Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

GARLON DUO 270 EW

Χρήση του ζιζανιοκτόνου GARLON DUO 270 EW

GARLON DUO 270 EW

Triclopyr 24% / Aminopyralid 3%

Εναιώρημα (λάδι σε νερό) (EW) / Βοηθητικές ουσίες: 66.49%


Κάντε κλικ για να δείτε τις δόσεις αναλυτικά και τις οδηγίες χρήσης του σκευασματος.

Επιτρεπόμενα πεδία εφαρμογής:

Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευασματος: To GARLON DUO είναι ένα ζιζανιοκτόνο που δρά από φυλλώματος για μακροχρόνιο έλεγχο ετησίων και πολυετών πλατύφυλλων ζιζανίων (herbaceous και ξυλωδών/ημιξυλωδών) σε μη καλλιεργούμενες εκτάσεις (επιφάνειες καλυμμένες με βλάστηση οι οποίες δεν χρησιμοποιούνται για καλλιέργεια και υπόκεινται σε ελάχιστη, μη εντατική διαχείριση όπως για παράδειγμα αεροδρόμια, αναχώματα σιδηροδρόμων, άκρα δρόμων, βιομηχανικές περιοχές, περιοχές παραγωγής ενέργειας, διαχείριση αντιπυρικών ζωνών, χώροι αναψυχής κ.ά). Και τα δύο δραστικά συστατικά triclopyr & aminopyralid ανήκουν στην ομάδα ζιζανιοκτόνων του pyridine carboxylic acid. Απορροφώνται γρήγορα από τα φυτά και μεταφέρονται, για να συσσωρευτούν στο μεριστωματικό ιστό. Στα ευαίσθητα είδη και τα δύο δραστικά συστατικά προκαλούν συμπτώματα αυξινών. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται η επιμήκυνση του στελέχους, η πρόωρη γήρανση και τελικά η διακοπή της ανάπτυξης και γρήγορη νέκρωση.
Τρόπος Εφαρμογής: Εφαρμόστε το σε αναπτυσσόμενα ζιζάνια (για τη θαμνώδη βλάστηση και τα ξυλώδη είδη από τα μέσα Μαΐου μέχρι τα μέσα Αυγούστου).
Εφαρμόστε με μπεκ μεσαίας διαμέτρου μέχρι αρχικής απορροής.
Συνιστώνται εφαρμογές χαμηλής πίεσης (χαμηλότερης από 2 ατμόσφαιρες.
Εξοπλισμός εφαρμογής:
Α)«Μάνικα ψεκασμού» με ένα ακροφύσιο προσαρμοσμένο σε μηχανοκίνητο όχημα.
Β)Ψεκαστήρας πλάτης με «μάνικα ψεκασμού» και ένα ακροφύσιο.
Εφαρμόστε το προϊόν με εφαρμογή σε στοχευόμενο σημείο (spot application) κατευθυνόμενη στους θάμνους-στόχους.
Αποφύγετε την εφαρμογή όταν αναμένεται βροχή μέσα στην επόμενη 1 ώρα.
Αν μετά την εφαρμογή Garlon Duo το έδαφος πρόκειται να καλλιεργηθεί, συνίσταται να σπαρθεί καλλιέργεια στενόφυλλων (π.χ. δημητριακά), μετά από 2 μήνες από την εφαρμογή του σκευάσματος, και αφού προηγηθεί βαθιά άροση. Αν πρέπει να σπαρθεί άλλη καλλιέργεια, αφού προηγηθεί βαθιά άροση, πρέπει να τηρηθούν τα παρακάτω διαστήματα ασφαλείας:
- 6 μήνες γα τεύτλα και αραβόσιτο
- 12 μήνες για ηλίανθο, μηδική και τριφύλλι
- 18 μήνες γα ψυχανθή (φασόλια, μπιζέλια) και πατάτα”
Συνιστάται η αποφυγή επανεισόδου ή χειρισμού γενικότερα, μέχρις ότου στεγνώσει πλήρως το ψεκαστικό υγρό. Σε περίπτωση εισόδου του εργάτη στον αγρό μετά τον ψεκασμό να φορά κατάλληλη ενδυμασία και γάντια.
ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ ΖΩΑ μακριά από τις ψεκασμένες περιοχές για 15 ημέρες τουλάχιστον ή μέχρις ότου το φύλλωμα ψεκασμένων ζιζανίων έχει ξεραθεί τελείως και έχει γίνει ακατάλληλο για βόσκηση.
Φυτοτοξικότητα:
Άλλα φυτά (κοντινές και γειτονικές καλλιέργειες).
Προσοχή είναι επιβλαβές για τις γειτονικές καλλιέργειες. Μην ψεκάζετε κοντά σε καλλιέργειες ευαίσθητες στα ζιζανιοκτόνα τύπου phenoxy δηλαδή αμπέλια, οπωροφόρα, ηλίανθο, ελαιοκράμβη, ψυχανθή, λαχανικά και καλλωπιστικά, καπνό, τεύτλα και πατάτες. Ψεκάστε μόνο όταν ο καιρός είναι ήρεμος χωρίς ανέμους, και με θερμοκρασίες χαμηλότερες από 20°C υπό σκιάν. Μην εφαρμόζετε σε αμπέλια και οπωροφόρα. Αποφύγετε την εφαρμογή στη βάση των φύλλων των δέντρων.
Μην χρησιμοποιείτε το χορτάρι των περιοχών που ψεκάστηκαν με GARLON DUO για τη δημιουργία λιπάσματος (compost) ή για ζωοτροφή.
Μην χρησιμοποιείτε το χορτάρι που ψεκάστηκε με GARLON DUO για να ταΐσετε τα ζώα ή για να φτιάξετε λίπασμα (compost).
Μην χρησιμοποιείτε κοπριά από ζώα που ταΐστηκαν με τροφές ψεκασμένες με GARLON DUO σε ευαίσθητες καλλιέργειες π.χ. μπιζέλια, φασόλια και άλλα ψυχανθή, ζαχαρότευτλα, καρότα και σκιαδανθή (Umbelliferae) πατάτες και τομάτες, μαρούλια και άλλα σταυρανθή (Compositae) ή σε χωράφια που προορίζονται για τέτοιες καλλιέργειες.

Συσκευασία:
-Είδος-Μέγεθος (λίτρα)-Υλικό: Φιάλη 0.15, 0.20, 0.25,0.30, 0.40, 0.5, 1, 2, 3, 5 PET.

Τύπος έγκρισης: Προσωρινή έγκριση σύμφωνα με τον Κανονισμό 1107/2009
Λήξη έγκρισης: 07/07/2017
Ημερομηνία απόσυρσης: 13/09/2023

Σημείωση: Οσα σκευάσματα εμφανίζονται στους καταλόγους, παρόλο που η ημερομηνία λήξης τους είναι προγενέστερη της σημερινής, για τα οποία δεν υπάρχει ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ή δεν εμφανίζεται η λέξη ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ, η έγκρισή τους είναι σε ισχύ και βρίσκονται σε διαδικασία ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS08+GHS09

Επιστροφή στην αναζήτηση