Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ZEUS

Χρήση του ζιζανιοκτόνου ZEUS

ZEUS

Iodosulfuron-methyl-sodium 1%

Βρέξιμοι Κόκκοι (WG) / Βοηθητικές ουσίες: 72.7%


Το σκευασμα εχει αποσυρθεί

Δείτε αν κυκλοφορούν άλλα σκευάσματα με τη δραστική ουσία Iodosulfuron-methyl-sodium ,
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευασματος: Μεταφυτρωτικό διασυστηματικό ζιζανιοκτόνο για την καταπολέμηση αγρωστωδών και πλατυφύλλων ζιζανίων σε σιτάρι (μαλακό και σκληρό) και triticale. Το ZEUS είναι μίγμα δύο δραστικών συστατικών. Το Propoxycarbazone απορροφάται κυρίως από τις ρίζες και δευτερευόντως από το φύλλωμα. Το Iodosulfuron απορροφάται κυρίως από τα φύλλα και δευτερευόντως από τη ρίζα. Το ZEUS μεταφέρεται ταχύτατα σε όλα τα μέρη του φυτού. Τα δύο συστατικά ανήκουν στην κατηγορία παρεμποδιστών του ενζύμου Acetolactate Synthase (ALS) και παρεμποδίζουν τη βιοσύνθεση σημαντικών αμινοξέων στα ευαίσθητα φυτά Η πλήρης αποτελεσματικότητα επέρχεται 4 εβδομάδες από την εφαρμογή του σκευάσματος.
Τρόπος Εφαρμογής: Ψεκασμός φυλλώματος με 20-40 λίτρα νερό ανά στρέμμα με πίεση 2,5-3 atm. (38-45 PSI) και μπεκ τύπου σκούπας.
Να μην ψεκάζετε μετά το πέρας του αδελφώματος
Μην χρησιμοποιείτε το προϊόν σε καλλιέργειες που υποφέρουν από υδατικό στρες, χαμηλές θερμοκρασίες, έλλειψη θρεπτικών στοιχείων ή άλλους παράγοντες που μειώνουν την ανάπτυξη των φυτών.
Αποφύγετε τη διασπορά του ψεκαστικού υγρού σε γειτονικές καλλιέργειες που δεν αναφέρονται στην ετικέτα.
Μην το εφαρμόζετε όταν φυσάει.

Το ZEUS ανήκει στην κατηγορία παρεμποδιστών του ενζύμου Acetolactate Synthase (ALS). Για την αποφυγή ανάπτυξης ανθεκτικότητας, συνιστάται η εναλλαγή ή συνδυασμός με σκευάσματα διαφορετικού τρόπου δράσης ή/και η εναλλαγή καλλιεργειών.
Αν το επόμενο φθινόπωρο ακολουθήσει ελαιοκράμβη ή κριθάρι, να γίνει κατεργασία του εδάφους (όργωμα) πριν τη σπορά.
Σε κάθε περίπτωση, να μεσολαβεί ένα διάστημα 100 ημερών από την εφαρμογή του σκευάσματος πριν τη σπορά ή μεταφύτευση λαχανικών (σταυρανθών, μαρουλιών και άλλων ειδών σαλάτας, σπανακιού, τεύτλων, σέσκουλων, σέλινου, μάραθου).
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του ζιζανιοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Οριστική έγκριση διάθεσης στην αγορά σύμφωνα με τον Κανονισμό 1107/2009, με αμοιβαία αναγνώριση από άλλη χώρα της Ε.Ε.
Λήξη έγκρισης: 06/09/2017
ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ
Παρασκευάζεται από την:
Cheminova A/S (Harboore)
Thyboronvej 78
DK-7673
Harboore
DENMARK
TEL: +45 96909690
FAX: +45 96909691
e-mail: Eric.Nectoux@fmc.com

Επιστροφή στην αναζήτηση