Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

LAUDIS WG

Χρήση του ζιζανιοκτόνου LAUDIS WG

LAUDIS WG

tembotrione 20% / Isoxadifen-ethyl 10%

Βρέξιμοι Κόκκοι (WG) / Βοηθητικές ουσίες: 68.53%


Το σκευασμα εχει αποσυρθεί

Δείτε αν κυκλοφορούν άλλα σκευάσματα με τη δραστική ουσία Isoxadifen-ethyl , tembotrione , Isoxadifen-ethyl ,
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευασματος: Εκλεκτικό ζιζανιοκτόνο της ομάδας των τρικετονών για την μεταφυτρωτική καταπολέμηση αγρωστωδών και πλατύφυλλων ζιζανίων στον αραβόσιτο και στον γλυκό αραβόσιτο. Παρεμποδίζει τη δράση του ενζύμου 4-HPPD (αναστέλλοντας τη βιοσύνθεση των καροτινοειδών) προκαλώντας έντονο μεταχρωματισμό (λεύκανση) των φύλλων των ζιζανίων. Τα πρώτα συμπτώματα εμφανίζονται στα φύλλα 3 με 4 ημέρες μετά την εφαρμογή με το Laudis 30 WG και στη συνέχεια σταδιακά εξαφανίζονται. Τελικά τα ζιζάνια νεκρώνονται μέσα σε 2 εβδομάδες.
Τρόπος Εφαρμογής: Καθολικός ψεκασμός.
Το Laudis 30 WG χρησιμοποιείται τόσο σε αραβόσιτο που προορίζεται για ζωοτροφή (ενσίρωση) όσο και για αραβόσιτο που προορίζεται για την παραγωγή σπόρου. Η ευαισθησία του αραβόσιτου για παραγωγή σπόρου στο Laudis 30 WG ποικίλει. Για το λόγο αυτό συμβουλευτείτε τον ειδικό γεωπόνο πριν από τη χρήση του Laudis 30 WG σε καλλιέργεια για παραγωγή σπόρου.
Να μην ακολουθήσει βροχή ή άρδευση 2 ώρες μετά την εφαρμογή του Laudis 30 WG.
 Εφαρμόζετε το Laudis 30 WG σε καλλιέργειες σε καλή βλαστική κατάσταση. Μην εφαρμόζετε το προϊόν σε φυτά αραβοσίτου που δεν έχουν φυτευτεί σωστά, δεν είναι σε καλή κατάσταση υγείας, υποφέρουν από κρύο, περίσσεια νερού, ξηρασία ή πρόκειται να υποστούν μεγάλες διαφορές θερμοκρασίας.
 Ιδανική θερμοκρασία εφαρμογής 15-25 oC

 Να εφαρμόζεται όταν η σχετική υγρασία είναι πάνω από 60%

 Προφυλάξεις για τις παρακείμενες καλλιέργειες:
- Ψεκάστε σε ήρεμες καιρικές συνθήκες και χωρίς άνεμο.
- Κατά τον ψεκασμό, πρέπει να αποφύγετε οπωσδήποτε τη διασπορά του προϊόντος σε διπλανές καλλιέργειες. Οι καλλιέργειες ζαχαρότευτλου, μπιζελιού, σόγιας, πατάτας, ηλίανθου και ελαιοκράμβης είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες.
Σε περίπτωση αποτυχίας της καλλιέργειας του αραβοσίτου, στην ίδια περίοδο μπορούν να σπαρθούν οι κάτωθι καλλιέργειες:
• Ηλίανθος, μηδική: μετά από όργωμα και αφήνοντας χρονικό διάστημα 30 ημερών μεταξύ της εφαρμογής του Laudis 30 WG και της νέας σποράς
• Αραβόσιτος, ελαιοκράμβη: χωρίς όργωμα και αφήνοντας χρονικό διάστημα τουλάχιστον 7 ημερών μεταξύ της εφαρμογής του Laudis 30 WG και της νέας σποράς

Δεν μπορούν να σπαρθούν οι ακόλουθες καλλιέργειες: σόργο, φασόλια και σόγια.
Μετά την εφαρμογή του Laudis 30 WG, στο πλαίσιο της αμειψισποράς μπορούν να σπαρθούν οι ακόλουθες καλλιέργειες: φασόλια, ηλίανθος, σιτάρι, τριτικάλε, ελαιοκράμβη, μπιζέλια, κριθάρι, λινάρι, σόγια, πατάτα, ζαχαρότευτλα, σόργο και αραβόσιτος.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του ζιζανιοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Προσωρινή έγκριση σύμφωνα με τον Κανονισμό 1107/2009
Λήξη έγκρισης: 16/06/2016
ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ
Παρασκευάζεται από την:
Bayer S.A.S., Bayer CropScience
16 rue Jean-Marie Leclair
CP 90106
69266 Lyon Cedex 09
FRANCE

Επιστροφή στην αναζήτηση