Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

RipeLock Tabs

Χρήση του ορμονικού σκευάσματος RipeLock Tabs

RipeLock Tabs

1-methylcyclopropene (1-MCP) 2%

Tαµπλέτες (TB) / Βοηθητικές ουσίες: 98%


Πεδία εφαρμογής / Eγκρίσεις σκευάσματος

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε τις εγκρισεις του σκευάσματος σύμφωνα με το Υπουργειο αγροτικής ανάπτυξης, δραστικές ουσίες, δόσεις σκευάσματος και τρόπο εφαρμογής του RipeLock Tabs εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευασματος: Το RipeLockΤΜ Tabs είναι φυτορρυθμιστική ουσία στη μορφή δισκίων που περιέχουν τη δραστική ουσία 1-methylcyclopropene (1-MCP). Η δραστική ουσία (1-MCP) αναστέλλει τη δέσμευση και δράση του αιθυλενίου τόσο από εσωτερικές όσο και από εξωτερικές πηγές. Το RipeLockΤΜTabs 2.0 χρησιμοποιείται μετασυλλεκτικά στη μπανάνα για επιβράδυνση της ανάπτυξης του χρώματος και παράταση της περιόδου με το κίτρινο χρώμα.
Τρόπος Εφαρμογής: Το RipeLockΤΜ Tabs 2.0 εφαρμόζεται με ένα κατοχυρωμένο σύστημα απελευθέρωσης της δραστικής ουσίας, που αποτελείται από τρία (3) μέρη: α) κίτρινα ή/και ροζ δισκία του σκευάσματος RipeLockΤΜ Tabs 2.0 , β) υπόλευκα δισκία του ενεργοποιητή RipeLockΤΜ ProActivators, γ) ειδικό διάλυμα ενεργοποιητή RipeLockΤΜ Solution.
Συγκεκριμένα τα δισκία του σκευάσματος πρέπει να χρησιμοποιηθούν μαζί με δισκία του ενεργοποιητή αφού διαλυθούν ταυτόχρονα στο ειδικό διάλυμα ενεργοποιητή.
Το σύστημα αυτό εφαρμόζεται σε αεροστεγείς χώρους συντήρησης που διαθέτουν ανεμιστήρες εσωτερικού αέρα. Ακολουθήστε με προσοχή τις παρακάτω οδηγίες:
1.Πριν από την εφαρμογή βεβαιωθείτε ότι ο θάλαμος εφαρμογής μπορεί να σφραγιστεί ερμητικά και γρήγορα, διαθέτει εσωτερικό σύστημα αερισμού και δεν έχει εμφανείς χαραμάδες ή ρωγμές και δεν υπάρχει πιθανότητα διαρροής του εξατμιζόμενου προϊόντος.
Προετοιμαστείτε να κλείσετε και να σφραγίσετε τις πόρτες. Ενεργοποιείστε το εσωτερικό σύστημα αερισμού.
2.Ελέγξτε τις ετικέτες για να βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο της σακούλας με τα δισκία του RipeLockΤΜ Tabs 2.0 και του RipeLockΤΜ ProActivators και το μέγεθος της σακούλας του διαλύματος ενεργοποιητή RipeLockΤΜ Solution αντιστοιχεί στο μέγεθος του χώρου που προορίζεται για εφαρμογή, σύμφωνα με τις οριζόμενες ποσότητες στον ειδικό πίνακα δοσολογίας.
3.Τοποθετήστε τη σακούλα με το διάλυμα ενεργοποιητή RipeLockΤΜ Solution όρθια σε μια σταθερή επιφάνεια. Αφαιρέστε την ταινία σφράγισης από το επάνω μέρος της σακούλας του καθώς και από τις σακούλες που περιέχουν δισκία του RipeLockΤΜ Tabs 2.0 και του RipeLockΤΜProActivators. Ρίξτε ΟΛΑ τα δισκία πρώτα του ενεργοποιητή και μετά του σκευάσματος απευθείας στο διάλυμα ενεργοποιητή. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με πρόσθετες ποσότητες ολων των συστατικών αναλόγως των αναγκών σύμφωνα με τον όγκο του θαλάμου. Φροντίστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία εντός 15 λεπτών.
4.Εξέλθετε αμέσως από τον χώρο, κλείστε τις πόρτες και βεβαιωθείτε ότι είναι ερμητικά κλεισμένες, για να εξασφαλιστεί η μέγιστη αποτελεσματικότητα. Η απελευθέρωση στο χώρο συντήρησης του 1-methylcyclopropene θα αρχίσει λίγα λεπτά μετά από την προσθήκη του σκευάσματος RipeLockΤΜ Tabs 2.0 στο διάλυμα ενεργοποιητή.
5.Κατά την εφαρμογή να διατηρήσετε σε συνεχή λειτουργία τους ανεμιστήρες του εσωτερικού ψυκτικού συστήματος για διασφάλιση καλής κυκλοφορίας του αέρα εντός του θαλάμου. Ταυτόχρονα όλα τα συστήματα καθαρισμού (απορροφητές διοξειδίου του άνθρακα -CO2 - και αιθυλενίου) και οι γεννήτριες όζοντος πρέπει να έχουν απενεργοποιηθεί.
6.O θάλαμος συντήρησης πρέπει να μείνει σφραγισμένος για 16-24 ώρες με το σύστημα κυκλοφορίας του αέρα να λειτουργεί και θερμοκρασία μεταξύ της τυπικής θερμοκρασίας του κύκλου ωρίμασης και της ελάχιστης θερμοκρασίας συντήρησης που χρησιμοποιείται εμπορικά για τη μπανάνα.
7.Μείνετε μακριά από τη ζώνη αερισμού κατά την περίοδο αυτή.
Δεδομένου ότι υπάρχει σειρά τιμών m3 χωρητικότητας ανά δισκίο, συμβουλευτείτε τον τοπικό αντιπρόσωπό για συγκεκριμένες οδηγίες προσαρμοσμένες στις δικές σας συνθήκες χρήσης.
Μόλις σφραγιστεί ο θάλαμος εφαρμογής πρέπει να αναρτηθεί μία πινακίδα στην εξωτερική πλευρά της πόρτας του με την ένδειξη:
“ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ- ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ-
ΕΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ RIPELOCKΤΜ TABS 2.0
Η πινακίδα πρέπει να μείνει αναρτημένη στην πόρτα μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία εφαρμογής και η διαδικασία του αερισμού.
ΠΡΟΣΟΧΗ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΩΝ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ
Η εκπαίδευση των χειριστών θα γίνεται με ευθύνη του κατόχου της έγκρισης. Οι
εκπαιδευόμενοι γεωπόνοι και χειριστές θα γνωστοποιούνται στην Αρμόδια Αρχή και στην τοπική Αρμόδια Υπηρεσία.
ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑΣΥΛΛΕΚΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ Μη χρησιμοποιείτε το RipeLockΤΜ Tabs 2.0 σε ανάμιξη ή ταυτόχρονα με άλλα μετασυλλεκτικά προϊόντα.
Οδηγίες για ασφαλή απόσυρση κενών συσκευασίας και καταλοίπων εφαρμογής:
Με το πέρας της διαδικασίας εφαρμογής τα κατάλοιπα του διαλύματος και τα κενά συσκευασίας συλλέγονται σε ειδικά δοχεία/σακους και απορρίπτονται ως μη επικίνδυνα απόβλητα.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του ορμονικού σκευάσματος

Συσκευασία:
Το σύστημα/ εφαρμογής του σκευάσματος αυτού αποτελείται από τρία μέρη/συστατικά (τα δισκία του σκευάσματος RipeLockΤΜ Tabs 2.0, τα δισκία του ενεργοποιητή RipeLockΤΜ ProActivators, και το διάλυμα ενεργοποιητή RipeLockΤΜ Solution. Στον πίνακα που ακολουθεί περιγράφονται ξεχωριστά:
1)Κοινή συσκευασία/ σακούλα που περιέχει α)κίτρινα δισκία του φ.π. και β)δισκία του ενεργοποιητή
2)Κοινή συσκευασία/ σακούλα που περιέχει α)ροζ δισκία του φ.π. και β)δισκία του ενεργοποιητή
3)Ξεχωριστή συσκευασία/ειδική σακούλα-περιέκτη που περιέχει το διάλυμα ενεργοποιητή.
Σημείωση:
Η ετικέτα κάθε ξεχωριστής συσκευασίας θα φέρει την απαιτούμενη επισήμανση. Το ίδιο ισχύει και για τα εξωτερικά χαρτοκιβώτια μεταφοράς /αποθήκευσης αυτών. Στην περίπτωση μεταφοράς / προσωρινής αποθήκευσης από κοινού όλων των συσκευασιών σε μεγάλο κοινό εξωτερικό χαρτοκιβώτιο, η ετικέτα του χαρτοκιβωτίου επιβάλλεται να φέρει την πιο αυστηρή επισήμανση (π.χ. την επισήμανση του διαλύματος ενεργοποιητή RipeLockΤΜ Solution, εφόσον συμπεριλαμβάνεται).
-Είδος-Μέγεθος-Υλικό:
1.Σακούλα που περιέχει
α)κίτρινα δισκία του φ.π. βάρους 4.2γρ/ΤΒ(0,084 γρ. δ.ο) + β)υπόλευκα δισκία του ενεργοποιητή βάρους 1.6 γρ. /ΤΒ Σακούλα 20 * 11,5εκ. που περιέχει: α) 1 έως 20 κιτρινα δισκία του φ.π . (βάρους 4,2 γρ. - 84 γρ.) + β) 40 υπόλευκα δισκία του ενεργοποιητή (βάρους 64 γρ.) Συνολικό βάρος: 68,2 – 148 γρ.
Λευκή επίπεδη πολυστρωματική σακούλα από: PET/White E/ALFoil/PE.
2.Σακούλα που περιέχει
α)ροζ δισκία του φ.π. βάρους 0.84 γρ/ΤΒ(0,0168 γρ) + β)υπόλευκα δισκία ενεργοποιητή βάρους 1.6 γρ. /ΤΒ
-Σακούλα 20 * 11,5εκ. που περιέχει:
α) 1 έως 25 ροζ δισκία του φ.π . (βάρους 0,84 γρ. έως 21 γρ.) + β) 8 υπόλευκα δισκία του ενεργοποιητή (βάρους 12,8 γρ.).
Συνολικό βάρος: 13,64-33,8 γρ. Λευκή επίπεδη πολυστρωματική σακούλα από: PET/White E/ALFoil/PE.
3.Ειδική σακούλα /περιέκτης που περιέχει το υδατικό διάλυμα ενεργοποιητή (10% κιτρικό οξύ).
Σακούλα 130*230*80 mm (W*L*G): 200κ.εκ. (χρήση με ροζ δισκία φ.π)
Σακούλα 203*290*100 mm (W*L*G): 1 λίτρο (χρήση με κίτρινα δισκία φ.π.)
Σακούλα 300*450*160 mm (W*L*G): 4 λίτρα (χρήση με κίτρινα δισκία φ.π.)
Εύκαμπτη πολυστρωματική σακούλα με ενισχυμένο πάτο για να μένει όρθια από: 48PETCFLEXO INK/ 60BON / 6.0 MIL WHITE LLDPE.
Η ετικέτα κάθε ξεχωριστής συσκευασίας θα φέρει την απαιτούμενη επισήμανση. Το ίδιο ισχύει και για τα εξωτερικά χαρτοκιβώτια μεταφοράς /αποθήκευσης αυτών. Στην περίπτωση μεταφοράς / προσωρινής αποθήκευσης από κοινού όλων των συσκευασιών σε μεγάλο κοινό εξωτερικό χαρτοκιβώτιο, η ετικέτα του χαρτοκιβωτίου επιβάλλεται να φέρει την πιο αυστηρή επισήμανση (π.χ. την επισήμανση του διαλύματος ενεργοποιητή RipeLockΤΜ Solution, εφόσον συμπεριλαμβάνεται).

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Αμοιβαία αναγνώριση (άρθρο 40)
Λήξη έγκρισης: 31/10/2020

Σημείωση: Οσα σκευάσματα εμφανίζονται στους καταλόγους, παρόλο που η ημερομηνία λήξης τους είναι προγενέστερη της σημερινής, για τα οποία δεν υπάρχει ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ή δεν εμφανίζεται η λέξη ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ, η έγκρισή τους είναι σε ισχύ και βρίσκονται σε διαδικασία ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07
Παρασκευάζεται από την:
AgroFresh Inc.
510-530 Walnut Street, 13th floor, Suite 1350
PA 19106
Philadelphia Pennsylvania
USA
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά:
ΑΓΚΡΟΣΕΛΛ Ι.Κ.Ε.
Ανδρέα Παπανδρέου 53, Άγιος Ιωάννης
55132
Καλαμαριά
TEL: 2310 449686
e-mail: skarros@agrocell.gr

Επιστροφή στην αναζήτηση