Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

CORUM SL

Χρήση του ζιζανιοκτόνου CORUM SL

CORUM SL

Bentazone 48% / Imazamox 2.24%

Πυκνό Διάλυμα (SL) / Βοηθητικές ουσίες: 41.7%


Το σκευασμα εχει αποσυρθεί

Δείτε αν κυκλοφορούν άλλα σκευάσματα με τη δραστική ουσία Imazamox , Bentazone , Imazamox ,
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευασματος: Το CORUM είναι μεταφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο για τη σόγια. Απορροφάται τόσο από το φύλλωμα όσο και από το ριζικό σύστημα των φυτών και από εκεί μεταφέρεται διασυστηματικά στα σημεία ανάπτυξης των ευαίσθητων ζιζανίων. Με αυτόν τον τρόπο, προκαλεί αρχικά ανάσχεση της ανάπτυξής τους, κιτρίνισμα και νέκρωση του φυλλώματος και τελικά νέκρωση των φυτών που πραγματοποιείται εντός 1-2 εβδομάδων περίπου.
Τρόπος Εφαρμογής: Καθολικός ψεκασμός.
1. Η συνιστώμενη δόση εφαρμογής μπορεί να διαιρεθεί εξίσου σε 2 εφαρμογές με μεσοδιάστημα εφαρμογών 1-2 εβδομάδες, ανάλογα με τις περιβαλλοντικές συνθήκες. Σε αυτή την περίπτωση, συνιστάται η πρώτη εφαρμογή να γίνεται στο στάδιο του πρώτου πραγματικού φύλλου των φυτών της σόγιας.
2. Για να επιτευχθεί η μέγιστη ζιζανιοκτόνος δράση, το CORUM πρέπει να εφαρμόζεται σε ζιζάνια υπό έντονη ανάπτυξη και μάλιστα στα πρώτα στάδια της ανάπτυξής τους. Επίσης, δεν πρέπει να βρέξει για τουλάχιστον 5-6 ώρες μετά την εφαρμογή του, προκειμένου το προϊόν να απορροφηθεί από τα ευαίσθητα ζιζάνια σε ικανή ποσότητα.
3. Για να εξασφαλίσετε τη σταθερή αποτελεσματικότητα εναντίον των ζιζανίων, συνιστάται να χρησιμοποιείτε το CORUM σε συνδυασμό με το επιφανειοδραστικό σκεύασμα DASH HC, σύμφωνα με τις προαναφερθείσες οδηγίες.
4. Όταν παρατηρείται υψηλή προσβολή από αγρωστώδη ζιζάνια, συνιστάται να χρησιμοποιείτε το CORUM σε συνδυασμό με ένα αγρωστωδοκτόνο.
Μην υπερβαίνετε τη δόση 100 γραμ./στρέμμα/έτος bentazone.
Σε περίπτωση αντικατάστασης της προστατευόμενης καλλιέργειας, μπορεί να γίνει σπορά φασολιών, αρακά, μηδικής, ρεβυθιών, τριφυλλιού, μαρουλιού και ραντίτσιο.
Αφήστε να περάσουν τουλάχιστον 4 μήνες για τη σπορά λάχανου, κριθαριού, πατάτας, τομάτας και ποικιλιών/υβριδίων αραβοσίτου ή ηλίανθου που δεν είναι αποδεδειγμένα ανθεκτικά στα ιμιδαζολινονικά ζιζανιοκτόνα.
Αφήστε να περάσουν τουλάχιστον 6 μήνες και κάνετε άροση του εδάφους πριν τη σπορά ζαχαρότευτλων ή ελαιοκράμβης.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του ζιζανιοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Εγκριση έκτακτης ανάγκης (άρθρο 53)
Λήξη έγκρισης: 15/09/2014
ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ
Παρασκευάζεται από την:
BASF SE Crop Protection Division
P.O. Box 120
67056
Ludwigshafen
GERMANY

Επιστροφή στην αναζήτηση