Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ALLEGORY

Χρήση του ζιζανιοκτόνου ALLEGORY

ALLEGORY

Glyphosate 18% / MCPA 18%

Πυκνό Διάλυμα (SL) / Βοηθητικές ουσίες: 66.5%


Το σκευασμα εχει αποσυρθεί

Δείτε αν κυκλοφορούν άλλα σκευάσματα με τη δραστική ουσία Glyphosate , MCPA , MCPA ,
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευασματος: Διασυστηματικό μεταφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο φυλλώματος για την καταπολέμηση ετήσιων και πολυετών (αγρωστωδών και πλατύφυλλων) ζιζανίων σε διάφορες καλλιέργειες καθώς και για την αντιμετώπιση των λαίμαργων στην ελιά. Συνδυασμός ενός μη εκλεκτικού ζιζανιοκτόνου (glyphosate) και ενός ορμονικού (MCPA). Το glyphosate απορροφάται από τα φύλλα και τους τρυφερούς βλαστούς των ζιζανίων και παρεμποδίζει το ένζυμο EPSPS αναστέλλοντας την βιοσύνθεση των αρωματικών αμινοξέων. Το MCPA απορροφάται από τα φύλλα και τις ρίζες των πλατύφυλλων ζιζανίων και μετακινείται δια μέσου συμπλάστη και αποπλάστη και συγκεντρώνεται στους νεαρούς μεριστωματικούς ιστούς, όπου ανατρέπει την ανάπτυξη των ζιζανίων.
Τρόπος Εφαρμογής: Ομοιόμορφος ψεκασμός του φυλλώματος των ζιζανίων με 20-40 λίτρα νερού στο στρέμμα, χωρίς να έλθουν σε επαφή τα σταγονίδια με το φύλλωμα ή τους τρυφερούς βλαστούς ή τους καρπούς των καλλιεργειών προς αποφυγήν τυχόν συσσώρευσης υπολειμμάτων στους καρπούς. Χρησιμοποιείτε μπεκ τύπου σκούπας και ψεκάστε με πίεση μικρότερη από 2 ατμόσφαιρες (30 PSI).
1.Ο ψεκασμός επιτρέπεται μόνο σε εγκατεστημένους οπωρώνες από το 3ο-4ο έτος φύτευσής τους και μετά, ανάλογα με την ανάπτυξη των φυτών.
2.Στην καλλιέργεια της Ελιάς να μην εφαρμόζεται εφόσον παρατηρηθεί καρπόπτωση.
- Μην ψεκάζετε όταν φυσάει. Συγκεκριμένα, κατά την εφαρμογή η ταχύτητα του ανέμου δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 1,5m/sec.
- Το ποσοστό σταγόνας μεγέθους κάτω των 100μm δεν πρέπει να υπερβαίνει το 2%.
- Κατά την εφαρμογή η θερμοκρασία δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 20°C.
- Ο ψεκασμός των ζιζανίων πρέπει να είναι κατευθυνόμενος αποφεύγοντας την επαφή των σταγονιδίων του ψεκαστικού διαλύματος με φύλλωμα, τρυφερούς βλαστούς, παραφυάδες και μη επουλωμένες πληγές κλαδέματος.
- Το προϊόν μπορεί να βλάψει ευαίσθητες καλλιέργειες (σταυρανθή, ψυχανθή, κολοκυνθοειδή, ηλίανθο, μαρούλι, τεύτλα, τομάτα, αμπέλι, στραμώνιο, καπνά, καλλωπιστικά και καρποφόρους θάμνους, γι΄αυτό αποφύγετε την επαφή του προϊόντος με τις καλλιέργειες αυτές, ακόμη και με τη μορφή αερομεταφερόμενων σταγονιδίων του ψεκαστικού διαλύματος και μην το εφαρμόζετε όταν οι ευπαθείς καλλιέργειες βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 20 μέτρων.
- Χρησιμοποιείτε ξεχωριστά ψεκαστικά μέσα για τα ζιζανιοκτόνα.
Διαχείριση ανθεκτικότητας: Να εφαρμόζονται εναλλακτικές μέθοδοι αντιμετώπισης των ζιζανίων (μηχανική μέθοδος, καλλιεργητικά μέτρα κλπ) όπου αυτό είναι δυνατό και να γίνεται εναλλαγή ζιζανιοκτόνων (ζιζανιοκτόνα με διαφορετικό τρόπο δράσης) για την αποφυγή ανάπτυξης ανθεκτικότητας των ζιζανίων στις δραστικές ουσίες glyphosate και MCPA.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του ζιζανιοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Οριστική έγκριση διάθεσης στην αγορά σύμφωνα με τον Κανονισμό 1107/2009, με αμοιβαία αναγνώριση από άλλη χώρα της Ε.Ε.
Λήξη έγκρισης: 19/10/2016
ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ

Επιστροφή στην αναζήτηση