Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

MONSOON ACTIVE

Χρήση του ζιζανιοκτόνου MONSOON ACTIVE

MONSOON ACTIVE

foramsulfuron 3.15%

Ελαιώδες εναιώρημα (OD) / Βοηθητικές ουσίες: 95.58%


Το σκευασμα εχει αποσυρθεί

Δείτε αν κυκλοφορούν άλλα σκευάσματα με τη δραστική ουσία foramsulfuron ,
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευασματος: Διασυστηματικό εκλεκτικό ζιζανιοκτόνο για την μεταφυτρωτική καταπολέμηση αγρωστωδών και πλατύφυλλων ζιζανίων στον αραβόσιτο. To Monsoon Active είναι μίγμα δύο δραστικών ουσιών, του foramsulfuron-sodium και του thiencarbazone-methyl, οι οποίες δρούν μέσω της παρεμπόδισης του ενζύμου οξειγαλακτική συνθετάση (ALS). To foramsulfuron-sodium απορροφάται κυρίως από τα φύλλα και σε πολύ μικρό βαθμό από τις ρίζες και στη συνέχεια μεταφέρεται τόσο με τον ανιόντα όσο και με τον κατιόντα χυμό. Το thiencarbazone-methyl απορροφάται αμέσως από τα φύλλα και από τις ρίζες και στη συνέχεια μεταφέρεται τόσο με τον ανιόντα όσο και με τον κατιόντα χυμό. Η ανάπτυξη των ζιζανίων σταματά αμέσως μετά την εφαρμογή με το Monsoon Active ενώ η πλήρης νέκρωσή τους επέρχεται σε διάστημα 1-3 εβδομάδων.
Τρόπος Εφαρμογής: Καθολικός ψεκασμός.
Ύστερα από μια περίοδο χαμηλών θερμοκρασιών (λιγότερο από 10°C), καθυστερήστε την εφαρμογή με το Monsoon Active μέχρι η καλλιέργεια να επανέλθει στη φυσιολογική της κατάσταση.
Εφαρμόστε σε ευνοϊκές καιρικές συνθήκες με θερμοκρασία 10-25°C. Αποφύγετε τη διασπορά του ψεκαστικού υγρού σε γειτονικές καλλιέργειες και ιδιαίτερα σε παντζάρι και ηλίανθο.
Σε περίπτωση αποτυχίας της καλλιέργειας του αραβοσίτου, στην ίδια περίοδο μπορεί να καλλιεργηθεί μετά το όργωμα του χωραφιού μόνο αραβόσιτος και η επανάληψη της σποράς μπορεί να γίνει 6 εβδομάδες μετά την εφαρμογή του Monsoon Active.
Χειμερινά σιτηρά (σιτάρι, κριθάρι) μπορούν να σπαρούν 5 μήνες μετά την εφαρμογή και αφού προηγηθεί όργωμα του χωραφιού.
Ανοιξιάτικες καλλιέργειες την επόμενη περίοδο (ηλίανθος, ζαχαρότευτλα, αρακάς, φασόλια, σόγια, πατάτα και σόργο) μπορούν να σπαρούν 9-11 μήνες μετά την εφαρμογή και αφού προηγηθεί όργωμα του χωραφιού.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του ζιζανιοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Προσωρινή έγκριση σύμφωνα με τον Κανονισμό 1107/2009
Λήξη έγκρισης: 09/11/2018
ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ
Παρασκευάζεται από την:
Bayer S.A.S., Bayer CropScience
16 rue Jean-Marie Leclair
CP 90106
69266 Lyon Cedex 09
FRANCE

Επιστροφή στην αναζήτηση