Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

AUXO EC

Χρήση του ζιζανιοκτόνου AUXO EC

AUXO EC

Bromoxynil 26.2% / tembotrione 5% / Isoxadifen-ethyl 2.5%

Γαλακτοποιήσιμο υγρό (EC) / Βοηθητικές ουσίες: 67.39%


Πεδία εφαρμογής / Eγκρίσεις σκευάσματος

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τις εγκρισεις του σκευάσματος σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης, δραστικές ουσίες, δόσεις σκευάσματος και τρόπο εφαρμογής του AUXO EC εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευασματος: Μεταφυτρωτικό εκλεκτικό ζιζανιοκτόνο για την αντιμετώπιση αγρωστωδών και πλατύφυλλων ζιζανίων στην καλλιέργεια του αραβοσίτου. Το Auxo EC είναι μίγμα δύο δραστικών ουσιών, του tembotrione και του bromoxynil. To tembοtrione απορροφάται γρήγορα από τα φύλλα μετά την εφαρμογή με το Auxo EC και μεταφέρεται στα αναπτυσσόμενα μέρη των ζιζανίων. Δρα παρεμποδίζοντας τη δράση του ενζύμου 4-HPPD (αναστέλλοντας τη βιοσύνθεση των καροτινοειδών) προκαλώντας έντονο μεταχρωματισμό (λεύκανση) των φύλλων των ζιζανίων. Τα πρώτα συμπτώματα εμφανίζονται στα φύλλα 3 με 5 ημέρες μετά την εφαρμογή με το Auxo EC και στη συνέχεια σταδιακά εξαφανίζονται. Τελικά τα ζιζάνια νεκρώνονται μέσα σε 2 εβδομάδες. Το bromoxynil είναι ζιζανιοκτόνο επαφής και δρα παρεμποδίζοντας τη λειτουργία της φωτοσύνθεσης. Απορροφάται από τα φύλλα και παρουσιάζει γρήγορη δράση προκαλώντας τα πρώτα συμπτώματα στα ζιζάνια τις πρώτες ημέρες μετά την εφαρμογή.
Τρόπος Εφαρμογής: Καθολικός ψεκασμός.
-Συστήνεται η εφαρμογή να πραγματοποιείται με τρακτέρ με κλειστή καμπίνα.
-Ψεκάστε σε ήρεμες καιρικές συνθήκες και χωρίς άνεμο.
-Κατά τον ψεκασμό, πρέπει να αποφύγετε οπωσδήποτε τη διασπορά του προϊόντος σε διπλανές καλλιέργειες. Οι καλλιέργειες λιναριού, ελαιοκράμβης, μπιζελιού, πατάτας, σόγιας, ζαχαρότευτλου, ηλίανθου και αμπελιού είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες.
-Να εφαρμόζονται εναλλακτικές μέθοδοι αντιμετώπισης ζιζανίων (μηχανική μέθοδος, καλλιεργητικά μέτρα κλπ) όπου αυτό είναι δυνατό και να γίνεται εναλλαγή ζιζανιοκτόνων με διαφορετικό τρόπο δράσης για την αποφυγή ανάπτυξης ανθεκτικότητας.
Σε περίπτωση αποτυχίας της καλλιέργειας του αραβοσίτου, στην ίδια περίοδο μπορούν να σπαρθούν οι κάτωθι καλλιέργειες με ή χωρίς όργωμα του χωραφιού:
- Αραβόσιτος: τουλάχιστον 7 ημέρες μετά την εφαρμογή του Auxo EC
- Eλαιοκράμβη: τουλάχιστον 2 μήνες μετά την εφαρμογή του Auxo EC
- Ηλίανθος, μηδική: μετά από όργωμα και αφήνοντας χρονικό διάστημα 30 ημερών μετά την εφαρμογή του Auxo EC.
Δεν μπορούν να σπαρθούν οι ακόλουθες καλλιέργειες: φασόλια και σόγια.
Μετά την εφαρμογή του Auxo EC, στο πλαίσιο της αμειψισποράς μπορούν να σπαρθούν οι ακόλουθες καλλιέργειες με ή χωρίς όργωμα του χωραφιού: φασόλια, μπιζέλια, λινάρι, αραβόσιτος, ελαιοκράμβη, πατάτα, σόγια, κριθάρι, σιτάρι (σκληρό και μαλακό), τριτικάλε, ζαχαρότευτλα, ηλίανθος και σόργο.
Να μην εισέρχεστε στην ψεκασμένη περιοχή προτού στεγνώσουν εντελώς τα φύλλα. Στην περίπτωση επανεισόδου στην καλλιέργεια μετά τον ψεκασμό φοράτε μακρύ παντελόνι και μακρυμάνικο πουκάμισο. Συστήνεται η χρήση γαντιών.
Φυτοτοξικότητα:
Δεv είvαι φυτoτoξικό στις εγκεκριμένες καλλιέργειες, για τις συvιστώμεvες δόσεις και οδηγίες εφαρμογής.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του ζιζανιοκτόνου

Συσκευασία:
-Είδος: Φιάλη.
-Μέγεθος: 500 κ.εκ., 1 λίτρο, 1,5 λίτρα, 2 λίτρα, 3 λίτρα, 5 λίτρα, 10 λίτρα.
-Υλικό: COEX. (Εξωτερικά HDPE και εσωτερικά PA ή EVOH).

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Νέα έγκριση (ZRMS) (άρθρο 33)
Λήξη έγκρισης: 31/07/2019

Σημείωση: Οσα σκευάσματα εμφανίζονται στους καταλόγους, παρόλο που η ημερομηνία λήξης τους είναι προγενέστερη της σημερινής, για τα οποία δεν υπάρχει ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ή δεν εμφανίζεται η λέξη ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ, η έγκρισή τους είναι σε ισχύ και βρίσκονται σε διαδικασία ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS08+GHS09
Παρασκευάζεται από την:
Bayer S.A.S., Division Crop Science, Environmental Science
16, rue Jean-Marie Leclair, CP 90106
69266
Lyon Cedex 09
FRANCE
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά:
BAYER ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ
Σωρού 18-20, ΜΑΡΟΥΣΙ
15125
ΑΘΗΝΑ
TEL: 210 6166000
FAX: 210 6109100
e-mail: aikaterini.achimastou@bayer.com

Επιστροφή στην αναζήτηση