ΣΙΤΑΡΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ - HUSSAR maxx OD - εγκεκριμένα Φυτοφάρμακα
Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ΣΙΤΑΡΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ - HUSSAR maxx OD

φάλαρη: Αγρωστώδη Ετήσια ζιζάνια

HUSSAR maxx OD

Iodosulfuron-methyl-sodium methyl-sodium 0.75%

Ελαιώδες εναιώρημα (OD) / Βοηθητικές ουσίες: 96.02%


Οδηγίες εφαρμογής για ΣΙΤΑΡΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ:

Δόσεις σκευάσματος

Ήρα (Lolium sp.)
Φάλαρη (Phalaris sp.)
Αλεπονουρά (Alopecurus myosuroides)
Ανεμόχορτο (Apera spica-venti)
Αγριοβρώμες (Avena sp.)
Κοινή Πόα (Poa annua)
Μπιφόρα (Bifora radians)
Αναρριχώμενο Πολύγωνο (Bilderdykia convolvulus)
Κοινό Χαμομήλι (Matricaria chamomilla)
Αγριομαργαρίτα (Chrysanthemum segetum)
Καπνόχορτο (Fumaria officinalis)
Κολλητσίδα (Galium sp.)
Κοινή Παπαρούνα (Papaver rhoeas)
Ραπανίδα (Raphanus raphanistrum)
Βερόνικα (Veronica sp.)
80-100 Κυβ.εκ. (ml) στο στρέμμα
Μίλιο (Milium vernale)
Ανθεμίδα (Anthemis arvensis)
Άγριο Σινάπι (Sinapis arvensis)
Στελλάρια (Stellaria media)
80 Κυβ.εκ. (ml) στο στρέμμα
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Αγρωστώδη Ετήσια, Πλατύφυλλα Ετήσια,
Μέγιστος όγκος ψεκαστικού υγρού: 30 λίτρα / στρέμμα
Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλ/κή περίοδο: 1
Μεταφυτρωτικός ψεκασμός ως προς την καλλιέργεια και τα ζιζάνια. Από το στάδιο των 2 φύλλων της καλλιέργειας μέχρι το στάδιο των 1-2 κόμβων
Τελευταία επέμβαση πρίν τη συγκομιδή: Δεν ορίζεται, λόγω του χρόνου εφαρμογής
Από την ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΦΗ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ μόνο τα σκευάσματα που προορίζονται για εχθρούς, ασθένειες και ζιζάνια ήσσονος σημασίας.
Επίσης μπορούν να εξαιρεθούν μικρά μεγέθη συσκευασιών που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε υπαίθριες καλλιέργειες των οποίων η έκταση δεν ξεπερνά το ένα (1) στρέμμα και δεν φέρουν σήμανση με νεκροκεφαλή.
Τα παραπάνω όμως ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ της Ηλεκτρονικής Καταγραφής Πώλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Εκλεκτικό διασυστηµατικό ζιζανιοκτόνο για την καταπολέμηση αγρωστωδών και πλατύφυλλων ζιζανίων σε χειμερινό σιτάρι (σκληρό και μαλακό) και σίκαλη. Ανήκει στην ομάδα των σουλφονυλουριών και δρα παρεµποδίζοντας το ένζυµο ALS, συνθετάση του οξειγαλακτικού, οπότε σταματά στα ζιζάνια η βιοσύνθεση αμινοξέων απαραίτητων για την ανάπτυξή τους (λευκίνης, ισολευκίνης, βαλίνης) με αποτέλεσμα να γίνονται χλωρωτικά και τελικά να νεκρώνονται. Απορροφάται κυρίως από τα φύλλα και σε πολύ µικρό βαθµό από τις ρίζες και στη συνέχεια µεταφέρεται τόσο µε τον ανιόντα όσο και µε τον κατιόντα χυµό. Κύριο σημείο δράσης είναι οι μεριστωματικοί ιστοί των ζιζανίων. Μερικές µέρες µετά τον ψεκασµό η ανάπτυξη των καταπολεμούμενων ζιζανίων έχει ήδη σταµατήσει και τα πρώτα συμπτώματα αρχίζουν να εµφανίζονται. Πλήρης νέκρωση επέρχεται σε διάστηµα 4-6 εβδομάδων.
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμός φυλλώματος.
-Να μη εφαρμόζεται σε καλλιέργειες που υποφέρουν από οποιουδήποτε είδους καταπόνηση όπως π.χ. ξηρασία, θερμός αέρας κ.λ.π.
-Παροδικά συμπτώματα φυτοτοξικότητας, όπως χλώρωση ή καθυστέρηση της ανάπτυξης μπορεί να εμφανιστούν μετά την εφαρμογή όμως αυτά υποχωρούν σύντομα χωρίς να επηρεάζεται η παραγωγή. Η εμφάνιση των ανωτέρω συμπτωμάτων ευνοείται όταν επικρατούν περιβαλλοντικές συνθήκες μη ευνοϊκές για την ανάπτυξη της καλλιέργειας όπως χαμηλές θερμοκρασίες παρατεταμένες βροχοπτώσεις ή εναλλαγές νυχτερινού παγετού με υψηλές θερμοκρασίες ημέρας.
-Να αποφεύγεται ο ψεκασμός φυτών που είναι υγρά λόγω βροχής ή ατμοσφαιρικής υγρασίας.
-H αποτελεσματικότητα του HUSSARmaxx δεν επηρεάζεται αν ακολουθήσει βροχή 2-4 ώρες μετά τον ψεκασμό.
Kατά τον ψεκασμό προσοχή πρέπει να δίνεται ώστε να μη μεταφέρονται σταγονίδια του ψεκαστικού υγρού σε παρακείμενες πλατύφυλλες καλλιέργειες.
Να εφαρμόζονται εναλλακτικές μέθοδοι αντιμετώπισης ζιζανίων (μηχανική μέθοδος, καλλιεργητικά μέτρα κλπ) όπου αυτό είναι δυνατό και να γίνεται εναλλαγή ζιζανιοκτόνων με διαφορετικό τρόπο δράσης για την αποφυγή ανάπτυξης ανθεκτικότητας
Σε περίπτωση καταστροφής της καλλιέργειας μπορεί να γίνει επανασπορά μόνο με σιτάρι και εφόσον προηγηθεί άροση του εδάφους.
Σε κανονικό σύστημα αμειψισποράς, μπορούν να σπαρθούν όλες οι πιθανές καλλιέργειες με την προϋπόθεση να προηγηθεί άροση του εδάφους.
Μην εισέρχεστε σε ψεκασμένες περιοχές πριν στεγνώσουν εντελώς.
Συνθήκες εφαρμογής: -Να μη εφαρμόζεται σε καλλιέργειες που υποφέρουν από οποιουδήποτε είδους καταπόνηση όπως π.χ. ξηρασία, θερμός αέρας κ.λ.π. -Παροδικά συμπτώματα φυτοτοξικότητας, όπως χλώρωση ή καθυστέρηση της ανάπτυξης μπορεί να εμφανιστούν μετά την εφαρμογή όμως αυτά υποχωρούν σύντομα χωρίς να επηρεάζεται η παραγωγή. Η εμφάνιση των ανωτέρω συμπτωμάτων ευνοείται όταν επικρατούν περιβαλλοντικές συνθήκες μη ευνοϊκές για την ανάπτυξη της καλλιέργειας όπως χαμηλές θερμοκρασίες παρατεταμένες βροχοπτώσεις ή εναλλαγές νυχτερινού παγετού με υψηλές θερμοκρασίες ημέρας. -Να αποφεύγεται ο ψεκασμός φυτών που είναι υγρά λόγω βροχής ή ατμοσφαιρικής υγρασίας. -H αποτελεσματικότητα του HUSSARmaxx δεν επηρεάζεται αν ακολουθήσει βροχή 2-4 ώρες μετά τον ψεκασμό. Kατά τον ψεκασμό προσοχή πρέπει να δίνεται ώστε να μη μεταφέρονται σταγονίδια του ψεκαστικού υγρού σε παρακείμενες πλατύφυλλες καλλιέργειες. Να εφαρμόζονται εναλλακτικές μέθοδοι αντιμετώπισης ζιζανίων (μηχανική μέθοδος, καλλιεργητικά μέτρα κλπ) όπου αυτό είναι δυνατό και να γίνεται εναλλαγή ζιζανιοκτόνων με διαφορετικό τρόπο δράσης για την αποφυγή ανάπτυξης ανθεκτικότητας Σε περίπτωση καταστροφής της καλλιέργειας μπορεί να γίνει επανασπορά μόνο με σιτάρι και εφόσον προηγηθεί άροση του εδάφους. Σε κανονικό σύστημα αμειψισποράς, μπορούν να σπαρθούν όλες οι πιθανές καλλιέργειες με την προϋπόθεση να προηγηθεί άροση του εδάφους. Μην εισέρχεστε σε ψεκασμένες περιοχές πριν στεγνώσουν εντελώς.

Συνδυαστικότητα και φυτοτοξικότητα

Φυτοτοξικότητα:
Δεν παρουσιάζει φυτοτοξικότητα στις συνιστώμενες χρήσεις και δόσεις.
Παροδικά συμπτώματα φυτοτοξικότητας, όπως χλώρωση ή καθυστέρηση της ανάπτυξης μπορεί να εμφανιστούν μετά την εφαρμογή όμως αυτά υποχωρούν σύντομα χωρίς να επηρεάζεται η παραγωγή. Η εμφάνιση των ανωτέρω συμπτωμάτων ευνοείται όταν επικρατούν περιβαλλοντικές
συνθήκες μη ευνοϊκές για την ανάπτυξη της καλλιέργειας όπως χαμηλές θερμοκρασίες, παρατεταμένες βροχοπτώσεις ή εναλλαγές νυχτερινού παγετού με υψηλές θερμοκρασίες
ημέρας.
Mesosulfuron-methyl 0.01 mg/kg

Τύπος έγκρισης: Ανανέωση της άδειας μετά την ανανέωση της δ.ο. για ZRMS (άρθρο 43)
Λήξη έγκρισης: 31/03/2033
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS09

Επιστροφή στην σελίδα ΣΙΤΑΡΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ