Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

TRIPION E

Χρήση του ζιζανιοκτόνου TRIPION E

TRIPION E

MCPA 15%

Εναιώρημα (λάδι σε νερό) (EW) / Βοηθητικές ουσίες: 80.6%


Το σκευασμα εχει αποσυρθεί

Δείτε αν κυκλοφορούν άλλα σκευάσματα με τη δραστική ουσία MCPA ,
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευασματος: Εκλεκτικό μεταφυτρωτικό διασυστηματικό ζιζανιοκτόνο της ομάδας των φαινοξυαλκανοϊκών για την καταπολέμηση ετησίων και ορισμένων πολυετών ζιζανίων. Απορροφάται από τα φύλλα και μετακινείται διασυστηματικά στους φυτικούς ιστούς συμπλαστικά και αποπλαστικά και συγκεντρώνεται στους νεαρούς μεριστωματικούς ιστούς. Προκαλεί επιναστία και ασύμμετρη ανάπτυξη των φυτών με χαρακτηριστική συστροφή και παραμόρφωση των νεαρών φύλλων και βλαστών.
Τρόπος Εφαρμογής: Ομοιόμορφος μεταμορφωτικός ψεκασμός του φυλλώματος των ζιζανίων. Χρησιμοποιείστε μπέκ τύπου σκούπας και ψεκάστε με πίεση μικρότερη από δύο (2) ατμόσφαιρες (30 PSI).
1. Να μην υπερβαίνεται η μέγιστη συνιστώμενη δόση.
2. Το σκεύασμα μπορεί να συνδυαστεί με σκευάσματα που περιέχουν τη δραστική ουσία propanil.
3. Ιδιαίτερα για την καταπολέμηση του Σκίρπο, Πεντάνευρο του νερού, Κύπερης χρησιμοποιούμε 75 – 100 κ.εκ. σκευάσματος Tripion E και προσθέτουμε την εγκεκριμένη δόση σκευάσματος propanil.
4. Τουλάχιστον για πέντε (5) ημέρες πριν και μετά την εφαρμογή του να μην χρησιμοποιείται στους ορυζώνες άλλο φυτοφάρμακο ή λίπασμα. Ειδικά για οργανοφωσφορικά το διάστημα αυτό θα πρέπει να είναι 14 ημέρες.
5. Οι εφαρμογές γίνονται στις πιο θερμές ώρες της ημέρας, οι δε θερμοκρασίες να μην υπερβαίνουν τους 37oC ή να είναι κάτω από τους 10oC.
6. Αποφύγετε την εφαρμογή σε περίπτωση που προβλέπεται βροχή στις επόμενες 6-8 ώρες από τον ψεκασμό.
Διαχείριση ανθεκτικότητας
-Να γίνεται εναλλαγή χρήσης με ζιζανιοκτόνα με διαφορετικό τρόπο δράσης. Η εφαρμογή να γίνεται όταν είναι απαραίτητο με βάση υφιστάμενα όρια οικονομικής ζημιάς.
-Το σκεύασμα θα πρέπει να εφαρμόζεται στις προτεινόμενες δόσεις και με τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται καλή και ομοιόμορφη κάλυψη της φυλλικής επιφάνειας με το συνιστώμενο ψεκαστικό υγρό.

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Εγκριση έκτακτης ανάγκης (άρθρο 53)
Λήξη έγκρισης: 11/09/2014
ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ
Παρασκευάζεται από την:
SIPCAM SPA
Via Sempione 195
20016
Pero Milan
ITALY
TEL: +39 02 35378118
FAX: +39 02 3390275

Επιστροφή στην αναζήτηση