Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

TERRIFIC

Χρήση του ζιζανιοκτόνου TERRIFIC

TERRIFIC

S-metolachlor 96%

Γαλακτοποιήσιμο υγρό (EC) / Βοηθητικές ουσίες: 9.9%


Κάντε κλικ για να δείτε τις δόσεις αναλυτικά και τις οδηγίες χρήσης του σκευασματος.

Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευασματος: Ζιζανιοκτόνο για την καταπολέμηση ετήσιων αγρωστωδών και μερικών πλατύφυλλων ζιζανίων στον αραβόσιτο, στα ζαχαρότευτλα, στο βαμβάκι, στην τομάτα, στην πατάτα, και στον καπνό. H δ.ο. S-metolachlor, απορροφάται κυρίως από το στέλεχος και το κολεόπτιλο και λιγότερο από τις ρίζες. Στα ζιζάνια παρεμποδίζεται η διαίρεση των κυττάρων και την ανάπτυξη βλαστών και ριζών.
Τρόπος Εφαρμογής: Καθολικός ομοιόμορφος ψεκασμός της επιφάνειας του εδάφους, με ψεκαστήρα υψηλού όγκου και ψεκαστικό υγρό 30-60 λίτρα ανά στρέμμα.
*-Ευαίσθητα ζιζάνια: Echinochloa crus-galli (ECHCG )(μουχρίτσα), Digitaria spp.(αιματόχορτο) (DIGSS), Setaria spp (SETSS )(σετάρια), Amaranthusspp. (AMASS )(βλήτο), Solanum nigrum (SOLNI) (αγριοτοματιά), Portulaca oleracea (POROL) (γλυστρίδα), Lolium spp. (LOLSS) (ήρα), Capsella bursa-pastoris (CAPBP) (καψέλλα), Μatricaria spp. (ANTCO )(χαμομήλι), Fumaria spp. (FUMSS) (καπνόχορτο).
-Μετρίως ευαίσθητα ζιζάνια: Chenopodium album (CHEAL ) (λουβαδιά), Polygonum persicaria (POLPE) (αγριοπιπεριά), Cyperus esculentus (CYPES )(κίτρινη κύπερη), Stellaria media (STEME) (στελλάρια).
**Στο βαμβάκι, προσπαρτικά με ελαφρά ενσωμάτωση (3-5 εκ), σε μη αρδευόμενα (ξηρά εδάφη) το TERRIFIC, συνιστάται να συνδυάζεται με Cotoran 90WG.
-Η μεγάλη δόση εφαρμόζεται σε βαρειά εδάφη
-Να μην εφαρμόζεται σε τομάτες που σπέρνονται από σπόρο αλλά μόνο σε τομάτες μεταφυτευόμενες
-Στον αραβόσιτο δεν επιτρέπεται η χρήση για χλωρά ζωοτροφή εάν δεν περάσουν 60 ημέρες
από την εφαρμογή.

Συνδυαστικότητα και φυτοτοξικότητα

Φυτοτοξικότητα:
Δεν είναι φυτοτοξικό στις συνιστώμενες καλλιέργειες και δόσεις εφαρμογής.
Συνδυαστικότητα:
Στην πατάτα (προφυτρωτικά ως προς τα ζιζάνια και την καλλιέργεια) το TERRIFIC, μπορεί να συνδυαστεί με το Sencor 70WG στις χαμηλότερες εγκεκριμένες δόσεις.
Στο βαμβάκι προσπαρτικά με ελαφρά ενσωμάτωση (3-5κ.εκ.) το TERRIFIC, μπορεί να συνδυαστεί με το Cotoran 90WG, στις χαμηλότερες εγκεκριμένες δόσεις.
Επίσης προφυτρωτικά στο βαμβάκι το TERRIFIC, μπορεί να συνδυαστεί με το Cotoran 50SC, στις χαμηλότερες εγκεκριμένες δόσεις.

S-metolachlor:
Συνδυάζεται με: Metribuzin, Fluometuron, Fluometuron,

Αν στην ετικέτα ή οι πίνακες συνδυαστικότητας δεν δίδονται πληροφορίες για τη συνδυαστικότητα, θα πρέπει να γίνεται δοκιµαστική ανάµειξη για να εξετασθεί τουλάχιστον η περίπτωση φυσικής ασυµβατότητας του συνδυασµού.
H προσθήκη των φυτοφαρμάκων με τη σειρά: WP, FL, WDG και EC ή S

Συσκευασία:
-Είδος-Μέγεθος-Υλικό:
1.Φιαλίδιο εντός χαρτοκυτίου. 100 κ.εκ. έως 1 λίτρο. ΗDPE (πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας) και PET.
2.Φιάλη εντός ή εκτός χαρτοκυτίου 100 κ.εκ. έως 2 λίτρα. ΗDPE (πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας) και PET.
3.Μπιτόνι 2 λίτρα έως 25 λίτρα. ΗDPE (πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας) και PET.

Τύπος έγκρισης: Οριστική έγκριση σύμφωνα με τον Κανονισμό 1107/2009
Λήξη έγκρισης: 15/11/2025
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS09

Επιστροφή στην αναζήτηση