Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

AQUAWOOD TIG

IPBC 0.8% / Tebuconazole 0.4%

(LIQ) / Βοηθητικές ουσίες: 98.9%


Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευασματος: Συντηρητικό ξύλου. Μυκητοκτόνο για την πρόσληψη προσβολών από μύκητες του ξύλου.
Τρόπος Εφαρμογής: Προϊόν έτοιμο για χρήση. Αναδεύεστε καλά πριν από κάθε χρήση. Το ξύλο πριν την εφαρμογή θα πρέπει να είναι καθαρό και στεγνό. Η χρήση του προϊόντος θα πρέπει να γίνεται σε καλώς αεριζόμενους χώρους. Δεν επιτρέπεται η χρήση του σε εσωτερικούς χώρους, εκτός από εξώπορτες, πλαίσια παραθύρων και θερμοκήπια. Να μη χρησιμοποιείται σε ξύλο που έρχεται σε άμεση επαφή με τρόφιμα και ζωοτροφές. Το προϊόν δεν θα πρέπει να εφαρμόζεται σε ξύλο που έρχεται σε απευθείας επαφή με το έδαφος και θα είναι μόνιμα εκτεθειμένο στην υγρασία, ή σε ξύλο που θα βρίσκεται σε μόνιμη επαφή με θαλασσινό ή γλυκό νερό. Η ξυλεία που έχει υποβληθεί πρόσφατη κατεργασία με το προϊόν θα πρέπει να αποθηκεύεται σε στεγνά υποστεγαζόμενα μέρη μέχρι να στεγνώσει, ώστε να αποτρέπεται έκπλυση του προϊόντος μέσω του νερού. Οι χρήστες θα πρέπει να φορούν προστατευτικό εξοπλισμό (φόρμες, γάντια κλπ) κατά την εφαρμογή του προϊόντος ή και κατά το χειρισμό ξύλου που έχει υποστεί πρόσφατη κατεργασία με το προϊόν. Απαγορεύεται η πρόσβαση σε ζώα ή και ανθρώπους (εκτός των χρηστών) σε μέρη όπου υπάρχει ξυλεία που έχει εφαρμοστεί ή εφαρμόζεται το προϊόν, για μέχρι και 48 ώρες από την τελευταία εφαρμογή και μέχρι να στεγνώσουν οι ξύλινες επιφάνειες. Το προϊόν απαγορεύεται να χρησιμοποιείται για άλλες χρήσεις εκτός από εκείνες που προβλέπονται και αναφέρονται στην ετικέτα του.
Το προϊόν δεν θα πρέπει να εφαρμόζεται σε ξύλο που έρχεται σε απευθείας επαφή με το έδαφος και θα είναι μόνιμα εκτεθειμένο στην υγρασία, ή σε ξύλο που θα βρίσκεται σε μόνιμη επαφή με θαλασσινό ή γλυκό νερό. Η ξυλεία που έχει υποβληθεί πρόσφατη κατεργασία με το προϊόν θα πρέπει να αποθηκεύεται σε στεγνά υποστεγαζόμενα μέρη μέχρι να στεγνώσει, ώστε να αποτρέπεται έκπλυση του προϊόντος μέσω του νερού.Το προϊόν ή και τα απόβλητα του δεν θα πρέπει να αδειάζονται στις αποχετεύσεις.

Οδηγίες για την ασφαλή απόσυρση του προϊόντος: Τοποθετείστε τυχόν αχρησιμοποίητο προϊόν σε δοχείο, που θα πρέπει να σφραγίζεται και να φέρει κατάλληλη επισήμανση. Το μη χρησιμοποιημένο προϊόν θα πρέπει να απορρίπτεται μέσω καύσης.
Οδηγίες για την ασφαλή απόσυρση της συσκευασίας: Άδεια δοχεία που δεν έχουν καθαριστεί θα πρέπει να σφραγίζονται και να απορρίπτονται μέσω καύσης. Όταν άδεια δοχεία που δεν έχουν καθαριστεί δίνονται σε τρίτους, οι τελευταίοι πρέπει να προειδοποιούνται για τυχόν δυνατό κίνδυνο που μπορεί να προκληθεί από τα κατάλοιπα του προϊόντος.
ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ-ΣΤΟΧΟΙ-ΧΡΗΣΗ-ΤΡΟΠΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ-ΔΟΣΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ-ΧΡΟΝΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ:
Ξύλινες πόρτες, παράθυρα, θερμοκήπια και γενικότερα ξύλο που ανήκει σε κατηγορία ξυλείας 2 και 3*.
-Μύκητες που προσβάλουν το ξύλο (βασιδιομύκητες, μύκητες αποχρωματισμού)-Επαγγελματική (α) Εμβάπτιση - 100-200 γρ/m2 ξύλου.
-Καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους αλλά με επιφύλαξη των όσων αναγράφονται στην Παρατήρηση (β).
-Βιομηχανική -(α) Εμβάπτιση (β) επικάλυψη δια ροής 100-200 γρ/m2 ξύλου
-Καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους αλλά με επιφύλαξη των όσων αναγράφονται στην Παρατήρηση (β).
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής

Συσκευασία:
-Είδος-Μέγεθος:
Τα προϊόντα προορίζονται μόνο για βιομηχανική χρήση ή χρήση από επαγγελματίες. Δεν επιτρέπεται η χρήση τους από το ευρύ κοινό.
Α.Για χρήση από επαγγελματίες:
Μέγεθος συσκευασίας: 5 λίτρα έως 25 λίτρα
Είδος και Υλικό συσκευασίας: Λακαρισμένα δοχεία από χάλυβα.
Β.Για βιομηχανική χρήση:
Μέγεθος συσκευασίας: 5 λίτρα έως 25 λίτρα, 120 λίτρα
Είδος και Υλικό συσκευασίας: Λακαρισμένα δοχεία από χάλυβα (για τις συσκευασίες μέχρι 25 λίτρα), βαρέλια πολυαιθυλενίου (για τη συσκευασία των 120 λίτρων)
-Σε εμφανές σημείο της ετικέτας να υπάρχει η φράση: «ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΑΠΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ» «ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ».

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Οριστική έγκριση σύμφωνα με το ΠΔ 205/01, άρθρο 4 με αμοιβαία αναγνώριση.
Λήξη έγκρισης: 28/07/2025
Παρασκευάζεται από την:
Adler-Werk Lackfabrik, Johann Berghofer GmbH & Co KG
A-6130
AUSTRIA
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά:
Adler-Werk Lackfabrik, Johann Berghofer GmbH & Co KG
Bergwerkstrasse 22
A-6130
Schwaz

Επιστροφή στην αναζήτηση