ίδιας συγκέντρωσης τα μπεκ και τα φίλτρα. Το ψεκαστικό να μην στραγγίζεται ή ξεπλένεται σε έδαφος που καλλιεργείται ή πρόκειται να καλλιεργηθεί. Ξεπλύντε 3 φορές τα κενά υλικά συσκευασίας. Ρίξτε τα νερά στο ψεκαστικό. Μην ξαναχρησιμοποιείτε τα κενά υλικά συσκευασίας για οποιαδήποτε άλλη χρήση. Τρυπήστε ή κάψτε τα καθαρά κενά υλικά συσκευασίας ή απομακρύνετέ τα με άλλο τρόπο σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ
Η συνεχής χρήση στον ίδιο αγρό ζιζανιοκτόνων που έχουν παρόμοιο τρόπο δράσης οδηγεί συχνά στην επιλογή ανθεκτικών βιοτύπων ζιζανίων στα χρησιμοποιούμενα ζιζανιοκτόνα. Τέτοιοι βιότυποι αν δεν καταπολεμηθούν πολλαπλασιάζονται γρήγορα και επικρατούν έναντι των ευαίσθητων βιοτύπων.
Ένας βιότυπος ενός ευαίσθητου ζιζανίου θεωρείται ανθεκτικός σε κάποιο ζιζανιοκτόνο όταν επιβιώνει μετά από ορθή εφαρμογή της συνιστώμενης δόσης του.
Η ανάπτυξη ανθεκτικών βιοτύπων ενός είδους ζιζανίου μπορεί να αποφευχθεί ή να επιβραδυνθεί με την εναλλαγή (ή ανάμειξη) αποτελεσματικών ζιζανιοκτόνων που έχουν διαφορετικό τρόπο δράσης ή με την χρησιμοποίηση εάν είναι δυνατόν εναλλακτικών πρακτικών καταπολέμησης (π.χ. καλλιέργεια του εδάφους).
Τύπος έγκρισης: Επανέγκριση (άρθρο 80.5). Σκευάσματα που υπέβαλαν φάκελο προ 6/2011 και εγκρίθηκαν με το ΠΔ 115
Λήξη έγκρισης: 31/12/2020
ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ
Παρασκευάζεται από την:
FMC international Switzerland Sarl (Vernier)
Chemin de Blandonnet 8
CH 1214
Vernier
SWITZERLAND

Επιστροφή στην αναζήτηση