Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

Artist WG

Χρήση του ζιζανιοκτόνου Artist WG

Artist WG

Flufenacet 24% / Metribuzin 17.5%

Βρέξιμοι Κόκκοι (WG) / Βοηθητικές ουσίες: 55.5%


Πεδία εφαρμογής / Eγκρίσεις σκευάσματος

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τις εγκρισεις του σκευάσματος σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης, δραστικές ουσίες, δόσεις σκευάσματος και τρόπο εφαρμογής του Artist WG εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευασματος: Το flufenacet είναι εκλεκτικό ζιζανιοκτόνο για προφυτρωτική καταπολέμηση ετήσιων ζιζανίων στην καλλιέργεια της πατάτας. Δρα παρεμποδίζοντας τη διαίρεση και την αύξηση των μεριστωματικών κυττάρων με αποτέλεσμα να σταματά η αύξηση του ριζικού συστήματος και να διακόπτεται η ανάπτυξή των ζιζανίων, τα οποία τελικά νεκρώνονται. Το metribuzin είναι εκλεκτικό διασυστηματικό ζιζανιοκτόνο (υποομάδα Τριαζινόνες) και σε βιοχημικό επίπεδο δρα παρεμποδίζοντας τη λειτουργία του φωτοσυστήματος ΙΙ της φωτοσύνθεσης. Το metribuzin προσλαμβάνεται από τη ρίζα και το φύλλωμα των ζιζανίων και παρουσιάζει ακροπέταλη κίνηση μέσω των αγγείων του ξύλου. Τα συμπτώματα είναι κιτρίνισμα και τελικά νέκρωση των φύλλων.
Τρόπος Εφαρμογής: Ψεκασμός εδάφους με τρακτέρ με καμπίνα κλειστού τύπου, μετά τη σπορά μέχρι και λίγο πριν το φύτρωμα των πατατοφύτων και όταν τα ζιζάνια είναι στο ευαίσθητο στάδιο της ανάπτυξής τους. Η εφαρμογή πραγματοποιείται με μπεκ τύπου σκούπας και πίεση μικρότερη από 3 ατμ. Προκειμένου το προϊόν να δείξει την άριστη δράση του, είναι απαραίτητη η ύπαρξη επαρκούς εδαφικής υγρασίας.
Εάν δεν υπάρχει, συστήνεται ελαφρύ πότισμα εντός 5-6 ημερών μετά την εφαρμογή.
Συστήνεται η εφαρμογή να πραγματοποιείται με ελκυστήρα με κλειστή καμπίνα. Να μην εφαρμόζετε το σκεύασμα με ψεκαστήρα πλάτης.
Δεν παρουσιάζει φυτοτοξικότητα τις συνιστώμενες δόσεις εφαρμογής.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του ζιζανιοκτόνου

Συσκευασία:
-Είδος-Μέγεθος-Υλικό:
1.Σακούλα εντός χαρτοκυτίου. 200 γρ. - 5 κιλά. Τρίφυλλες από PET/AL/PE, σε χάρτινο κουτί.
2.Σακούλες ενισχυμένες 10 κιλά. Τρίφυλλες από PET/ AL/PE ενισχυμένου πάχους.

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Επανέγκριση (άρθρο 80.5). Σκευάσματα που υπέβαλαν φάκελο προ 6/2011 και εγκρίθηκαν με το ΠΔ 115
Λήξη έγκρισης: 15/02/2026
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS08+GHS09

Επιστροφή στην αναζήτηση