ΣΙΤΑΡΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ - HUSSAR maxx OD - εγκεκριμένα Φυτοφάρμακα
Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ΣΙΤΑΡΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ - HUSSAR maxx OD

φάλαρη: Αγρωστώδη Ετήσια ζιζάνια

HUSSAR maxx OD

Iodosulfuron-methyl-sodium methyl-sodium 0.75Mesosulfuron-methyl methyl 0.75%

Ελαιώδες εναιώρημα (OD) / Βοηθητικές ουσίες: 96.02%


Οδηγίες εφαρμογής για ΣΙΤΑΡΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ:

Δόσεις σκευάσματος, δραστικές ουσίες και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογια, και τρόπο εφαρμογής του HUSSAR maxx OD για χρηση σε ΣΙΤΑΡΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Εκλεκτικό διασυστηµατικό ζιζανιοκτόνο για την καταπολέμηση αγρωστωδών και πλατύφυλλων ζιζανίων σε χειμερινό σιτάρι (σκληρό και μαλακό) και σίκαλη. Ανήκει στην ομάδα των σουλφονυλουριών και δρα παρεµποδίζοντας το ένζυµο ALS, συνθετάση του οξειγαλακτικού, οπότε σταματά στα ζιζάνια η βιοσύνθεση αμινοξέων απαραίτητων για την ανάπτυξή τους (λευκίνης, ισολευκίνης, βαλίνης) με αποτέλεσμα να γίνονται χλωρωτικά και τελικά να νεκρώνονται. Απορροφάται κυρίως από τα φύλλα και σε πολύ µικρό βαθµό από τις ρίζες και στη συνέχεια µεταφέρεται τόσο µε τον ανιόντα όσο και µε τον κατιόντα χυµό. Κύριο σημείο δράσης είναι οι μεριστωματικοί ιστοί των ζιζανίων. Μερικές µέρες µετά τον ψεκασµό η ανάπτυξη των καταπολεμούμενων ζιζανίων έχει ήδη σταµατήσει και τα πρώτα συμπτώματα αρχίζουν να εµφανίζονται. Πλήρης νέκρωση επέρχεται σε διάστηµα 4-6 εβδομάδων.
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμός φυλλώματος.
-Να μη εφαρμόζεται σε καλλιέργειες που υποφέρουν από οποιουδήποτε είδους καταπόνηση όπως π.χ. ξηρασία, θερμός αέρας κ.λ.π.
-Παροδικά συμπτώματα φυτοτοξικότητας, όπως χλώρωση ή καθυστέρηση της ανάπτυξης μπορεί να εμφανιστούν μετά την εφαρμογή όμως αυτά υποχωρούν σύντομα χωρίς να επηρεάζεται η παραγωγή. Η εμφάνιση των ανωτέρω συμπτωμάτων ευνοείται όταν επικρατούν περιβαλλοντικές συνθήκες μη ευνοϊκές για την ανάπτυξη της καλλιέργειας όπως χαμηλές θερμοκρασίες παρατεταμένες βροχοπτώσεις ή εναλλαγές νυχτερινού παγετού με υψηλές θερμοκρασίες ημέρας.
-Να αποφεύγεται ο ψεκασμός φυτών που είναι υγρά λόγω βροχής ή ατμοσφαιρικής υγρασίας.
-H αποτελεσματικότητα του HUSSARmaxx δεν επηρεάζεται αν ακολουθήσει βροχή 2-4 ώρες μετά τον ψεκασμό.
Kατά τον ψεκασμό προσοχή πρέπει να δίνεται ώστε να μη μεταφέρονται σταγονίδια του ψεκαστικού υγρού σε παρακείμενες πλατύφυλλες καλλιέργειες.
Να εφαρμόζονται εναλλακτικές μέθοδοι αντιμετώπισης ζιζανίων (μηχανική μέθοδος, καλλιεργητικά μέτρα κλπ) όπου αυτό είναι δυνατό και να γίνεται εναλλαγή ζιζανιοκτόνων με διαφορετικό τρόπο δράσης για την αποφυγή ανάπτυξης ανθεκτικότητας
Σε περίπτωση καταστροφής της καλλιέργειας μπορεί να γίνει επανασπορά μόνο με σιτάρι και εφόσον προηγηθεί άροση του εδάφους.
Σε κανονικό σύστημα αμειψισποράς, μπορούν να σπαρθούν όλες οι πιθανές καλλιέργειες με την προϋπόθεση να προηγηθεί άροση του εδάφους.
Μην εισέρχεστε σε ψεκασμένες περιοχές πριν στεγνώσουν εντελώς.
Συνθήκες εφαρμογής: -Να μη εφαρμόζεται σε καλλιέργειες που υποφέρουν από οποιουδήποτε είδους καταπόνηση όπως π.χ. ξηρασία, θερμός αέρας κ.λ.π. -Παροδικά συμπτώματα φυτοτοξικότητας, όπως χλώρωση ή καθυστέρηση της ανάπτυξης μπορεί να εμφανιστούν μετά την εφαρμογή όμως αυτά υποχωρούν σύντομα χωρίς να επηρεάζεται η παραγωγή. Η εμφάνιση των ανωτέρω συμπτωμάτων ευνοείται όταν επικρατούν περιβαλλοντικές συνθήκες μη ευνοϊκές για την ανάπτυξη της καλλιέργειας όπως χαμηλές θερμοκρασίες παρατεταμένες βροχοπτώσεις ή εναλλαγές νυχτερινού παγετού με υψηλές θερμοκρασίες ημέρας. -Να αποφεύγεται ο ψεκασμός φυτών που είναι υγρά λόγω βροχής ή ατμοσφαιρικής υγρασίας. -H αποτελεσματικότητα του HUSSARmaxx δεν επηρεάζεται αν ακολουθήσει βροχή 2-4 ώρες μετά τον ψεκασμό. Kατά τον ψεκασμό προσοχή πρέπει να δίνεται ώστε να μη μεταφέρονται σταγονίδια του ψεκαστικού υγρού σε παρακείμενες πλατύφυλλες καλλιέργειες. Να εφαρμόζονται εναλλακτικές μέθοδοι αντιμετώπισης ζιζανίων (μηχανική μέθοδος, καλλιεργητικά μέτρα κλπ) όπου αυτό είναι δυνατό και να γίνεται εναλλαγή ζιζανιοκτόνων με διαφορετικό τρόπο δράσης για την αποφυγή ανάπτυξης ανθεκτικότητας Σε περίπτωση καταστροφής της καλλιέργειας μπορεί να γίνει επανασπορά μόνο με σιτάρι και εφόσον προηγηθεί άροση του εδάφους. Σε κανονικό σύστημα αμειψισποράς, μπορούν να σπαρθούν όλες οι πιθανές καλλιέργειες με την προϋπόθεση να προηγηθεί άροση του εδάφους. Μην εισέρχεστε σε ψεκασμένες περιοχές πριν στεγνώσουν εντελώς.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του ζιζανιοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Ανανέωση της άδειας μετά την ανανέωση της δ.ο. για ZRMS (άρθρο 43)
Λήξη έγκρισης: 31/03/2033
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS09

Επιστροφή στην σελίδα ΣΙΤΑΡΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ