Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

GULLIVER 50 WG

Χρήση του ζιζανιοκτόνου GULLIVER 50 WG

GULLIVER 50 WG

Azimsulfuron 50%

Βρέξιμοι Κόκκοι (WG) / Βοηθητικές ουσίες: 48.98%


Το σκευασμα εχει αποσυρθεί

Δείτε αν κυκλοφορούν άλλα σκευάσματα με τη δραστική ουσία Azimsulfuron ,
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευασματος: Το GULLIVER είναι εκλεκτικό µεταφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο που απορροφάται από το φύλλωµα και τις ρίζες των ζιζανίων και στη συνέχεια µετακινείται στα σηµεία ανάπτυξής τους. Αµέσως µετά την απορρόφησή του από τα ζιζάνια, σταµατά η ανάπτυξη και ο ανταγωνισµός τους µε την καλλιέργεια του ρυζιού. Τα συµπτώµατα είναι ορατά 10-15 περίπου µέρες µετά την εφαρµογή, σαν τυπικό κιτρίνισµα, νέκρωση και σταδιακός θάνατος των ζιζανίων.
Τρόπος Εφαρμογής: Καθολικός ψεκασµός φυλλώµατος µε πίεση 1-2 ατµόσφαιρες µε τα συνήθη ψεκαστικά εδάφους µε 20-40 λίτρα νερού/στρέµµα και µπεκ τύπου σκούπας. Αποφύγετε την εφαρμογή με ψεκαστήρα πλάτης.
1. Με σκοπό την εξασφάλιση της καλύτερης αποτελεσματικότητας του ζιζανιοκτόνου µετά την εφαρµογή του GULLIVER είναι απαραίτητη η κατάλληλη διαχείριση του νερού του ορυζώνα ως εξής:
• Εφαρμογή σε πλημυρισμένα τηγάνια (5-10 cm βάθος νερού): Μην απομακρύνετε το νερό για τουλάχιστον 5-7 ημέρες μετά την εφαρμογή.
• Εφαρμογή σε έδαφος κορεσμένο νερού : Απομακρύνετε το νερό 1-3 ημέρες πριν την εφαρμογή αφήνοντας νερό βάθους 0 - 2 cm – Εφαρμόστε το σκεύασμα, μην απομακρύνετε το νερό και μην επανεισάγετε νερό όσο το επιτρέπει η καλλιέργεια και πάντως όχι πριν περάσουν 2-5 ημέρες μετά την εφαρμογή.
• Σε περίπτωση βροχής, κατά την διάρκεια της εφαρμογής ή εντός 6 ωρών από την εφαρµογή, µπορεί να µειωθεί η αποτελεσματικότητα του ζιζανιοκτόνου.
• Επειδή το GULLIVER έχει µικρή υπολειµµατική διάρκεια, η ζιζανιοκτόνος δράση του αφορά µόνο τα ζιζάνια που είναι παρόντα κατά την στιγµή της εφαρµογής.
• Για την άριστη αποτελεσµατικότητα του σκευάσματος συνιστάται η προσθήκη µη ιονιζόµενου επιφανειοδραστικού TREND 90 SL σε αναλογία 0.1% κατ’ όγκο.

2. Για την Echinochloa crus-galli, Echinochloa sp. η εφαρμογή να γίνεται όταν η καλλιέργεια είναι στο στάδιο των 1-4 φύλλων και πάντα πριν το αδέλφωμα.
3. Για όλα τα λοιπά μονοκοτυλήδονα μη αγρωστώδη και δικοτυλήδονα ζιζάνια (σπόροι και ρίζωμα) στο στάδιο του 1 φύλλου μέχρι των 4-6 φύλλων.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του ζιζανιοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Νέα έγκριση (CMS) (άρθρο 37.4)
Λήξη έγκρισης: 31/12/2022
ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ
Παρασκευάζεται από την:
FMC international Switzerland Sarl (Vernier)
Chemin de Blandonnet 8
CH 1214
Vernier
SWITZERLAND

Επιστροφή στην αναζήτηση