Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

AURA 20 EC

Χρήση του ζιζανιοκτόνου AURA 20 EC

AURA 20 EC

Profoxydim 20%

Γαλακτοποιήσιμο υγρό (EC) / Βοηθητικές ουσίες: 77.89%


Το σκευασμα εχει αποσυρθεί

Δείτε αν κυκλοφορούν άλλα σκευάσματα με τη δραστική ουσία Profoxydim ,
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευασματος: Διασυστηματικό, εκλεκτικό ζιζανιοκτόνο για την μεταφυτρωτική καταπολέμηση της Μουχρίτσας στο Ρύζι. Απορροφάται κυρίως από τα φύλλα και δευτερευόντως από την ρίζα, μεταφερόμενο σε όλα τα υπό ανάπτυξη φυτικά μέρη, προκαλώντας την καταστροφή των μεριστωματικών ιστών του βλαστού και των ριζών.
Τρόπος Εφαρμογής: Ψεκασμός καλύψεως σε συνδυασμό με DASH HC. Συστήνεται ομοιόμορφη εφαρμογή με μπεκ τύπου σκούπα και χαμηλή πίεση ψεκασμού (2-4 bar).
Το DASH HC θα πρέπει να χρησιμοποιείται πάντα σε δόση που εξαρτάται από τον όγκο του ψεκαστικού υγρού, τον πληθυσμό και την ανάπτυξη των ζιζανίων.
Η υψηλότερη συγκέντρωση DASH HC (0.4%) συνιστάται σε οψιμότερα στάδια ανάπτυξης της καλλιέργειας και των ζιζανίων, υψηλότερη πυκνότητα της καλλιέργειας και όταν επικρατούν ξηροθερμικές συνθήκες.
2) Διαχείριση νερού: 2-3 ημέρες πριν από την εφαρμογή να αδειάζονται τα τηγάνια έτσι ώστε τουλάχιστον τα 2/3 της επιφάνειας των ζιζανίων να βρίσκεται εκτεθειμένη στο ψεκαστικό διάλυμα. Τα τηγάνια συμπληρώνονται κανονικά με νερό 2-4 ημέρες μετά την εφαρμογή.
3) Η εφαρμογή να γίνεται σε στεγνή βλάστηση και πάντα κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης των ζιζανίων.
4) Αντίξοες κλιματικές συνθήκες (ξηρασία, χαμηλές θερμοκρασίες, ισχυροί άνεμοι ή χαλαζοπτώσεις) καθώς και προσβολές από μύκητες ή έντομα, μπορούν να επηρεάσουν την αποτελεσματικότητα ή/και την εκλεκτικότητα του AURA®.
5) Η εφαρμογή του σκευάσματος σε υψηλές δόσεις, σε ημέρες με υψηλή ηλιοφάνεια και σε περίπτωση διπλοπερασμάτων, μπορεί να προκαλέσει κιτρίνισμα των φύλλων το οποίο εξαφανίζεται σε 3-4 εβδομάδες.
6) Βροχοπτώσεις, ακόμη και μια ώρα μετά την εφαρμογή του σκευάσματος, δεν επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα του.
7) Συστήνεται μια (1) εφαρμογή του σκευάσματος ανά καλλιεργητική περίοδο, μέχρι το τέλος του αδερφώματος του ρυζιού.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του ζιζανιοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Νέα έγκριση (CMS) (άρθρο 37.4)
Λήξη έγκρισης: 31/07/2023
ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ
Παρασκευάζεται από την:
BASF SE (Ludwigshafen)
Carl-Bosch-Strasse 38
67056
Ludwigshafen
GERMANY

Επιστροφή στην αναζήτηση